Jugul lui Hristos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Textul - Matei 11:28-30;
Versetul de memorat - Matei 11:28-29

"Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara ".


Domnul Isus are un jug si lumea are un jug. "Luati jugul Meu", spune El. Dar diferenta este ca unul este bun si usor, iar celalalt este rau si greu. In jug de obicei trebuie sa fie doi. In jugul lui Hristos, El trage impreuna cu noi, de aceea este usor si sarcina este usoara. Nimic nu ne cere Dumnezeu fara ca sa nu ne dea putere si ajutorul de care avem nevoie pentru a face lucrul cerut. El Insusi se coboara la nivelul nostru sa ne invete smerenia si blandetea. Aceste doua calitati sunt opuse duhului de mandrie si rebeliune caracteristice lui Satan. Pe de alta parte, Satan pune jugul pe umeri si impinge pe om din spate, spunandu-i ce sa faca. Dar stiti unde il impinge el pe cel injugat la jugul lui? Numai spre prapastie. El este cel mai mare proprietar de sclavi. El spune: "Arunca-te de aici, ia tableta aceasta, bea paharul acesta si inca unul, iar la urma rade de om ca l-a pacalit.

Despre Israeliti cand erau in Egipt ni se spune ca "scoateau strigate deznadajduite si gemeau din pricina robiei". Dar numai lui Dumnezeu i s-a facut mila de ei si i-a izbavit din robie. (Exod 2:23-25). Lui Faraon nu i-a pasat de ei asa cum nici lui Satan nu-i pasa. El chiar promite o viata usoara, frumoasa, ca-n vis. Dar nu stim cate din promisiunile diavolului sunt adeva-rate. Dumnezeu totdeauna se tine de cuvant si isi implineste promisiunile. Ne putem singuri testa la ce jug suntem injugati. Testul pentru aceasta este daca avem odihna pentru sufletele noastre. Dumnezeu ne da o pace ca un fluviu chiar in mijlocul celor mai mari necazuri. Satan te face sa-ti iesi din minti, si sa te tulburi pentru cele mai mici fleacuri. Domnul Isus ne garanteaza odihna si impartaseste durerea cu noi. Ce ne doare pe noi il doare si pe El. El nu va intarzia cu ajutorul de care avem nevoie, chiar daca uneori ne pune la incercare rabdarea si credinta noastra. Cineva a spus odata: "Uita-te la tine si vei fi descurajat; uita-te la altii si vei fi dezamagit; uita-te la Isus si te vei desfata." O cantare spune: "El n-a promis doar cerul senin/ Nici flori pe cale fara pelin. N-a promis soare fara de ploi, nici bucuria fara nevoi. Dar ne-a promis din puterea Sa/ Pe drum lumina ca ne va da. Al Sau bogat har in incercari Si mangaierea in intristari."

Meditatia zilei: Ai intrat tu in odihna Domnului Isus ? Esti in jug cu El?


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4466
  • Export PDF: 3
Opțiuni