La cruce.....
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/06/2021
    12345678910 0/10 X

 

                    La cruce... . .

   1. La cruce Împărăția Lui Dumnezeu a coborât și a venit pe pământ ca în cer.

   --Luca 17:20-21.”Farisei au întrebat pe Isus: ”când va veni Împărăția lui Dumnezeu. Drept răspuns El le-a zis: ”Împărăția lui Dumnezeu nu vine în așa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: ”Uite-o aici sau uite-o acolo!” Căci iată că Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.” --Coloseni 13-14.”El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului și ne-a strîmutat în Împărăția Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui iertarea păcatelor.” –2 Timotei 2:12a.”Dacă răbdăm vom și împărăți împreună cu El... ” –Romani 14:17.”Căci Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire pace și bucurie în Duhul Sfânt.”

   2. La cruce traiectoria omului a fost schimbată. Dumnezeu a coborât să locuiască în om.

   --2 Corinteni 5:17.”Căci dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: Iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” --2 Corinteni 3:16.”Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?” --1 Corinteni 6:19.”Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?”

   3. La cruce Dumnezeu a realizat cel mai mare schimb, care a avut loc vreodată pe pământ. Isus a fost făcut păcat, cu păcatul meu și al tău, a primit ce nu merita, iar neprihănirea Lui, ne-a fost dată nouă, celor ce nu o meritam.

    --2 Corinteni 5:21.”Pe Cel ce nu a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat, pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu, în El.” --Isaia 53:6.”Noi rătăceam cu toți ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui: dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.”

   4. La cruce slujba aducătoare de osândă și moarte, a fost anihilată, iar slujba aducătoare de neprihănire, adică slujba Duhului, i-a luat locul.

   --2 Corinteni 3:7-9.”Acum dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă și săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau vedea fața lui Moise, din pricina strălucirii feței lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare, cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului? Dacă slujba aducătoare de osândă a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire.”

   5. La cruce eu (Maria) am murit, am fost îngropată și am înviat împreună cu Isus.

   --Romani 6:4-8.”Noi deci prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă. În adevăr dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului, căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat. Acum dacă am murit împreună cu El, credem că vom și trăi împreună cu El.” –Galateni 6:14.”În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu față de lume.” --Coloseni 2:12.”. . fiind îngropați prin botez și înviați în El și împreună cu El, prin credința în puterea lui Dumnezeu care L-a înviat din morți.” –Romani 8:11.”Și dacă Duhul Celui ce a înviat din morți este în voi, Cel ce a înviat pe Isus Hristos din morți, va învia și trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său care locuiește în voi.”

   6. La cruce noi eram sub privirile lui Isus și în toată agonia în care era, bucuria Lui eram noi și era atât de plin de bucurie, fiindcă știa că ne poate răscumpăra viața din moarte, cu moartea Lui. În plină bucurie, Isus a suferit crucea și a disprețuit rușinea, necondiționat, pentru viața noastră.

   Evrei  12:2.”Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

   7. La cruce diavolul a fost judecat, a fost învins. Autoritatea i-a fost luată și putere are asupra fiilor de Dumnezeu doar atâta câtă ei în situații îi dau, îi permit în viața lor.

   -- Luca 10:18-19.”Isus le-a zis: ”Am văzut pe satana căzând ca un fulger pe pământ.” Iată că v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea vrăsmașului: și nimic nu vă va putea vătăma.” – Evrei 2:14.”Astfel dar, deoarece copii sunt părtași sângelui și cărnii, tot așa și El Însuși a fost deopotrivă părtaș la ele, pentru ca prin moarte, să nimicească pe cel ce are putere asupra morții, adică pe diavol.” – Coloseni 2:15.”A desbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de ocară înaintea lumii, când a ieșit biruitor asupra lor, prin cruce.” – Ioan 12:31.”Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.”

   Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt, pentru CRUCE. Propovăduirea crucii este puterea lui Dumnezeu pentru toți cei ce sunt pe calea mântuirii. Vrem să propovăduim Evanghelia Ta, nu cu înțelepciunea vorbirii, ci din dragoste și bucurie, pentru slava Numelui Tău, Dumnezeul nostru. Amin!


 

 




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 759
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni