Cum să te protejezi de învățătorii mincinoși și răi?
Autor: Slavik  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/06/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor... Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii pe care o dai altora; stăruieşte în aceste lucruri, căci, dacă vei face aşa, te vei salva pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă". (1 Timotei 4:1,16)

 

Cum atunci, când apostolul Pavel a scris aceste cuvinte lui Timotei, cu atât mai mult acum, există oameni, care se leapădă de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor. Acești învățători răi și înșelători acționează după porunca duhurilor înșelătoare și înșeală prin învățăturile, doctrinele dracilor, care vin de la draci, pe cei, care nu sunt chibzuiți. Ei tâlcuiesc greșit învățăturile Cuvântului Lui Dumnezeu, spun adevărul pe jumătate, și cântă imnuri creștinești. Cugetul lor nu mai lucrează, de parcă a fost distrus de un fier topit. Cugetul lor este fript, deoarece mult timp s-au împotrivit lui, și foarte mult au păcătuit împotriva luminii (învățăturii sănătoase).

 

După cum Dumnezeu caută întotdeauna oameni, ca ei să fie instrumentele Lui în această lume spre slava Lui, de asemenea și forțele rele caută oameni, pe care să-i folosească pentru interesele lor, ademenindu-i în secte etc. Suntem responsabili să alegem pe cine să urmăm! Pe cine ai ales?

 

De aceea, vorbind despre cum să te protejezi, să nu cazi de la credință, Pavel i-a zis lui Timotei, mai întâi de toate să fie cu luare aminte asupra lui însuși, să vegheze să se închine corect Lui Dumnezeu, să-și păstreze inima curată. Și pe lângă aceasta să fie cu luare aminte la învățătura, pe care o dă altora, să învețe pe alții corect. De ce Pavel a evidențiat sfințenia personală, ca prima prioritate? Căci, dacă în viața lui Timotei va stăpâni păcatul, chiar dacă el va fi deacord cu învățătura Bibliei, chiar dacă va învăța corect pe oameni voia Lui Dumnezeu, chiar dacă va zice la oameni cât de important este aceasta, aceasta nu va aduce vreun folos. Mai mult de atât, fățărnicia ascunsă, peste o vreme va fi scoasă la iveală, iar numele Lui Dumnezeu va fi batjocorit.

 

Doar dacă va duce un mod de viață evlavios și dacă cu credincioșie va asculta de Cuvântul Lui Dumnezeu, Timotei va salva de la învățături nimicitoare, înșelătoare pe sine și pe cei, care îl ascultă. Noi de asemenea avem așa o responsabilitate!

 

Te cercetezi cu de-amănuntul pe tine însuți, credința ta, și învățătura, pe care o dai altora? Compari credința și inima ta cu învățătura Lui Iisus Hristos? Oare nu faci mai mult decât este nevoie, nu ți-ai asumat mai multe responsabilități decât e nevoie, așa încât nu mai investești timp pentru creșterea duhovnicească, pentru sfințenia personală? Lucrările, pe care le faci, n-au devenit vreo capcană, dacă ai permis, ca ele să te împiedice să te închini corect Lui Dumnezeu, și te împiedică să crești duhovnicește? Dorești să te întorci la prioritățile corecte, să încetezi să fii un creștin lumesc, și să-ți împlinești cu credincioșie chemarea, pe care ai primit-o de la Dumnezeu?

 

-       Doamne! Ajută-ne să ne cercetăm cu de-amănuntul inima; să fim atenți ce facem, și ce învățăm pe alții; să fim lucrători credincioși Ție. În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

... fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. (1 Timotei 4:12)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 400
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni