Inexplicabilă DRAGOSTEA
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

   1 Corinteni 13:1-2.”Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Și chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știința; chiar dacă așa avea toată credința așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic.”

   Atât de ciudat, DRAGOSTEA este inexplicabilă, ea poate doar fi trăită de cei în care locuiește „DRAGOSTEA” prin Duhul Sfânt și sunt Templele lui Dumnezeu, pe pământ. DRAGOSTEA nu va pieri niciodată. Chiar credința și nădejdea vor înceta odată cu venirea Mirelui, după Mireasa Sa și nu vor mai fi necesare în cer, dar DRAGOSTEA va fi pentru vecie și vine din vecie. Dumnezeu este DRAGOSTEA. Oooo DRAGOSTEAaaaa; Adâncime, Înălțime, Lungime, Lărgime vrem să te descoperim tot mai mult pentru viața noastră. Acolo este secretul vieții din belșug, în Tine și dacă darul vorbirii în alte limbi, darul prorociei, darul credinței nu folosesc la nimic ca eu să am o viață din belșug, fără DRAGOSTEA care este legătura desăvârșiri, la ce bun? doar pentru a face și alți ucenici mânați de același duh de incapabilitate și a face ucenici cu aceleași valori și standarde omenești și lumești, care doresc să iasă în evidență cu darurile și abilitățile lor? Pentrucă Duhul Sfânt a dat daruri oamenilor, LUI nu-I pare rău de darul dat nimănui, însă nu-i eficiență în lucrarea unde lipsește DRAGOSTEA, ci se întâmplă lucruri separat de voia lui Dumnezeu în asemenea situații. Aceasta este o realitate văzută în multe Biserici. Oamenii vorbesc în limbi, prorocesc, au credință și nu se zidește Biserica, ci mai degrabă se împrăștie. Cauza? Slujirea  în darurile Duhului Sfânt și fără DRAGOSTEA care sădește, unește, zidește, crește și se maturizează o Biserică sănătoasă și matură în credință, dar fără DRAGOSTEA sunt dezbinări, certuri, bârfe și ură, vorbind doar cu gura de dragoste și-n realitate iese ce-i în inimă, război. Gura vorbește din prisosul inimii. Capitolele 12 și 14 din 1 Corinteni vorbesc despre ”DRAGOSTEA”. Oare, care era intenția lui Pavel când a așezat capitolul 13 între 12 și 14? să cujetăm la asta. Sfârșitul cap. 12 este ”vă voi arăta o cale nespus mai bună” ”DRAGOSTEA” iar la începutul cap. 14 zice,”Urmăriți ”DRAGOSTEA ” apoi zice,”Umblați și după darurile duhovnicești... ” eu cred că ar fi înțelept ca nimeni să nu slujească în daruri fără DRAGOSTEA, care dacă este în el va ieși viață din belșug, pentru zidire, sfătuire și mângăiere. Prea mulți lucrează cu darurile spaimă, condamnare, amenințare, osândă și ură. Fiecare ”dar” este a Duhului Sfânt, dar trece prin filtrul omului și omul fără o călăuzire a DRAGOSTEI, dă din el, dă ce are. Dumnezeu este DRAGOSTEA, iar noi ”fii” LUI suntem la fel ”dragostea” pentrucă suntem din El și-I purtăm chipul pe pământ, pentrucă suntem Trupul Lui, EL fiind Capul. Când noi facem ce doar singur Capul are drept legal să facă, facem rău și slăbim Trupul lui Hristos, îl secătuim de putere și-l plasăm în comfuzie și strigăm;”uite alții o fac! Nu alții, ci eu care nu cooperez cu DRAGOSTEA.

   Tatăl nostru vrem să descoperim tot mai mult DRAGOSTEA Ta și să o trăim pe pământ. Vrem să fim ”fiii„ care în afară de dragoste nu mai vor întâi, NIMIC; nici slujire, nici slujbe, nici daruri, ci vreau DRAGOSTEA fiindcă știm că Dumnezeu este dragostea. Te iubim Tată, Isuse și Duhule Sfânt. În prezența DRAGOSTEI inexplicabile slujbele, slujirile și operarea în darurile Duhului, fac din fii de Dumnezeu, oamenii care desăvârșesc sfinții, în har, ducându-i la plinătatea lui Hristos. Amin!


 

Soluția nu este să se renunțe la darururi,ci dimpotrivă. Însă toate darurile trebuie
să aibă la bază și să lucreze prin dragostea jertfitoare care-i turnată-n noi prin Duhul Sfânt.
Adăugat în 03/09/2019 de stefanculda
Mulțumesc pt. comentariu, lucrarea în darurile D. S. împreună cu DRAGOSTEA va fi eficientă pt. zidirea Bis. Fiți binecuvântat !
Adăugat în 03/09/2019 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 523
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni