Liniste in FURTUNA
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 27/08/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 


 

    Calmul minții este una dintre cele mai frumoase bijuterii ale înțelepciunii, este rezultatul unor eforturi îndelungate ale răbdării, al autocontrolului. (James Allen)

 

Calmul minții și liniștea sufletească, doar atunci când ești în furtună realizezi dacă le ai sau nu în viața ta. Când toate lucrurile merg perfect, este soare și liniște, este foarte normal să fii plin de pace interioară. Atât timp cât ucenicii erau în corabie și pescuiau pe marea liniștită, povesteau, aveau părtășie frumoasă unii cu alții și totul era perfect. Dacă i-ai fii întrebat dacă au pace, cu siguranță ar fi răspuns da, totul era perfect simțeau pacea din plin în sufletul lor. Dar după o vreme, cerul s-a întunecat, a început să picure, apoi să plouă tare, tunete, fulgere și corabia se clătina tot mai nesigură, aproape se umplea de apă. Ucenicii erau, , plini de spaimă” spune Luca 8:25. Ce s-a întâmplat cu ei pentru că ceva timp în urmă erau plini de pace, aveau liniște în inimi? Liniștea sufletească a plecat și s-a instalat spaima în încercare. Au inceput să strige și să reacționeze ca și cum Isus nu putea rezolva această problemă. Ce mult ne asemănăm cu ucenicii în multe situații din viață! Când trecem prin încercări, probleme, ne înspăimântăm și uităm că Isus e cu noi și cunoaște situația noastră. Tot ce trebuie să facem este, plini de liniște, să-L rugăm să ia El control asupra circumstanțelor și să credem că are puterea asupra orcărei probleme să o rezolve. Asta înseamnă că sălășluiește Linistea în inima ta, ai siguranța că Isus este în controlul lucrurilor, e lângă tine. Ucenicii cu siguranță nu au fost prima dată pe mare și cred că nici nu au întâmpinat prima dată o furtună. Ei aveau nevoie să cunoască Puterea lui Isus mai mult decât au reușit până atunci să o cunoască. Isus a făcut și alte minuni înainte de această minune, de a certa vântul și valurile dar ucenicii nu au învățat suficient despre Liniștea Sufetească, Pacea pe care o poți avea când Isus este lângă tine. Mai aveau nevoie de încă o lecție despre Liniștea sufletească.

 

1 Petru 3:4, , Ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu”

Citind aceste rânduri despre calmul minții am înțeles că acest calm se obține prin răbdare și autocontrol printr-un efort în timp. James compară calmul cu o bijuterie dar o bijuterie interioară a caracterului, nu un lănțișor, inel sau altfel de bijuterii exterioare pe care oamenii le folosesc pentru a se înfrumuseța.

Orice bijuterie este făcută de un Maestru bijutier. Bijutierul ia bucata de aur și-i dă o formă, muncește la ea până când devine bijuteria valoroasă pe care o dorește. Tot așa și sufletul care dorește să obțină această bijuterie numită, , Liniște sufletească” trebuie cu răbdare și perseverență să o șlefuiască până când ea are frumusețea dorită. Este bijuteria pe care noi trebuie fiecare să ne-o șlefuim până când strălucește. Allen spune că Liniștea este rezultatul unor eforturi îndelungate ale răbdării, al autocontrolului, să știi cum să te stăpânești în situații de criză cum să-ți stăpânești gândurile, acțiunile.

Întâlnim în viață  oameni care sunt plini de pace și liniste indiferent de situație. Ei îți transmit siguranța: Isaia 32:17, , Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roada neprihănirii: odihna și liniștea pe vecie.” Dar sunt destul de mulți care se agită și se enerveaza din orice, nu au răbdare, oameni care își distrug liniștea prin lipsa de autocontrol pentru că nu lucrează să-și consolideze liniștea Iacov 3:16, , Căci acolo unde este pizmă și duh de ceartă, este tulburare și tot felul de fapte rele “

 

Dacă vom veghea la gândurile noastre și ne vom controla în situații de criză, treptat liniștea noastră va crește înăuntrul nostru și vom fi noi uimiți ce pace și liniște vom avea, cum vom trece de ușor prin situații mai puțin plăcute.

Solomon ne încurajează în Proverbele 1:33, , Dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniștit și fără să se teamă de vreun rău.”

 

LINIȘTEA și PACEA să inunde sufletul tău!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 930
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni