Călăuză bună
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 01/03/2019
    12345678910 0/10 X

 

   Ce bine-i când tu ai nevoie de o călăuză, să găsești o călăuză bună, un indicator, un conducător bun, care să-ți arate direcția corectă într-o situație anume. Dar ce bine-i când tu ești o călăuză bună, un îndrumător corect. Și-i drept tu ești o călăuză bună în viață, dacă ești călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Și cine sunt cei călăuziți de Duhul LUI? Sunt ”fii” Lui născuți din nou, prin Duhul Sfânt. Ești tu un ”fiu” născut din Dumnezeu? Ai tu natura Lui în tine? Este Duhul Sfânt călăuza ta?

   Romani 8:14.”Căci toți ceice sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt ”fii” ai lui Dumnezeu.”

   Galateni 5:16a- 18.”Zic dar: ”umblați călăuziți de Duhul~&,"&~Dacă sunteți călăuziți de Duhul, nu sunteți sub Lege.”

   Duhul Sfânt este CĂLĂUZA BUNĂ pe acest pământ. Unul dintre modurile prin care El călăuzește astăzi oamenii, ești tu și eu,”fiii” Celui Prea Înalt, născuți din El. Pentru că El locuiește în tine și în mine, poți să fii călăuză bună împrejurul tău, călăuză dreaptă, călăuză sigură pentru a da o direcție clară în viața ta și a celor de lângă tine. Când Duhul este călăuza ta, vei fi cu adevărat o călăuză bună. Vei opera prin ROADA Duhului din tine, în orice situație. Atunci când va trebui să fii călăuză cuiva care nu are dragoste, tu îi vei da dragostea Domnului. Când cineva va fi întristat, tu îi vei arăta bucuria lui Isus. Unde va fi tulburare, tu vei aduce pacea, unde va fi nerăbdare, tu vei fi călăuză pentru îndelunga răbdare, răbdând. Răutatea nu va putea sta în fața ta, fiindcă o vei copleși cu bunătate. Unde se va face răul, din tine va izvorî binele. Dacă oamenii își vor arăta necredincioșia față de tine, tu vei fi credincios, iubindu-i. Când se va deslănțui ura și iuțimea cuiva, cu blândețe vei cuceri inimii. Dacă oamenii din jurul tău vor fi purtați de poftele trupului, tu le vei arăta cum se pot înfrâna poftele, pentru că tu ești a lui Hristos și firea ta este pe cruce, împreună cu patimile și poftele ei, pentru că tu trăiești prin Duhul și umbli prin Duhul. Domnul ne vrea oricând să umblăm călăuziți de Duhul Lui și astfel nu vom împlini nicicând poftele firii pământești, pentru că Duhul și firea pământească sunt lucruri potrivnice unele altora. Despre cei ce sunt călăuziți de firea pământească și umblă și trăiesc în ea, Domnul Isus zice:

   Matei 15:14.”Lăsați-i: sunt niște călăuze oarbe; și când un orb călăuzește un alt orb, vor cădea amândoi în groapă.”

   Mulțumim Tată pentru Duhul Tău Sfânt care este o Călăuză bună pentru noi, în fiecare zi și în fiecare situație. Vrem să trăim și să umblăm sub călăuzirea Lui, ca și noi să fim călăuze bune aici pe pământ, celor ce încă nu au o direcție bună și o călăuză dreaptă. Dragă Duhule Sfânt vrem să călcăm pe urmele unde calci Tu, oricând, ca la rândul nostru și alți să poată călca siguri pe urmele noastre, ca să fie o direcție dreaptă, la cruce, la Isus, Ținta desăvârșiri noastre. Amin!

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 604
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni