Dragostea și pacea
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 21/02/2019
    12345678910 0/10 X

 

   Efeseni 1-3.”Vă ofer un sfat, eu, cel care sunt în închisoare pentru Stăpân(ul nostru) să aveți un comportament demn de chemarea care v-a făcut-o Dumnezeu. El să fie evident printr-un caracter care manifestă o totală modestie și blândețe. Fiți răbdători și suportați-vă unii pe alții, în dragoste. Să păstrați un total interes pentru păstrarea unității pe care o realizează Spiritul. Acest lucru va fi posibil atâta timp, cât între voi va persista o atmosferă de pace: ” (trad. BVA)

    Caracteristicile evidente din acest sfat, pe care Pavel îl dă Efesenilor în acest text, fac parte din roada Duhului Sfânt, iar ”fii” de Dumnezeu le-au primit la pachet la nașterea din nou, ca binecuvântări pentru ei, în locurile cerești, care este duhul nostru înviat și făcut neprihănit, sfințit prin credință, cu neprihănirea Domnului Isus, și bineânțeles nu a noastră personală, care nu este de nici un folos, decât firii pământești, fire pe care noi o ținem pe cruce, căci acolo-i locul ei. Înțelegem că noi avem chemarea pentru neprihănire, sfințire, dragoste, pace... . dar comportamentul trecutului nostru rămas în mintea de la omul vechi împiedică de multe ori comportamentul omului nou, care curge din ROADA Duhului Sfânt și pe care Duhul chiar dorește să-l implementeze în mintea noastră. Asta-i voia Lui pentru ”fiii” Săi, să fie chipul Lui deplin în ei, dar El nu forțează, nici nu ia biciul să curețe mintea fiilor, de rămășițele celuilalt stăpân, ci așteaptă să vrem să facem curat în mintea noastră, oridecâte ori apar lucruri străine de Hristos, să fim hotărâți; afară cu ele și umplem golul rămas cu Cuvântul Evangheliei și Roada Duhului, în care avem toate lucrurile ascunse, ca noi să beneficiem de binecuvântările promise fiilor LUI. Toate aceste formează un caracter Cristic, care ajută Trupul lui Hristos pe pământ să păstreze unitatea realizată de Duhul, în fiecare fiu de Dumnezeu, în fiecare familie și Biserică. Duhul ne face UNA, noi  însă,  să păstrăm caracterul nostru integru, în fiecare situație am fi și față de oricine și orice. Acest lucru de a fi într-o unitate desăvârșită ca persoană, ca familie, ca Biserică este posibil doar într-o atmosferă de pace și dragoste, incrediente pe care putem zidi, familii și Biserici și națiuni sănătoase și trainice. Îmi place cum zice trad. BVA.”Acest lucru va fi posibil atâta timp cât între voi va persista o atmosferă de pace.” Unde persistă atmosfera de pace și dragoste, acolo modestia, blândețea, răbdarea, îngăduința sunt la ele acasă. Trăiesc și cresc împreună.

   Cred că ar fi vremea ca în sfârșit toți creștinii să se trezească și să asculte sfatul lui Pavel, să învețe că unirea lor nu o fac ei într-o atmosferă de ceartă, de bârfă, de ură, de vorbiri de rău, de a ocărî pe alții care văd mai departe decât ei, ci de a căuta atmosfera de dragoste și pace, în care se poate forma un caracter Cristic și înțelepciunea lui Dumnezeu să le descopere comorile care se află în ei, dacă într-adevăr au fost născuți din nou. Acolo El îi va învăța cum să primească și să păstreze UNITATEA pe care Duhul a realizat-o la cruce în fiecare creștin născut din nou, în fiecare familie și Biserică care este Trupul Lui, pe pământ. Orice Biserică ar fi vremea să-și recunoască falimentul și motivele acestuia și să o ia de la început. Duhul Sfânt care este cu noi și în noi de abia așteaptă. El ne iubește și ne vrea cu gelozie pentru El. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 539
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni