Este atât de simplă !
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 26/01/2019
    12345678910 0/10 X

 

   Dar, ce este atât de simplă? Este Evanghelia Harului, Evanghelia Domnului Isus, Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Este atât de simplă de numai cei care se fac ca un copil și care o primesc ca un copil pot beneficia de binecuvântările Ei, la maxim. Pentru înțelepții acestei lumii este nebunie, pentrucă necesită aruncarea la gunoi a toată, toată înțelepciunea lumii și a religiei din ei și să se facă ca un copilaș, să stea înaintea lui Isus și să primească simplitatea Evangheliei LUI, prin credință. Acești înțelepți cu nici un chip nu pot să primească Împărăția Lui în ei, de pe înălțimile lor, decât de pe înălțimile lui Dumnezeu. Iar înălțimile LUI sunt, să te faci ca ”un copil”. Un copil este dependent în toate lucrurile de tatăl lui. Iar acel ce a trăit independent de Dumnezeu, prin puterea minții lui și a înțelepciuni lui omenești, acum hotărăște din dragoste pentru Dumnezeu, să se facă ca ”un copil„ și să nu mai depindă de puterea lui și înțelepciunea minții lui, ci, în toate lucrurile să fie dependent de Dumnezeu.

   Acest ”copil”, când aude că la cruce Isus a plătit păcatul lui și în schimb Dumnezeu i-a dat neprihănirea lui Isus, zice: ”cred Doamne” și primește, iar credința asta îi dă o neprihănire care-l face un om care ajunge să trăiască o viață de biruință, asupra păcatului, prin credință și aici este victoria unui ”fiu ” de Dumnezeu, trăirea nu prin vedere ci prin credință. Aici se împlinește Cuvântul care zice ”dacă ceri cu credință vei avea lucrul cerut. Ioan 15:7... Ce ziceți, este simplă Evanghelia? Foarte simplă.

   Acest ”copil”, când aude ce zice Matei în capitol 8:17b că ”El (Isus) a luat neputințele noastre și a purtat bolile noastre ” el crede și crezând primește vindecarea sufletului și trupului lui. Nu mai pune întrebări nu mai primește explicațiile religiei și înțelepciunea lumii acesteia împărțită în toate denominațiile câte sunt astăzi, ci ”copilul” crede Cuvântul lui Dumnezeu și este vindecat și poate să umble în sănătatea divină. Ce ziceți, este simplă Evanghelia lui Isus? Foarte simplă!

   Acest ”copil” când aude că Iacov zice 4:7.”Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului și el va fugi de la voi”. Pentru că viața lui de ”copil” este în dependență de Dumnezeu, în reverență, în supunere, în dragoste, el se bucură și acționează, în Numele lui Isus, Regele lui, poruncește divaolului și el pleacă, fiindcă ”copilașul” a crezut de aceea s-a împotrivit și diavolul a fugit. Orice ar ajunge la urechile ”copilului” nu crede, pentru că el nu crede ce aude, ci ce zice Cuvântul Domnului. Ce ziceți e simplă Evanghelia? Foarte simplă!

   Nimic ce vezi cu ochii, și nimic ce auzi cu urechile, ci tot, tot ce zice Cuvântul, asta înseamnă credința Evangheliei lui Isus, a Harului și a Împărăției LUI. Asta se trăiește în Har și în Împărăția Lui. Așa cum este în cer, este și pe pământ. Ori, ce credeți, este înțelepciune de sus când toată viața chemi prin rugăciunea Tatăl nostru, să vie Împărăția LUI și să nu crezi ce zice Cuvântul, că Împărăția este în tine și să trăiești în ea? Tu o vezi,  o auzi pe a celui rău, târându-te în păcat, boală, legături și dependențe? Grea evanghelie este asta și nu-i a lui Isus. Pentru că Împărăția cerească care ne așteaptă, nu trebuie cerută cum să fie, este sută la sută rezolvată, nu ne cere să ne rugăm pentru Ea. Ne rugăm astăzi pentru Împărăția din-lăuntrul nostru și să învățăm să trăim din Împărăție, ca ”fii” de Dumnezeu în Împărăția LUI și asta este Evanghelia, iar noi o trăim și beneficiem de binecuvântările El, prin credință.   Evanghelia este atât de simplă și Doamne cât o complică omul înțelept, care știe mai mult decât Evanghelia. Te poartă prin Scriptură din scoarță în scoarță până își poate dovedi credința religiei lui. Și câtă pierdere și viață grea, când Isus a adus VIAȚĂ și viață din belșug. Trăim Evanghelia Împărăției, a Harului, a lui Isus înlăuntrul nostru și o demonstrăm în lume prin fapte, precum în cer și pe pământ. Ce ziceți este simplă Evanghelia? Foarte simplă!


Evanghelia este simplă pentru oamenii simpli și curați.....de înțeles. Ascultarea poruncilor lui Isus, împlinirea lor, însă, este imposibilă fără putere de sus!
Adăugat în 29/01/2019 de loredanam
Așa-i cum zici, doar omul simplu și curat cu curăția, neprih. lui Isus și nu a lui personală, are și putere de sus, iar împlinirea poruncilor nu sunt o povară pt. el, le împlinește din odihna lui Hristos și cu toată dragostea, pentru că este fiu al LUI, ascultător și împlinitor. Fiți binecuvântată soră dragă. Mulțumesc pt. coment.
Adăugat în 31/01/2019 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 602
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni