Izbăvit de Lege
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 18/10/2018
    12345678910 0/10 X

 

   Romani 7:1,2, 4,5, 6.”Nu știți fraților că Legea are stăpânire asupra omului câtă vreme trăiește el?” Căci femeia măritată este legată  prin Lege de bărbatul ei: dar dacă-i moare bărbatul, este deslegată de legea bărbatului ei. Tot astfel frații mei, prin trupul lui Hristos și voi ați murit în ce privește Legea, ca să fiți ai altuia, adică a Celuice a înviat din morți; și aceasta, ca să aducem roadă pentru Dumnezeu. Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, ațâțate de Lege, lucrau în mădularele noastre și ne făceau să aducem roade pentru moarte. Dar acum, am fost izbăviți de Lege și suntem morți față de Legea aceasta, care ne ținea robi, pentruca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.”

   Legea are stăpânire asupra omului câtă vreme el trăiește, femeia este legată de legea soțului ei, câtă vreme el trăiește și creștinii sunt legați de legile multor religii, câtă vreme ei trăiesc în ele. Nimeni nu se poate împotrivi legi, câtă vreme trăiește el omul, în firea lui neînnoită de Duhul și nu are decât să asculte și să-i fie slujitor, iar regulile și tradițiile acestor legi îi fac să lucreze tocmai ceea ce ei doresc să nu facă rău, chiar asta să facă. Se învârt mereu în jurul regulilor. Pavel zice că aceste lucruri interzise, care sunt în firea omului nenăscut  din nou prin Duhul, sunt  ațâțate de lege și lucrează în om, roade pentru moarte fiind ținut rob lucrurilor pe care le faci. Pavel vorbea despre Legea Vechiului Legământ, care era dată de Dumnezeu, era sfântă și porunca era sfântă, dreaptă și bună și nicidecum nu putea cere Dumnezeu ca Legea să moară, El nu-și trage cuvântul înapoi. Dar să-I mulțumim Lui că este atât de bun și înțelept, că putem să murim noi față de toate legile oamenilor și a religiilor, prin credința în lucrarea terminată a Domnului Isus, la cruce și să trăim NEPRIHĂNIREA lui Isus, aducând roade și fapte bune, pentru că am fost izbăviți de toate legile care bineînțeles oamenii le-au împrumutat din Legea veche, făcându-și fiecare legile lor și trăind în robiile și sclavia regulilor care nu pot aduce roadă pentru Hristos, nici slavă pentru El, pentru că roada este pentru moarte, fiind din firea neînnoită și slava vine tot pe om și religia lui.   Pavel zice că atunci când nu există o Lege, omul trăiește, dar când vine porunca și legea, păcatul învie și omul moare, fiindcă Legea este puterea păcatului.

    Versetul 6.”Dar acum, am fost izbăviți de Lege și suntem morți față de Legea aceasta, care ne ținea robi, pentruca să slujim lui Dumnezeu într-un ”duh nou” și nu după vechea slovă.”

   ”Duhul nou” este duhul nostru născut din nou, prin Duhul Sfânt. Duhul nostru a fost mort față de Dumnezeu din Eden, omul a fost mort în păcat și condus de cel rău. Dar prin trupul lui Hristos, la cruce, omul acesta vechi a murit față de păcat și a înviat împreună cu Hristos, un om nou în Hristos și mort pentru toate regulile, tradițiile și legile religiei, dar viu pentru Dumnezeu. Aici este biruința ”fiilor de Dumnezeu” în Hristos și unde nu este lege, păcatul este mort, iar neprihănirea lui Hristos te face să-ți cunoști identitatea, cunoscând DARUL și HARUL neprihănirii, care te face neprihănit și te ține neprihănit, pentru ca Biserica lui Hrisatos să fie victorioasă, nu pe baza meritelor ei, ci prin jertfa lui Isus Hristos, care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.   Rom. 7:1. Toate tradițiile și obiceiurile țin oamenii robiți, încercând să nu facă rău, ci bine, dar răul îi copleșește pentru că mereu îi ațâță la fel și fel de pofte și lucruri rele, dar, doar în Hristos este biruința și salvarea omului, pentru mântuirea lui și împăcarea cu Dumnezeu. Mulțumim Doamne pentru biruința de la cruce, a Domnului Isus Hristos, salvarea noastră. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 451
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni