Să faceți ...
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 03/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                              

  ISUS la nunta din Cana:   Ioan 2:5.  ”Mama LUI a zis slugilor: ”Să faceți orice vă va zice ”

   Puternice cuvinte care au rezonanță până în zilele noastre. Ne par simple dar cuprind tot adevărul despre Domnul Isus și noi, ca ”fii” de Dumnezeu până și acum în secolul 21. El este și va fi același nu se schimbă, a văzut sfârșitul încă de la început. După cum la nunta din Cana a apărut criza, așa apare și la noi ca ”fii” ai Săi. Iar când vine criza important este să știm și noi acest mare adevăr: ”să facem orice ne va zice Isus să facem”. Sigur inima nostră mereu să fie golită de orice lucru al firii vechi, ca atunci când El va zice, fă asta ori asta, să fim gata să ne umple cu tot ce El va dori, pentru acțiune în Împărăția LUI, care vine tot mai mult pe pământ, ca să învețe pe tot mai mulți oameni acest mare adevăr, de a asculta orice va zice EL să facem. Acum să nu încurcăm lucrurile, este vorba despre ”a face” nu ca să fim mai bine și mai buni în ochii LUI, ci pentru că suntem ”fii” ai Săi, neprihăniți crezând în jertfa Domnului Isus. Suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu, duhul nostru a fost înviat, sfințit și este așa cum va fi toată veșnicia. Dar până când sufletul nostru este în trup, va trebui să facem tot ce va zice EL să facem, pentru a ne transforma și sufletul și trupul, după voia LUI și planul LUI. Și ce frumos este să ai pe Duhul Lui în tine mereu, ca ”fiu” al LUI și El să te călăuzească în tot adevărul lui Dumnezeu, șoptindu-ți mereu, asta doresc acum de la tine, acolo te vreau, așa să faci, acolo să mergi, pentru că Duhul Sfânt este CĂLĂUZITORUL și El știe totul și poate totul pentru noi. Duhul Sfânt ne descopre mereu pe Isus și ne spune și ne arată tot ce Isus Îi spune LUI, Duhului, pentru călăuzirea noastră. Domnul Isus ca din totdeauna a fost ascultător și supus Tatălui și a făcut tot ce Tatăl I-a zis să facă, El a împlinit întocmai. Chiar și mama Domnului Isus era călăuzită de Duhul când zicea ”să faceți orice va zice să faceți” și ea știa că Isus vine de la Dumnezeu, ca ”FIU” ascultător de El și ascultător de ei, părinții pământești.

   Ioan 5:19.”Adevărat, adevărat vă spun că, Fiul nu poate face nimic de la sine; El nu face decât ce vade pe Tatăl făcând; și tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai ”

   Acum care ar fi viața mea de ascultare de Domnul,   ca ”fiu” născut din nou din Hristos pentru Dumnezeu și Împărăția LUI, aici pe pământ astăzi, de nu o viață de ascultare de El? Să fac orice, orice îmi va zice să fac. Cea mai mare împotrivire pentru a face orice Isus ne spune să facem o depune religia, ea a cucerit teren în inimile oamenilor, depunând o mărturie mincinoasă despre Dumnezeu, să-ți fie frică de El că te bate, te pedepsește și asta face ca ”fiul” născut din nou să fugă dinspre Dumnezeu și nu să fugă la El atunci când face ceva rău. Acest lucru îl ține departe de a avea o relație cu El, o părtășie, o siguranță de a fugi în brațele LUI, să te ajute, să te învețe ce să faci în situații și tu plin de siguranță să faci orice-ți va spune să faci pentru înaintare, pentru creștere, pentru maturizare în credință. Este cea mai frumoasă viață trăită, ascultând orice EL îți spune și te îndrumă să faci, ca să fii biruitor în toate situațiile prin care treci.

   Doamne asta-i și dorința noastră, să recunoaștem  că nu putem face nimic de la noi și să facem orice ne vei spune să facem întocmai cum vedem că Tu Isus ai făcut ce L-ai văzut pe Tata făcând. Vorbește-ne Doamne prin Duhul Tău, prin Cuvântul Tău, pentru că Tu știi mai bine cum să ne vorbești și noi să auzim și să facem orice ne vei spune să facem. Te rugăm Tată în Numele scump al Domnului Isus!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 523
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni