Puterea învierii Lui
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/05/2018
    12345678910 0/10 X

 

                                                                                             

   ”Să-L cunosc pe El și puterea învierii LUI…” Filipeni 3:10a. Domnul Isus era Dumnezeu și de la întrupare până la cruce și, și în mormânt. El era sută la sută Dumnezeu și sută la sută om. Însă de la întrupare și până la cruce, Isus nu S-a folosit de dumnezeirea LUI, ci în toate a fost ca oricare om, dar fără păcat. A crescut ca un copil, S-a bucurat, S-a supărat, a râs, a plâns, S-a jucat, a lucrat și a vindecat bolnavi, a înviat morți, însă când El era în mormânt nu a înviat singur, ci Dumnezeu L-a adus la viață, L-a înviat din morți. 1 Corint. 6:14. Era acolo Tatăl, care  lucra prin ”puterea învierii Lui” manifestată prin Duhul Sfânt și era Fiul omului, care a fost adus la viață din morți. Învierea Domnului Isus este bucuria, biruința și binecuvântarea noastră. Dacă învierea nu era noi nu aveam viață, rămâneam în moarta veșnică, despărțiți pe veci de Dumnezeu. Prin ”puterea învierii LUI” omul a fost adus la forma intenționată de Dumnezeu în Eden: ”om după chipul LUI”. Când Isus a fost chemat de Dumnezeu la viață din moarte, omul, adică noi deja eram iertați și  socotiți neprihăniți, adică drepți în fața lui Dumnezeu. Asta era ”puterea învierii LUI”. Ce glorioasă-I învierea LUI, pentru om! Omului mort pentru veci în păcat i s-a dat libertatea să audă prin Evanghelie glasul LUI și cel care-L aude să poată învia la viață, împreună cu Hristosul înviat. Ioan 5:25. Aceiași ”putere a învierii” lucrează acum în om și-l face dintr-un om mort în păcat, un om viu în Hristos. Omul înviat din păcat are duhul lui viu din pricina neprihănirii lui Hristos, el este un om duhovnicesc, Duhul Lui locuiește în om și are o fire dumnezeiască, toate cel vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi, în Hristos. Romani 8:10; 2 Corint. 5:17.1Corint 3:16.

    La cruce a avut loc o moarte și a avut loc o înviere. Omul a fost iertat de păcat, vindecat de boli trupești și eliberat de legături sufletești nedumnezeiești, unde se duce cea mai aprigă luptă, pentru înnoirea minții, care a învățat strategiile celuilalt domn care a condus viața în moarte, iar aceste trebuiesc detronate și ”puterea învierii LUI” să poată opera în sufletul omului, cu viața învierii. La fel și-n vindecarea trupului avem nevoie de ”puterea învierii Lui”. Atâtea boli care au adus în moarte și neputințe mădularele omului, prin ”puterea învierii Lui”  atunci când  crezi în această putere, sunt reabilitate. Când crezi în ”puterea învierii Lui” și îți cunoști identitatea  în Hristos, chiar și trupul este înviat la viață, să nu uităm,”puterea învierii Lui” locuiește în noi, de la nașterea din nou și trupul nostru este Templul Duhului Sfânt, dacă El locuiește în noi. Dacă am putea pricepe cine este Duhul LUI, ne-am da seama și am înțelege cum ar putea locui Dumnezeu într-un Templu dărăpănat și distrus de boli? Un fiu de Rege îmbrăcat în zdrențe? Ooo, nu! Dumnezeu nu dorește asta și de aceea a rezolvat toate aceste lucruri la cruce. El ne vrea sănătoși duh, suflet și trup, iar prin ”puterea învierii LUI” avem șansa, prin har și prin credință să beneficiem de ”puterea învierii LUI” pentru o viață de biruință, în care fiecare ”fiu” al LUI să-și poată împlini mandatul primit, pentru Împărăția LUI pe pământ adică să ducă ”Vestea bună” până la marginile pământului. Marcu 16:15. Trupul lui Hristos, Biserica va mai beneficia de ”puterea învierii LUI”  când  Hristos va coborî în văzduh pentru răpirea celor ce aici L-au primit ca Domn și Mântuitaor pe El.”Căci însuși Domnul cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos. 1 Tesaloniceni4:16. Glorioasă este ”puterea învierii LUI!

   Mulțumim Tată pentru că ai trimis ”puterea învierii” în noi; duh, suflet și trup ca să putem împlini cu bucurie și să fim echipați cu puterea Ta, pentru marea timitere și Împărăția Ta să vină pe pământ ca în cer și voia Ta să fie împlinită pe pământ ca în cer. Te lăudăm Tată, Isuse și Duhule Sfânt!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 832
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni