Ați murit cu Hristos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 09/04/2018
    12345678910 0/10 X

 

    Romani 6:5,8, 10,1.

   ”În adevăr, dacă ne-am făcut una cu EL, printr-o moarte semănătoare cu a LUI, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a LUI. Acum dacă am murit  împreună cu Hristos, credem că vom și trăi împreună cu EL. Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, odată pentru totdeauna; iar prin viața pe care o trăiește, trăiește pentru Dumnezeu. Tot așa și voi înșivă, socotiți-vă morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu.”

   Coloseni 2:20-23.

   Dacă ați murit împreună cu Hristos față de învățăturile începătoare ale lumii, de ce, ca și cum ați trăi încă în lume, vă supune-ți la porunci ca acestea: ”Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru!” Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuințarea lor și sunt întemeiate pe porunci și învățături omenești, au, în adevăr, o înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o smerenie și asprime față de trup, dar nu sunt de nici un preț împotriva gâdilări firii pământești.”

   Efeseni 2:1. zice: ”Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre... ” Eram morți -ÎN- păcat. Însă este o înviere din păcat, atunci când prin credință, ești născut din nou la o viața împreună cu Hristos și devii mort -FAȚĂ- de păcat și nu mort-ÎN- păcat, pentru că Isus a luat păcatul odată pentru totdeauna și a adus viața odată pentru totdeauna, iar noi suntem învățați să credem acest mare adevăr, că dacă am murit cu El vom și trăi împreună cu El. Și vom trăi biruitori în Hristos, -FAȚĂ- de păcat și toate consecințele lui. Deci noi credem și ne socotim morți –FAȚĂ- de păcat și vii pentru Dumnezeu. Cum vii, pentru Dumnezeu? vii pentru ce zice El să facem, vii pentru cine zice El că suntem, vii pentru a sta la dispoziția LUI iar față de păcat ne socotim morți. Crezând acest lucru cu toată credința și convingerea și declarând acestă biruință în viața noastră, vom observa chiar în vizibil biruința, nu vom mai fi predispuși să facem răul și nu vom putea să-l facem, pentru că a biruit Hristos, în viața noastră. Pavel ne mai atenționează de un lucru, că poți să mori împreună cu Hristos, față de păcat, să fii un copil de Dumnezeu și să nu-ți cunoști identitatea în Hristos și să trăiești înfrânt și robit de învățăturile lumii și nu după Hristos. Să te supui la porunci care trec odată cu întrebuințarea lor. Ai avut o biruință că nu ai făcut răul, nu ai luat, nu ai atins un lucru, dar, ai făcut altele fără control. Sunt lucruri și învățături omenești, după tradiția religiei x sau y, te închini voit, sună înțelept, te vezi smerit că ai reușit să faci, ți-ai supus trupul disciplinei, dar firea pământească nici măcar nu se gâdilă, de cum să moară.

   Avem dar SABIA Duhului, Cuvântul LUI cu care vom birui să nu mai domnească păcatul în viața noastră. Cea mai sigură armă CUVÂNTUL lui Dumnezeu. Exemplu când un nou născut spiritual este atacat cu păcatul și pofta, poți spune: ”Este scris: ”Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne desbrăcăm de faptele întunericului și să ne îmbrăcăm cu armele luminii. Să trăim frumos ca în timpul zilei, nu în chefuri și beții, nu în curvii și fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă, ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos și nu purtați grijă de firea pământească ca să-i treziți poftele. Crede-L și rosteșt-L din nou pentru tine” Astfel rostirea Cuvântului ne va elibera de faptele moarte, în orice situație am fi și vom descoperi cine suntem în Hristos.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1199
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni