Lucrurile de sus
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/10/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

                                                           Lucrurile de sus

Coloseni 3:1-5.”1. Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu. 2. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. 3. Căci voi ați murit și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. 4. Când se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă. 5. De aceea omorâți mădularele voastre cari sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este o închinare la idoli.”

    Ca să învii împreună cu Hristos, înseamnă că mai întâi ai murit împreună cu El, față de toate lucrurile și învățăturile avute în lume, nu lua, nu gusta, lucruri care sunt întemeiate pe porunci omenești și pier odată cu întrebuințarea lor. Pavel zice că au în adevăr, o înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o asprime față de TRUP, dar firea pământească nu dă nimic pe ele, doar se gâdilă. Dacă am murit, viața noastră este ascunsă cu Hristos în Dumenzeu. Este vorba de duhul nostru, toată această moarte și înviere a fost la nivelul duhului nostru. Am devenit duhovnicești, exact după chipul lui Hristos. Odată înviați împreună cu El, identitatea noastră nu mai este pe pământ și în lucrurile de jos, ci în locurile cerești, cu Hristos în Dumnezeu și umblăm după lucrurile de sus, acolo unde Hristos șade la dreapta  Tatălui. Nu numai că nu mai umblăm după lucrurile de pe pământ, dar nici nu mai gândim ca pe pământ. Noi avem gândul lui Hristos. În felul acesta vers. 4 zice: ”Când se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă.” Ce promisiune măreață avem în urma identițăți noastre cu Hristos  ascunși în Dumnezeu. Identitate duhovnicească și cerească.

   Pavel zice: vers. 5.”De aceea omorâți... . .”. De ce, de aceea? Pentru că voi știți cine sunteți, în Hristos. În urma morți omului vechi din noi, mădularele noastre care au fost învățate cu lucrurile de jos, acum trebuiesc dezvățate și prin Duhul date morți, toate faptele firii și cele rele dar și cele bune care sunt din firea pământească, acele cu învățături omenești bune, dar care nu sunt din Duhul. Rom. 8:13. Col. 2:20-23.

   ”Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăsmășie, de răutate, de clevetire, de vorbe rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v-ați desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoiește spre cunoștință, după chipul Celui care l-a făcut.” Col. 3:8-10.

 

   Și acum parcă Pavel ne spune nouă: dragilor voi aveți o problemă de identitate, voi nu știți cine sunteți? Voi v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care are nevoie de înoirea minții voastre ca să creșteți în cunoștința lui Dumnezeu, să gândiți ca Hristos, pentru că El a pus în voi acest gând al LUI, accesați-l, fiți atenți cu sentimentele și voința voastră, care au fost sfințite, alungați obiceiurile omului vechi și dați-i loc omului nou din duhul vostru ca împreună cu Duhul Sfânt să vă crească spre desăvârșirea lui Hristos și sufletul și, și trupul care este Templul Duhului Sfânt. Cuvântul lui Hristos să locuiască în voi din belșug și dragostea și pacea și bunătatea, și smerenia și răbdarea și iubirea aceste lucruri de sus, aceste să vă caracterizeze pe voi, acei care ați înviat împreună cu Hristos și când se va arăta Hristos viața voastră, atunci vă veți arăta și voi cu El în slavă. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2382
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni