Voi muri creștină!
Autor: Marius Zarnescu  |  Album: mariuszarnescu.com  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marius_zarnescu87 in 14/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Am tot întâlnit numele acestui Robert Seiple, fost lider în World Vision. El povestește despre o întâlnire cu o creștină libaneză pe nume Maria. Maria a trăit într-un sat creștin din Liban în anii 1980, când lucrurile tocmai se prăbușeau: israelienii și sirienii din sud erau peste tot, cât și alte miliții locale.

„Maria m-a învățat tot ce știu despre libertatea religioasă“, afirmă Seiple. În satul ei au intrat inițial milițiimilitareislamice. Ea a început să fugă însă s-a împiedicat și a căzut. Când să se ridice în picioare, un tânăr de 20 de ani a îndreptat arma spre ea și i-a spus:”Renunță la Cruce sau vei muri”. Curajoasă însă, ea răspunde:

„M-am născut creștină, voi muri creștină!” Și el a împușcat-o. A tăiat o cruce cu baioneta în ea, apoi a plecat. A doua zi, milițiile s-au întors să ridice morții și să curețe zona. Ei au descoperit că Maria era încă în viață și din anumite motive, au făcut o targă și au dus-o la spital.

Seiple își amintește conversația cu Maria, aflată în acel moment într-un scaun cu rotile. Glonțul îi atinsese coloana vertebrală și era paralizată. După ce și-a relatat povestea, el a spus: „Asta nu are absolut nici un sens în legătură cu acești oameni care au încercat să te omoare – cum de te-au dus la spital a doua zi?”

Maria i-a răspuns că „uneori oamenii răi sunt învățați să facă și lucruri bune”.

„Ce simți în legătură cu persoana care a tras în tine, persoana care te-a făcut să fii legată de un scaun cu rotile pentru tot restul vieții tale?“

Ea a răspuns: „Eu l-am iertat.“

„Maria, cum ai putea să-l ierți?“ a întrebat el: „Ei bine, l-am iertat”, a spus ea.

„Dumnezeul meu m-a iertat, este la fel de simplu ca și acest fapt.“

Tu poți ierta? Răspunsul pe care îl vei da are legătura cu faptul dacă tu însuți ai experimentat ce presupune să fii iertat(ă). Cu atât mai mult să te ierte Dumnezeu.

 

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 482
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni