Din slavă în slavă
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 17/04/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

                                  Din slavă în slavă

      Efeseni 2: 6-7. ”El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, ca să-și arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea  Lui față de noi în Hristos Isus.”

      2 Corinteni 3:18. ”Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă slava Domnului și suntem schimbați în același chip al LUI, din slavă în slavă prin Duhul Domnului.”

    Dumnezeu prin Duhul Sfânt ne-a înviat împreună  și ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus. Această slavă este primită de noi, atunci când am fost născuți din nou, când duhul nostru a fost înviat cu El, am fost făcuți desăvârșiți, neprihăniți, după cum vom fi toată veșnicia. Cetățenia noastră nu este pe pământ, suntem cetățeni ai cerului, însă până când veacurile în care omul mai trăiește în trup pe pământ se vor sfârși, începând veșnicia noastră, lucrăm la schimbarea sufletului și trupului nostru, împreună cu Duhul Sfânt care locuiește în trupul nostru.

    Noi am fost salvați, duh, suflet și trup la cruce, însă până mai trăim pe pământul acesta infectat de păcat, împreună, tot cu Duhul Sfânt, lucrăm la schimbarea sufletului și trupului, în fiecare zi, după chipul LUI. Partea noastră este, să dăm la o parte vălul de pe față, ca să vedem deslușit ca într-o oglindă slava Domnului, fiind conștienți de identitatea noastră în duh și mai departe fără eforturile noastre schimbarea are loc, o face Duhul Sfânt și dintr-o dată, descoperi că  nu mai vrei să păcătuiești, ți-e scârbă de lucrurile care odinioară erau o plăcere. Acum nu mai poți păcătui, dragostea, plăcerea, dorința ta este doar Hristos. Dacă, accidental se întâmplă o cădere, sângele Domnului Isus operează încă și spală orice pată ar apare pe viața noastră, nu te mai condamni fiindcă știi cine ești în Hristos.

  Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt pentru dragostea, harul și părtășia de care ne bucurăm în schimbarea și creșterea noastră, ca fii de Dumnezeu. 

 

                        

 

                    

 

 


Soră Maria: ştiaţi căci credinţa noastră nu e a noastră, că noi ne facem părtaş unui duh de învăţătură. Eu sunt părtaş duhului de învăţătură de care a fost însufleţit Tozer, iar d-voastră sunteţi părtaşă duhului de invăţătură criticat de Tozer. Eu m-am făcut părtaş acestui duh de învăţătură deoarece cred că este mult mai aproape de învăţătura lui Hristos decât multe învăţături moderne.

Dimineaţă am deschis calculatorul şi am inceput să vă scriu un mesaj, în care am început aşa: ,,Soră Maria resursele creştine sunt mai sărace fără resursele d-voastră...,, mesajul acesta a pornit din faptul că în ultimul timp nu aţi mai scris pe resurse, şi mă gândeam că poate din cauza comentarilor mele nu mai scrieţi. În timp ce vă scriam mesajul , m-am gândit, dacă a-ţă postat ceva proaspăt. Am verificat, şi m-am bucurat când v-am văzut numele. Dar, m-am întristat ,când am văzut că aţi rămas pe aceiaşi poziţie.
Sunt transparent cu d-voastră deoarece cred că sunteţi o soră serioasă cu Dumnezeu, iar lucrul acesta e din ce in ce mai rar în lumea creştină de azi. M-am rugat des pentru d-voastră în perioada în care aţi lipsit de pe resurse. Cred că ceea ce spuneţi despre trăirea d-voastră în Duhul, iar la această experienţă nu aţi ajuns prin învăţătura pe care o susţineţi ci prin viaţa pe care o trăiţi. Dacă mergem în cultul ortodox, sau catolic, intâlnim oameni ca Traian Dorz sau Maica Tereza, care vorbesc despre experienţe cu Hristos mult mai inalte decît noi, experienţe care nu sau bazat pe învăţătura lor 100% curată ci pe trăirea lor curată. Adevărul este că intr-o vreme de apostazie, nimeni nu poate pretinde că are o invăţătură 100%, curartă, ci putem spune învăţătura X este mai aproape de învăţătura lui Hristos decât celelalte învăţături.
Ca să cunoaşteţi duhul de învăţătură a lui Tozer am să vă dau două citate din scrierile lui.

Din cartea ,,închinare şi distracţie, pag.136.,,Creştinizmul evanghelic se află acum şub standardul Noului Testameni. Trăirea lumească e o parte aceptată a vieţi noastre (de credinţă) Orientarea noastră religioasă este mai degrabă social decât spirituală. Am pierdut arta închinări. Nu mai producem sfinţi. Modelele noastre sunt oamenii de afaceri, sportivii celebri şi personalităţi din lumea teatrului…. Creştinizmul evanghelic devine rapid religia burgheziei… cei înstărişi aceptă cu miile religia noastră şi îşi parchează maşinile lor scumpe în faţa bisericilor noastre spre bucuria vădită a liderilor noştri religioşi care par complet orbi la faptul că vasta majoritate a acestor noi clenţi ai Domnului nu şi-au schimbat câtuşi de puţin obiceiurile…. Ne desfăşurăm activitatea după metodele reclamelor moderne. Casele noastre ( de rugăciune) sau transformat în teatre. Literatura noastră este superficial, iar cântările noastre sunt la limita sacrilegiului. Şi se pare că nimănui nu-I pasă…,, ,iar în cartea ,,glasul profetului,, pag133:,, Trăim într-o vreme când se aşteaptă totul de la Domnul. Ce teologie stranie şi încâlcită…. Ne aşteptăm în totul că El se va îndeletnici cu pocăinţa în locul nostru, El ne va indrepta vieţile, El ne va repara relaţia cu aproapele nostru,El ne va plăti datoriile, şi va face totul în locul nostru…,,

Domnul să vă binecuvănteze! Amin!
Adăugat în 18/04/2017 de pascaioan
Mulțumesc fr, Nelu pt. că v-ați rugat pt. mine. Am citit și eu cărți ale lui Tozer și am învățat din ele, dar dvst. vă place învățătura lui, pt. critica altei învățături?? Eu știu că în Hristos nu este osândire nici critică și nici nu o voi face nicicând. Dacă ar fi situații să trebuiască să sfătuiesc, vreau să o fac în dragoste, și când un om pornește de pe o poziție a autorități lui Hristos, cunoscându-și locul lui în Hristos, oricând este deschis la creștere și vreau să-l ajut, cu sprijinul D:S. și nu cu critică. Cred că încă nu înțelegeți cu adevărat învățătura mea și ce am scris în devoț. pt. că vă faceți impresii care nu vă lasă să înțelegeți adevărul relatat, și să vedeți și mesajul Ev. Dacă acest mesaj ar fi înțeles din Cuv. în felui cum vrea Dl. cei care l-ar primi nu ar aștepta să fie duși de spate pt. lucrarea Dlui, ci ar face din dragoste. FR. Nelu eu vă spun sincer nu mă găsesc în situațiile din cartea lui Tozer, nici în privința închinări, a trăiri.... nu cunosc asemenea manifestări și trăiri. Vă iubesc fr. nelu și mă bucur să vb. cu dv. Fiți binec.
Adăugat în 19/04/2017 de Maria18
Când Pavel a văzut că Petru era de osândit la osândit, la fel cum d-voastră când aţi văzut că eu sunt de osândit, ma-ţi osândit prin cuvintele: ,,dar dvst. vă place învățătura lui, (Tozer)pt. a critica alte învățături??,, şi bine aţi făcut, dacă aţi făcut-o prin Duhul Sfânt.

Soră Maria, şi eu şi d-voastră până mai avem lucruri rele în viaţă mai avem nevoie să fim osândiţi de Duhul Sfânt prin fraţii şi surorile noastre care ne iubesc, in Domnul. Osândirea reciprocă, când facem răul e la fel de biblică, precum e susţinerea reciorică când facem binele. Aşa că vă mulţumesc şi vă încurajez să mă osândiţi prin Duhul Sfânt ordecâteori mă vedeţi că fac răul.

În continuare ceea ce voi spune nu are legătură nici d-voastră nici cu discuţia noastră,ci are legătură cu o învăţătură democratică, stricată, care a pătruns în poporul Domnului şi care trebuie osândită,( dacă-mi găsesc timp o să scriu şi un material mai amplu pe tema aceasta ca să-l pun pe ,,resurse,,)

Dacă ne luăm după ce a spus Tozer, noi ca biserică suntem în multe aspecte de osândit. Sa ajuns aici ŞI pentru faptul că nu mai avem voie să osândim pe nimeni. Învăţătura aceasta nu e teocaratică ci democratică.
În democraţie nu ai voie să osândeşti pe nimeni. În democraţie fiecare are DREPTUL să facă ceea cei place. În democraţie nimeni nu are DREPTUL să se atingă de dreptul omului de a face ce-i place. Democraţia nu va scoate niciodată sfinţi, ea şi pe vremea judecătorilor şi pe vremea noastră scoate oameni iubitori mai mult de plăceri decât de sfinţenie.

Anticrist va veni pe o cale democratică. El va fi ales de întreaga lume, prin vot, pentru programul lui de guvernare, a lumi. Iar în programul lui va oferi tuturor libertatea totală de a păcătui fără nici o osândire. Singura libertate pe care nu o va mai avea nimeni sub guvernarea lui este libertatea de a osândi păcatul.

Biserica apostată îmbrăţişază tot mai mult această invăţătură, de aceeia dacă te ridici în aceste biserici să osândeşti păcatul, prin Duhul Sfânt, aceste biserici se uită la tine ca la Anticrist..... Fără să i-a în calcul realitatea că biserica prin Duhul Sfânt are OBLIGAŢIA de a osândi păcatul.

Biblia spune că Anticrist nu poate veni cu învăţătura lui stricată până ce biserica nu este luată din calea lui cu învăţătura ei curată. Nu stiu dacă biserica va fi luată din prin răpire sau prin faptul că va îmbrăţişa toată învăţătura stricată democratică a lui Anticrist.

Dacă avem puterea să fim obiectivi, bisericile de azi ( de orce culoare religioasă) sunt sunt tot mai mult democratice şi tot mai puţin teocratice: tot mai mult omul e la putere şi tot mai puţin Duhul Sfânt.

Soră mă rog ca în viaţa d-voastră să fie la putere Duhul Sfânt nu omul, că aici este şansa noastră de a ne mântui din acest neam ticălos. Nimeni nu mă poate opri să umblu călăuzit de Duhul Sfînt: nici democraţia din biserici , nici lumea , nici anticristul. De aceeia soră haideţi să ne schimbăm orientarea ,,politică,, şi să trecem înapoi de la democraţie, la teocraţie.
Adăugat în 21/04/2017 de pascaioan
Domnul Isus să vă binecuvinteze fr. Nelu. Îmi pare un pic ciudat cea ce ați citit dv. din com. meu, că adică v-am osândit. Vă rog mai vedeți odată. Eu v-am întrebat; vă place învăț lui ”pt. critica altei învăț.??” dv. ați citit: ”pt.A critica alte învăț.” -alte și altei nu este la fel.-și critica era vb de Toz. și A critica ar fi fost pt. dv. da, ar fi fost osândire. Vreau să vă spun eu trăiesc în teocrație nu în demo. Urăsc păcatul dar iubesc păcătosul și vreau cu orice preț să-l ajut. Și acum verau să vă întreb: În epist. nou testam. care bis. este în teocrație?? Vă apreciez și vă binecuvintez în Numele Domnului isus.
Adăugat în 21/04/2017 de Maria18
Soră Maria ne depărtăm de la discuţia care a generat discuţia, dar nu cred că este întâmplător. De ce? Deoarece d-voastră aduceţi în discuţi probleme greve cu care se confruntă lumea creştină de astăzi, ca de exemplu. ,, A te lega de păcat fără să te legi de păcătos,,. Stiu că nu d-voastră aţi inventat această metodă de a ,,omorâ,, păcatul. Dar cei ce promovează o asemenea metodă, sunt nişte naivi chiar dacă sunt doctori in teologie: că nu inţeleg relaţia profundă care există între păcat şi păcătos. Păcatul pentru păcătos este mult mai scump decât orce are el de valoare( proprietăţi, familie, ....viată) . De aceeia nu poţi să te legi de păcatul unui om fără să te atingi de lumina ochilor lui, la fel cum nu te poţi lega de puiul unei ursoaice fără să te atinci de ursoaică. Teologi care afirmă că poţi să te legi de păcatul unui om fără se te legi de om, dovedesc că nu deosebesc stânga de dreapta în ceea ce priveşte relaţia dintre păcat şi păcătos.

Şi eu ca şi dumneavoastră am luat multe lucruri deagata ( prejudecăţi) pe care nu le-am cercetat dacă şi funcţionează practic. Am mostenit de la părinţi noştri evengheligi nişte invăţături care în practică nu pot fi aplicate: ele nu funcţionează practic. Dar noi ne folosim de aceste învăţături pentru că ne ajută să rămânem în starea în care suntem.

Soră şi d-voastră ca şi mine suntem produsul mediului evanghelic în care ne-am născut şi am crescut. Iar mediul evanghelic este din ce in ce mai viciat de invăţături care ne departă de Dumnezeu. De aceeia cei ce se tem de Domnul vorbesc adesea unul cu altul, nu despre starea vremi, ci despre starea spirituală în care am ajuns să trăim....

O să vedem soră în veşnicie că discuţile noastre nu au fost în zadar. Domnul să vă binecuvinteze. Amin!
Adăugat în 22/04/2017 de pascaioan
Fr. Nelu când vorbește cineva poți să zici: ai zis așa... dar când scrii e ciudat să vezi altceva. Eu am zis, urăsc păcatul și dacă nu-l accept în viața mea cum l-aș tolera la alți, dar iubesc păcătosul și vreau să-l ajut. Eu nu mă bat cu păcatele oamenilor. Eu vreau să arăt oameni. dragostea LUi. Să știi fr. Nelu că îmvăț. mea nu este de la oameni acum, de 3 ani și ceva eu caut să descopăr dragostea Domnului, și este pasiunea mea, Îl iubesc și dacă primesc dragoste, voi da dragoste în jur și oameni care vor primi învăț. care El mi-o dă mie sigur nu vor mai trăi în păcat. Eu am avut învăț. pe care dv. o aveți acum, însă dv. nu o aveți încă învăț. care eu o primesc acum. Siguranța care o am că este învăț. bună este că, mi-a schimbat viața, nu că am trăit în păcat, nuuu...ci că nu am cunoscut drag. LUi și eram ca dv. acum. Eu nu mai vreau așa ceva. Dacă dv. veți câștiga oameni pt. Dl, cu învăț. dv. fiți binecuvîntat, numai că Evanghelia este vestea bună a cea ce El a făcut pt. noi și doar Ea schimbă oamenii. Domnul cu dv.
Adăugat în 22/04/2017 de Maria18
Adevărat şi drept aţi scris sora Maria deoarece toate aceste lucruri stau mărturie scrise în Cuvântul Domnului pe care trebuie să-l iubim, sa-l preţuim şi sa-l împlinim! Domnul sa ne ajute sa lucrăm spre desăvârşire, spre înaintare şi crestere! Fii binecuvântată.
Adăugat în 01/05/2017 de floridinmaracineni
Soră Florica dragostea Domnului este atât de mare, eu cred că nimeni nu o poate pricepe în mărinimea ei, dar să dorim mai mult și să creștem. Vom ajunge acolo acasă la Domnul și bucuria ne va fi deplină iar dragostea o vom vedea în față și cred că și acolo vom tot experimenta măreția LUI.
Vă binecuvintez cu sfinte binecuvântări de la Tăticuțul nostru.
Adăugat în 01/05/2017 de Maria18
„noi am fost salvați, duh, suflet și trup la cruce” Da, chiar dacă poate fi discutabil și unii se îndoiesc, exact acesta este adevărul și nu odată spune ap. Pavel că și trupurile noastre au fost răscumpărate la cruce și esența este că vom învia în trup de slavă nesupus putrezirii dar - trup - pt că „trupurile noastre, la cea din urmă trâmbiță, vor fi schimbate”.... și „nu știți că trupurile voastre sunt templele Duhului Sfânt”? Lucrarea de la cruce este infinit de perfectă și completă cu atât mai mult cu cât cuprinde tot ce Dumnezeu avea în vedere încă dinainte de întemeierea lumii și aici este o mare Taină divină pt cine poate ști tot ce avea El în vedere când Însuși Domnul Isus spune că sunt lucruri pe care nimeni nu le știe, nici El decât Tatăl...
O lucrare îndrăzneață dar plină de har și adevăr! Domnul să vă binecuvânteze sora Maria!
Adăugat în 09/05/2017 de Ioanhapca
Adevărat fr. Nelu, duhul nostru a fost făcut desăvârșit spontan. Sufletul și trupul au intrat în procesul de sfințire, unde suntem lucrători împreună cu Hristos. Duhul Sf. ne conduce în acest proces, care se va defini acasă la Domnul când vom sosi. Dacă suntem atenți la glasul Duhului sufletul și trupul ne sunt păzite de toate nenorocirile care cel rău vrea să le aducă peste noi și suntem abți pentru a duce Evang. lui Hristos în lume și nu pe pat de boală și striviți de cancer. Însă dacă asta credință o avem, așa suntem, iar lucrarea Dlui stingherită de loviturile celui rău. Domnul să ne binecuvinteze pe toți!!
Adăugat în 25/05/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1090
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 10
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni