Frica stinge
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Frica stinge

”Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.” 2 Timotei 1:7.

   Frica este cea care se cuibărește cel mai rapid, în fiecare dintre noi. De multe ori credem că am scăpat de frică, dar la o clipeală, ne aflăm din nou prinși în mreaja ei, deși la cruce Domnul Isus a dezbrăcat toate domniile și stăpânirile acestui veac și le-a făcut de rușine când a ieșit biruitor asupra lor prin cruce și luându-i autoritatea deasupra fiilor de  Dumnezeu. Totuși, frica își face loc în noi prin minciuna diavolului, care ne stinge înflăcărarea, darul și lucrarea Domnului este stingherită în noi. El zice: O,o, nu ai să reușești, pentru că... dacă mergi o să ți se întâmple... Dar boala asta nu are vindecare... Şi frica a pus capac! Nu mai putem să ne rugăm cu aceea credință, nu mai mergem pentru...  Chiar și Timotei era într-o situație asemănătoare când Pavel îi amintește să înflăcăreze darul care este în el.

   Era foarte ușor și pentru Timotei să ajungă la frică în slujirea lui. Responsabilități, situații diferite, oameni diferiți și poate unii și imaturi în credință, care aveau fel de fel de pretenții și idei, iar el să-și împlinească bine slujba lui, purtându-se cu fiecare cu înțelepciune. Ca frica să vină era ușor, o neatenție, o respingere, o împotrivire din partea altora să apară: Vezi, nu ai să poți face ceea ce tu vrei, noi nu vrem asta, sau, cine ești tu, și frica îți umple mintea și darul Domnului din viața lui să fie împiedicat să se desfășoare în puterea Duhul Sfânt.

   Foarte tare, dacă am putea înțelege ce frumos, Pavel, chiar în scrisoarea lui înflăcărează darul și lucrarea lui Timotei, care probabil fusese stingherit.  Îi zice, Timotei, tu adu-ți aminte de... ține-te de îndreptarul învățăturii care ai primit-o... întărește-te, suferă, rabdă pentru că dacă vom birui, vom și împărăți împreună cu El. Timotei înflăcărează darul care este în tine, nu te lăsa, ține învățătura sănătoasă, cu credința și dragostea lui Isus Hristos.

   De multe ori este la fel și cu noi, astăzi suntem plini de credință și entuziasm, pentru ca Domnul să lucreze în noi prin darul LUI, iar mâine, frica pune capac. O,o... nu pot să... mi-e frică să nu... poate mă rog și nu se întâmplă... câte frici mai avem și darul nostru este nefolositor, este în ștergar....!!! Dar nu trebuie să fie așa, ci frica când vine să o refuzăm în Numele Domnului Isus și să-i spunem - Pleacă, noi credem ce Domnul a zis și facem ce El ne-a spus și acționăm pe baza Cuvântului Său, înflăcărând darul care este în noi și primind putere, dragoste și o minte sănătoasă pe care o găsim doar în Cuvântul Evangheliei.

   Mulțumim Tată, pentru că ne înveți mereu să știm să înflăcărăm darul care este în noi, printr-o relație corectă cu Tine și prin Cuvântul adevărului Tău, pentru ca Împărăția Ta să se extindă cu repeziciune și venirea Ta să fie grăbită, în Numele Domnului Isus.  MARANATA!!!

Foarte adevărat; frica stinge entuziasmul, sugrumă nădejdea și ucide la fel ca necredința!
Frumos și bine spus! Un mesaj ziditor și folositor. Domnul să vă binecuvânteze!
Adăugat în 02/06/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 926
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni