Sfânt//neprihănit (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/11/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Sfânt/neprihănit înseamnă: fără prihană, fără păcat, fără vină, pur, curat, nepătat, imaculat. Acest caracter, aceste calități sunt Dumnezeiești și le posedă, doar, EL. Ar fi o nebunie să zici: eu sunt sfânt pentru că fac bine și faptele mele dovedesc asta, ori cineva este sfânt, pentru că a făcut fapte bune. În felul acesta, UNUL singur este sfânt și nimeni altul. Nu se poate ca omul să ajungă la acest standard de sfințenie, prin puterea lui.

Lev. 11:44. ”Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; VOI să vă sfințiți și fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt.”

   Dumnezeu zice lui Moise, spune poporului: dacă veți asculta și veți împlini, ceea ce Eu zic, vă voi face o împărăție de preoți. A asculta și a împlini însemna pentru ei că, Îi vor fi lui Dumnezeu un popor SFÂNT. Ce i-a răspuns poporul lui Moise?? ”Vom face tot ce a zis Domnul.” Au reușit?? Nu au reușit!! Știa Dumnezeu că nu vor reuși?? Știa, însă în dreptatea Lui, hotărâse să-l lase pe om liber să aleagă. Intenția LUI era, să aducă omul la starea lui inițială; ”om după chipul LUI”. 

   Soluția nu era ascultarea lor, împlinirea lor, faptele lor, pentru că prăpastia deschisă în Eden, între om și Dumnezeu, nu o putea reface, omul, chiar împlinind totul, ci omul trebuia făcut/născut din nou, un OM nou. Soluția pentru asta era FIUL SĂU și soluția chiar a fost: ISUS HRISTOS.

   În Leveticul, Dumnezeu cerea poporului: VOI să VĂ sfințiți și fiți sfinți, pentru că numai așa veți putea ajunge la o relație cu MINE, CREATORUL vostru. În Noul Legământ, Isus ne sfințește. Deci suntem sfinți, datoriță sfințeniei LUI, în noi.

   În Domnul Isus Hristos avem relația cu Tatăl, Col. 3:3. Gal 3:26. Rom.8:15. Gal. 4:6-7. Fil. 3:9.... Domnul Isus, prin sângele Său ne-a sfințit, odată pentru totdeauna la cruce. Ev. 2:11; 10:10. Această sfințire este deplină în duhul nostru, suntem una cu El, sfinți, având sfințirea/neprihănirea Lui, acoperiți cu sângele LUI. Mare lucru, mare binecuvântare!! El a murit pentru păcatul nostru și înainte de a se ridica, de a învia, noi am fost socotiți neprihăniți. 

Rom. 4:25. ”care a fost dat din pricina nelegiuirilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.”

   Mulțumim frumos Tatăl nostru, pentru Fiul Tău pe care L-ai dat pentru sfințirea noastră, mulțumim Isus că ne-ai socotit sfinți și fără prihană în meritul Tău, mulțumim Duhule Sfânt, pentru că atunci când am ales să murim împreună cu Hristos, Tu ai fost prezent, înviindu-ne împreună cu El, sfințiți în sângele LUI. Mulțumim, acesta a fost, este și va fi Harul Tău, Isus Hristos. 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 822
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni