Biruitori ori biruiţi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

  Creştini biruitori, ori creştini biruiţi??

1Ioan 5:4-5. "Pentru că oricine este născut din Dumnezeu, biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii, este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu??"

   Din lumea aceasta face parte tot globul pământesc, toată umanitatea şi cu toate formele lor de veţuire, obiceiuri, religii, tradiţii. Fiecare este liber să-şi trăiască viaţa din lumea lui, iar oamenii din lume, născuţi din carne (fire), toţi sunt născuţi sub păcat, păcătoşi, şi pentru acest lucru, ei fac păcat în viaţa lor. Unii oameni păcătuiesc mult, alţii mai puţin, dar nu este nici un om fără păcat în lumea aceasta (Rom. 3:9-12). 

   Pentru reabilitarea omului căzut în păcat, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său la cruce, unde omul care doreşte să biruiască lumea cu poftele ei, de bună voie şi din dragoste pentru dragostea Lui arătată pentru el, ca să-l facă un om liber, hotărăşte să moară împreună cu Hristos şi să învieze împreună cu El la o viaţă nouă. Acest lucru este posibil doar prin credinţă în Isus Hristos Domnul nostru. Iată un om nou care a biruit lumea....!!!

Versetul 5."Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu??"

   Privind ţintă la Căpetănia şi Desăvârşirea credinţei noastre, vom putea să biruim lumea din jurul nostru şi fără eforturile noastre, care niciodată nu au fost capabile să ne facă biruitori asupra lumii, ci azi sus, mâine jos, niciodată nu ajungi să-L mărturiseşti pe Hristos ca Domn, pentru că avem de mărturisit mereu păcate, cărora niciodată nu suntem în stare să le ţinem evidenţa pentru a ne elibera de ele. Chiar dacă noi credem că ne-am mărturisit păcatul, ne-am mărturisit doar păcatul pe care noi l-am crezut păcat, fiindcă am coborât standardul lui Dumnezeu la ceea ce noi credem că este păcat. Doar un exemplu:

Iacov 4:17. "Deci, cine ştie să facă binele şi nu-l face, săvârşeşte un păcat."

   Oare ne mărturisim ori de câte ori "simţim" ori "gândim" ceva împotriva voii lui Dumnezeu?? Evrei 4:12d "judecă simţirile şi gândurile inimii." Am mărturisit oare ce am simţit, atunci când cel ce mi-a greşit ieri, astăzi a suferit o nedreptate?? Şi aceste lucruri se pot întâmpla creştinilor născuţi din nou. Din pricina necunoştinţei Cuvântului lui Dumnezeu, în care trăiesc, sunt mereu biruiţi de lucrurile lumii, de care Isus Domnul prin Harul Său, ne promite biruinţă, doar crezând în biruinţa Lui. Tit 2:12

   Doamne, Tatăl nostru din ceruri, dacă suntem născuţi din Tine, prin Domnul Isus Hristos şi suntem biruitori asupra lumii, vrem să şi trăim o viaţă de biruinţă aici pe acest pământ în fiecare zi. Te rugăm să ne faci conştienţi de viaţa noastră, şi că noi trebuie să mărturisim mereu, mereu Numele Tău si lucrarea Ta terminată la cruce şi nu să fim nişte creştini biruiţi de cel rău, care toată ziua trebuie să-şi mărturisească păcatele, pe care tu le-ai iertat odată pentru totdeauna. Credem Tată, că România, va fi o ţară care Te va mărturisi pe Tine şi Harul Tău şi păcatul, va fi biruit, în Numele Domnului Isus Hristos.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1331
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni