Un navod in ape tulburi
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 25/01/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un navod aruncat in mare, care  prinde tot felul de pesti. Matei 13:47-50.

Zilele acestea m-am intersectat in timpul lucrului cu niste instalatori de navoade. Ei instalau navod dupa navod, legandu-le deolalta, asa incat navoadele sa formeze un intreg. Obiectivul acestui navod era de a prinde pe eventuali oameni care  din pricina vreunei neatentii in timpul lucrului lor la acoperisul fabricii, ajungeau sa cada. Navodul la o distanta  destul de buna sub acoperis, era singurul care putea opri pe om in caderea lui fatala dealtfel, accidentala, sau din cauza unei nevegheri sau neatentii, sau din pricina unei puteri slabite de oboseala, de vant si de ploaie. Am putut observa ca intre viata pe inaltime, destul de periculoasa, si moartea prin cadere, navodul este singura cale de salvare. Am vazut la acei oameni o mare stiinta si in instalarea navodului, gandindu-ma ca mai usor le-ar fi fost sa il instaleze navodul destul de jos pe undeva unde viata lor nu era pusa in pericol in timpul instalari. Navodul era un deschizator de drumuri, facea posibila munca la inaltime. Navodul avea scopul de a scapa pe aceia care cadeau in el. Din curiozitate am intrebat pe unul din instalatori daca acest navod a scapat vreo viata pana acuma, si el mi-a spus ca a salvat multe vieti, nu doar una. M-am uitat ca pe alocuri navodul era carpit pe anumite suprafete, si mi-am adus aminte de fiii lui Zebedei, de Ioan si de Iacov. Imparatia cerurilor pe langa multele ei asemanari, a fost asemanata si cu un navod aruncat in mare, si care spre deosebire de celelalte navoade, acest navod prinde si pe cei buni dar si pe cei rai..Sunt tot felul de navoade aruncate in mare, care prind si sunt trase la mal de niste pescari muribunzi. Sunt navoade care nu prind nimic ce este mic si slab, ci doar ce este bun si mare. Alte navoade nu pot ajunge  in orice loc, ca de pilda unde sunt stanci colturoase, este mai grea  aruncarea unui navod. De remarcat ca pe acest navod care se numeste Imparatia cerurilor stau mereu atintiti niste ochii care vegheaza  momentul cind acest navod este plin, ca el sa poata fi tras la mal. La mal navodul este asteptat de niste vase goale, si de un cuptor aprins. Si vasele goale si cuptorul aprins sunt la mal. Vasele umplute sunt ridicate in slava, cuptorul aprins este lasat sa arda pentru o vesnicie, fiind alimentat de numarul mare de pacate neacoperite a celor ce nu au primit dragostea adevarului lui Isus Hristos prin Evanghelie. Ce zici , se merita oare dupa o coabitare intr-o apa asa de tulbure, la sfarsitul veacului, intinat de apa, si apasat de pacate, si manjit de pacate sa ajungi  sa plangi si sa scrasnesti din dinti intr-un foc vesnic?

Dar cum au scapat ceilalti? Cum de pe ei i-au asteptat vasele si nu cuptorul aprins? Ei si-au spalat hainele in sangele Mielului (Apocalipsa 7:14), ei au fost spalati si curatiti de orice pacat de sangele Mielului, de sangele lui Isus Hristos (1 Ioan 1:7.). Este inca putere in sangele lui Isus Hristos. Daca ai fost prins in acest navod, foloseste-te in fiecare zi de sangele lui Isus Hristos. Daca ai fost prins in acest navod, fa tot posibilul sa umbli in adevar si sa ai partasie cu fratiii si atunci sangele lui Isus Hristos va veni peste tine si te va curatii de orice pacat. Cat inca mai esti in navod, cat inca navodul nu este tras la mal, ai toate sansele sa ai parte, sa ai un loc in acele vase binecuvantate care asteapta navodul la mal. In curand Imparatia cerurilor va fi trasa  la mal. Toate semnele dovedesc acest lucru. Nu te lasa inspaimantat de semnele vremurilor, ci mai degraba inspaimantate de gandul ca vesnicia  poate fi pierduta. Niciodata Imparatia cerurilor nu a coborat atat de jos, si pentru atat de mult, aproape 2000 de ani, ca sa faca atat de mult pentru noi, sa ne prinda in navodul ei, si poate niciodata nu am stat in fata unei mai mari sanse ca si aceasta. Fiara  din Apocalipsa 13, nu se poate ridica din mare pana navodul nu este ridicat din mare. Caci taina faradelegi a si inceput  sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei. Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-il va prapadi cu aratarea venirii Sale.(2Tesaloniceni 2:7,8.).

Binecuvantat sa fie navodul acesta Dumnezeiesc, binecuvantata sa fie Imparatia cerurilor in veci de veci.

Ciprian Muresan Irlanda,

25,01,2016.

Citind despre navoade si navod, ma gindeam la marele Pescar! La Cel care ne-a pescuit vietile pentru vesnicie!Din neascultare, unii pesti se lupta sa iasa din plasa Duhului Sfint, ca apoi sa intre din nou si asa-si petrec umblarea cu Pescarul...
Altii stau cuminti in plasa Duhului Sfint asteptind promisiunile duhovnicesti ,chiar daca vad prabusirea
promisiunilor lumesti , nu-i atinge nimic! Fericite suflete!
Adăugat în 26/01/2016 de sanda_tulics
Amin. Domnul să fie slăvit! Și El să vă binecuvânteze mai departe.
Adăugat în 26/01/2016 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1024
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni