Nemăsurabil
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne??

Iov 38:8. ''Cine a închis marea cu porţi , când s-a aruncat din pântecele mamei ei?? 11. când am zis: ''Până aici să vii şi să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale?? 16. Ai pătruns tu până la izvoarele mării?? Sau te-ai plimbat tu prin fundurile adâncului?? 37a. Cine poate să numere norii cu înţelepciune?? 39:1a ''Ştii tu când îşi fac caprele sălbatice puii?? 2. Numeri tu lunile în care sunt însărcinate şi cunoşti tu vremea când nasc?

Lucruri măsurabile pentru Dumnezeu şi nemăsurabile pentru noi

   Dumnezeu ne-a dat înţelepciune şi pricepere şi nouă, aici, în călătoria noastră de câţiva ani pe pământ. Când vrem să facem un lucru, stăm şi facem socoteala cheltuielilor, când primim ceva, evaluăm, si când dăm ceva, ştim să măsurăm. Când vrem să vorbim ceva, ne măsurăm cuvintele. Când ne sunt pline hambarele, ştim să apreciem cantitatea şi...

   Dar, când soseşte un moment, când trebuie să stăm în faţa lui Dumnezeu, pe care noi, cu mintea noastră, nu-L putem pricepe, evalua, cântări sau cunoaşte în mărimea măsurii Lui, ne vedem siliţi să capitulăm şi să ne recunoaştem limitările. Este foarte înţelept să capitulăm, pentru că dacă ne împotrivim, s-ar putea să ne învârtim ca poporul  Israel în pustie, ca apoi, să o luăm de la început.

   Dumnezeu are pentru copiii Săi binecuvântări, pe care noi nu le pricepem şi nu le putem măsura cu logica noastră şi nu le înţelegem cu mintea noastră. Nu putem să înţelegem măsura vieţii din belşug, pe care Isus ne-a adus-o la cruce. Nu putem pricepe bogăţiile Harului Său şi nu avem măsură de măsurat dragostea Lui, care ne-a arătat-o prin Fiul Său.

   Dar, toţi acei care doresc să răspundă cu dragoste, dragostei Lui şi cu credincioşie, credincioşiei Lui, au harul să înceapă să înţeleagă, să pătrundă, să cunoască din gloria şi măreţia Lui. Cu fiecare pas al nostru înspre El, înaintăm în această imensă cunoaştere, care nu se poate măsura. Acest început de a-L cunoaşte pe El în gloria Lui, începe să rodească în noi o nemăsurabilă pace şi bucurie, care creşte mereu, mereu, pe măsură ce înaintăm în cunoaşterea Lui. Eu cred că şi în cer, vom descoperi în fiecare moment mai mult, mai mult, din nemăsurabila măreţie a Lui.

   Doamne, Tatăl nostru, cât eşti de mare!! Cât eşti de sfânt!! Cât eşti de bun!! Cât eşti de drept!

   Ooooo... slavă Tie, măreţule Domn!!! 

   Doamne, Te rugăm, să ne dai un duh de înţelepciune şi descorerire în cunoaşterea Ta şi luminează-ne ochii inimiI ca să pricepem care este nădejdea chemăriI Tale Şi care este bogăţia slavei moşteniriI Tale în noi.  Amin.

Amin! Fii binecuvântată sora Maria
Adăugat în 12/11/2015 de floridinmaracineni
Amin!!
La fel si d.voastra sora Florica. sa fiti binecuvintata.
Adăugat în 12/11/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1224
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni