Îndrumar pentru familiile asortate (2)
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 28/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

  "Mă voi purta cu înţelepciune...în mijlocul casei mele." (Psalmul 101:2)

   Aproape jumătate din familiile actuale în SUA sunt familii asortate. Dacă e şi cazul tău, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

  1. Fiecare copil e unic. Cu cât sunt mai mici, copiii acceptă mai repede părinţii vitregi. Nu presupune că autoritatea ta va avea aceeaşi greutate şi în cazul adolescenţilor. Poate va trebui să te apropii de ei mai degrabă ca un prieten; primii paşi sunt mai grei.

  2. Creează noi sisteme de familie. Fiecare familie are sistemul propriu: "La noi în casă întotdeauna...." Astfel membrii familiei se vor simţi parte a unui grup intim. Lucruri ca mersul împreună la biserică, devoţiune zilnică împreună, jocurile, sau doar un zâmbet împărtăşit celuilalt vor ajuta la stabilirea legăturii şi a sentimentului de apartenenţă.

  3. Nu refuza dreptul copilului de a-şi vizita celălalt părinte biologic. Domnul îi binecuvântează pe cei ce fac pace (Matei 5:9). Deci nu-l vorbi de rău pe "fostul" sau "fosta" în prezenţa copiilor şi nici nu-i folosi pe aceştia ca "mesageri". Statisticile arată că atunci când copiii se pot întâlni cu ambii părinţi, se adaptează mai bine situaţiei. De asemenea se elimină pericolul ca aceştia să fie prinşi în focul încrucişat şi astfel să devină victime.

  4. Întotdeauna caută cel mai bun interes al copilului. Vor fi evenimente când va trebui să te întâlneşti cu "fostul" sau "fosta", deci obişnuieşte-te cu asta de dragul copiilor. Ei au nevoie de dragostea şi înţelegerea ta. Respectă ce a fost înainte şi nu impune percepţia ta despre cum trebuie să fie o familie. Indiferent dacă devii părinte pe cale biologică sau prin căsătorie, a fi părinte implică maturitate din belşug!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 927
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni