Mângâierea
Autor: Anonim  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 23/09/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

 

  „Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." (Psalm 94:19)

   Creierul nostru are un randament de neînchipuit. Cu simţurile recepţionăm diferite informaţii: auzim, vedem, simţim, gustăm şi mirosim. Prelucrăm aceste informaţii în creier sub forma gândurilor, le salvăm în memoria noastră ca amintiri ale trecutului şi extragem de aici concluzii pentru viitor.

   Câteodată, amintirile şi concluziile ne dau mult de lucru. Dezamăgirile sau doliul pot avea efect asupra interiorului nostru şi pot declanşa dureri. Tot aşa stau lucrurile şi cu grijile şi temerile noastre cu privire la viitor.

   Chiar şi numai numărul de gânduri pe care le prelucrăm într-o oră este foarte uriaş. Câte nu sunt într-o zi, într-o săptămână, într-o lună? Ştim că multe din aceste gânduri ne apasă.

   Domnul cunoaşte gândurile a lor Săi de departe, chiar şi secretele inimii. El este plin de milă şi simte cu ei. El cunoaşte gândurile apăsătoare. Dar El ştie şi ce poate fi făcut contra lor. Aşa cum o rană trebuie îngrijită, tot aşa El dă îmbărbătare pentru suflet. Domnul face ca ai Săi să simtă cât de aproape este de ei în situaţia lor şi le deschide ochii pentru bunătatea şi atotputernicia lui Dumnezeu. Cine a experimentat aceasta ştie că un singur verset din Biblie poate fi balsam pentru inimă.Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 674
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni