Celui ce va birui
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 27/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Ajungând cu citirea Bibliei în ultima carte Apocalipsa la capitolul 3, am găsit scris de trei ori în trei versete expresia ,,Celui ce va birui…” Am citit de multe ori aceste versete dar niciodată nu am realizat câtă greutate are acest cuvânt ,,biruitor”. M-am gândit de ce este scris de trei ori la sfârșitul Bibliei și asupra cărui lucru vrea să ne atragă atenția? Cred că biruința nu e la începutul unui lucru, ci la sfârșitul lui.

Nu ai cum să fii biruitor când începi să faci un lucru, biruința o ai doar dacă ai reușit să duci la bun sfârșit acel lucru. La început de an luăm multe hotărâri noi. Unii își propun să citească toată Biblia dar prin luna iunie abandonează. Au fost biruiți de comoditate, plictiseală sau altele și în loc să fie biruitori au fost biruiți. Poate ți-ai propus să începi să mergi de la ora 9 la biserică, să fii la timpul de rugăciune și să stai mai mult de vorbă cu Domnul. Ai mers de câteva ori și ai renunțat să mai mergi. Efortul e prea mare, în loc să biruiești ispita de a sta acasă să mai dormi puțin, ai fost biruit. În fiecare zi ne confruntăm cu o mulțime de ispite și poate ai zis ,,nu mai vreau să folosesc minciuna”. Ai reușit o săptămână să nu te mai folosești de ea, dar din nou ai fost biruit și te-ai folosit de minciună. Te străduiești să nu te mai enervezi pentru orice și fără să vrei din nou ai fost biruit. Vrei de multe ori să postești și după o jumătate de zi renunți zicând că e prea greu, nu-i pentru mine. În loc să rămâi în post până seara ai fost biriuit și ai renunțat. Personal am realizat că în toate luptele care le avem în fiecare zi singuri nu putem fi biruitori. De multe ori am zis: ,,Acum știu cum să fac față la ispita aceasta”, dar nu a mai venit la fel, a fost sub o altă formă și din nou am pierdut examenul. Cred că este foarte important cât de mult îl chemăm pe Dumnezeu să lupte El pentru noi. Fiecare zi e o luptă cu noi înșine de a nu ne lăsa biruiți de ceea ce întâmpinăm. Fiecare luptă câștigată ne face mai puternici, primim o încredere mai mare în noi să nu ne dăm bătuți. Sportivii atunci când se pregătesc, au o mulțime de reguli și au grijă să facă tot antrenamentul necesar, să păstreze dieta și tot ceea ce este nevoie ca să poată câștiga la final medalia, trofeul promis. Noi, copiii Domnului suntem la fel și fiecare zi din viața noastră este o zi de pregătire pentru ziua răsplătirii când ni se va spune ,,Ai fost BIRUITOR”! Atunci vom intra în posesia a ceea ce ni s-a promis.

Biblia se încheie cu trei promisiuni minunate. În Apocalipsa 3:5 spune: ,,Cel ce va birui, va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi șterge nicidecum numele din cartea vieții, și voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu și înaintea îngerilor Lui.”

O altă promisiune frumoasă este în versetul 12: ,,Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templu Dumnezeului Meu și nu va mai ieși afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, noul Ierusalim…”

O a treia promisiune minunată este în versetul 21: ,,Celui ce va birui, îi voi da să șadă cu mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.” Nu cred că poate fi ceva mai minunat decât să intri în posesia acestor promisiuni. Ca și muritor, ce ai putea să-ți dorești mai mult? Ce Dumnezeu minunat avem, să ne iubească așa de mult, să ne dea așa onoare nouă oamenilor care de atâtea ori suntem biruiți în luptele noastre! În aceste promisiuni nu spune că, păstorii, evangheliștii, misionarii, cântăreții, dacă vor birui vor intra în posesia lor. Cel ce va birui, pot să fiu eu și cu tine oricine ai fi care dorești să moștenești viața veșnică împreună cu toți cei ce vor birui.

Dumnezeu nu îngăduie nimic ce noi nu putem birui și acest lucru ne confirmă 1Corinteni 10:13a ,,Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească…”

Ne rămâne un singur lucru, să luptăm lupta cea bună a credinței și să fim biruitori.

Fii BIRUITOR în fiecare zi.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2622
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni