Invață de la copii
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 24/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Pe toată perioada anilor în care Dumnezeu m-a chemat să lucrez cu copiii, am învățat multe lucruri de la ei. Pare poate amuzant să înveți ceva de la copii, dar de la ei poți învăța multe, doar să vrei.

Într-o zi eram cu nepoții în parc. Acolo erau mai mulți părinți cu copiii la joacă. Era și un tată cu o fetiță care avea vreo 3 ani. Se jucau. La un moment dat tatăl era întins jos și a stat nemișcat prefăcându-se că e mort. Fetița când a văzut că nu se mișcă mai mult timp s-a speriat și a început să plângă disperată până când tatăl s-a ridicat și a asigurat-o că era doar o glumă. Privind la tot ce se întâmplă am văzut cât de dependentă era acea fetiță de tatăl ei. Atunci m-am gândit că așa dorește Tatăl nostru, Dumnezeu, să fim noi dependenți de El. Să avem o încredere totală în El în fiecare clipă.

Am văzut la copii cât de mult se încred ei în tatăl lor. Ei se laudă unul către altul cu ceea ce poate face tatăl lor. Copiii nu se gândesc că tatăl lor nu ar putea să le îndeplinească orice dorință. Nu din naivitate se încred ei așa în tatăl lor, ei au văzut că tata nu i-a dezamăgit.

La fel ca și un copil, noi trebuie să credem că Tatăl nostru are puterea să rezolve orice problemă am avea, oricât de mare ar fi. De multe ori ne comportăm ca și cum am fi orfani. Uităm că Tatăl nostru are toată puterea în cer și pe pământ. Uităm minunile pe care le-a făcut pentru noi de atâtea ori. Ce am mai învățat de la copii este cât de repede se iartă unul pe celălalt. Câteva minunte după ce s-au certat îi vezi cum râd împreună, se joacă ca și cum nu ar fi fost nimic. Îmi sunt așa de dragi când îi văd cum uită imediat ce a fost rău și își dau unul celuilalt o nouă șansă. Ei nu se gândesc ,,dacă o să-mi mai greşească va trebui din nou să-l iert?” Realmente ei iartă de câte ori este nevoie.

Noi ca și adulți ne supărăm așa de repede de la orice vorbă ni se spune și atât de greu iertăm pe cei care ne-au supărat. Unii țin supărare ani, nu au nici un sentimen de vinovăție, devine ceva normal să fie supărați și să nu vorbească unii cu alții.

Neiertând pe cei care ne supără adunăm amărăciune în inimile noastre care ne provoacă doar rău și aceasta duce la diferite boli (inimă, stomac…). Personal am văzut în viață mea că este greu și să oferi iertare celui care îți cere iertare. Chiar dacă îți cere iertare e așa de greu să-l eliberezi din inimă și să-i oferi iertare. Tatăl nostru are puterea să ne ajute să iertăm și să oferim iertare doar să-i cerem acest lucru.

Citind aceste rânduri poate te gândești că aceste lucruri sunt pentru copii, ori sunt prea greu de aplicat în viața ta. Eu cred că fiecare dintre noi avem nevoie de o dependență totală de Tatăl nostru Dumnezeu în toate. Tot la fel de mult avem nevoie să învățam de la copii să iertăm necondiţionat, oridecâteori este nevoie.

Iartă și vei fi iertat!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 968
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni