Dragostea=Isus?
Autor: Adela Popescu  |  Album: Sunt eu creștinul care mă pretind?  |  Tematica: Dragostea
Resursa adaugata de adelapopescu22 in 17/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Dragostea... Te iubesc.
Ce cuvinte! Ce promisiune! Te iubesc înseamnă mai mult decât ieri, azi sau mâine. Te iubesc înseamnă mereu. Nu meriți să te iubesc și totuși o fac, nu meriți să fiu lângă tine și totuși sunt... nu... dar totuși... nu meriți să îmi dau viața... și totuși mi-o dau! Sună cunoscut? Da, Isus. El este modelul viu și clar al dragostei. Prin Fiul, Dumnezeu a dovedit că mai presus de orice este dragostea(„Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.”Romani 8:38-39)Ce este credința fără faptă? Sau nădejdea fără răbdare? Ce este iubirea fără sacrificiu? Nimic. Orice lucru cere și dovada. Crezi? - încrede-te până la capăt; nădăjduiești? -ai rabdare; iubesti? - arată mereu.
Mereu——înseamnă ieri(exemplu: mi-ai greșit dar te-am iertat și ce am iertat am și uitat; în mare uitării am aruncat vina pentru că te iubesc)
Mereu—-azi( îmi greșești dar cred că vei invăța prin iubirea mea că poți mai bine, poți să fii mai bun; iubirea mea este dovada că nimic nu e mai presus decât ceea ce pretind că fac: că iubesc)
Mereu—-mâine( probabil vei greși dar ce e cert este că vei observa căci iubirea mea față de tine rămâne neschimbată)

Știm atât de multe lucruri despre iubire(se vede mai sus că știm teoria), atât de multe am simțit, învățat, citit, încât e destul să ne gândim câteva secunde și putem descrie dragostea prin cele mai frumoase cuvinte.
Dar să ne gândim la Isus. El merită să fie cel mai iubit, El merită sa Îi dăm viața, El nu a făcut nimic rău, ne-a iubit și ne iubeşte atât de mult și nu a cerut iubirea noastră cu forța la schimb. Deci, iubirea nu-i schimb pe schimb? Cam greu să aplici în viață o astfel de lecție dar, doar așa se vede cine este adevăratul creștin. „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.” ‭‭1 Ioan‬ ‭4: 7‬ ‭
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 952
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni