Te poţi bucura la comandă ?
Autor: Buncrestin  |  Album: Cugetări  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Buncrestin in 12/10/2016
    12345678910 0/10 X
Referințe
Bucuraţi-vă totdeauna totdeauna în Domnul! Filipeni 4.4
Iarăşi zic Bucuraţi-vă!

Oare poţi ordona inimii să se bucure?
Cred că nu.
Care-i atunci soluţia?
Cred că, trebue să fii în locul şi starea în care Duhul Sfînt să rodească această roadă a Lui.
Dacă n-ai bucurie, cred că nu eşti la locul şi în starea potrivită ca Duhul Sfînt să producă această roadă scumpă. De aceia cercetează-te şi cre Domnului să te sădească la locul potrivit.
Pavel nu a cerut oamenilor sa faca ceea ce nu a facut el mai întâi. Iar Pavel marturiseşte despre stari sufleteşti care sunt compatibile cu bucuria ca sentiment. De ex. pe Pavel îl apasa zilnic grijă pentru toate bisericile cu probleme. O mamă apasată de grija pentru copilului ei bolnav nu se poate ramâne într-un sentiment de bucurie veşnica. De aceea Pavel nu ne cere să ne bucuram la comandă ci ne cere să aceptam fara cîrtire (cu bucurie daca vreţi) ŞI acele lucruri care nu sunt un prilej de bucurie.
Eu, în acest moment nu,,explodez,, de bucurie, deşi am încredinţarea că sunt în voia lui Dumnezeu prin ceea ce sunt şi ceea ce fac.
Cum aş putea să ma bucur neîncetat CÂND TREC PRIN VALEA UMBREI MORŢI!!??
Adăugat în 12/10/2016 de pascaioan
Cei sădiţi în Casa Domnului înverzesc în curţile Dumnezeului nostru.
Ei aduc roade şi la bătrâneţe; sunt plini de suc şi verzi, Pe.92.13-14

Mulţumesc mult de comentariu.
Ceia ce-am avut în vedere este că, bucuria ca roadă a Duhului Sfînt. Ea poate fi crescută în condiţiile în care poate să lucreze El, după voia Sa suverană. Cuvîntul Domnului spune de cei sădiţi în Casa Lui, nu de cei răsădiţi. Pentru bucurie ca şi simţămînt mai mult s-ar potrivi sinonimul veselie, care pot să-ţi o dea si lumea, şi tot ea poate să ţi-o răpească. Dar bucuria ca rod a Duhului Sfînt nu poate să ţi-o răpească nimeni.
Adăugat în 14/10/2016 de Buncrestin
Statistici
  • Vizualizări: 1084
  • Comentarii: 2
Opțiuni