Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

2016 05 - Eliberarea celor asupriți: Redescoperirea unei teologii biblice a eliberării
Autor: John Coffey  |  Album: Cambridge Papers, trad. Areopagus  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de areopagus in 13/12/2016
    12345678910 0/10 X

Rezumat: „Eliberarea este unul dintre sloganurile politicii moderne și una dintre temele majore ale Bibliei. Exodul din robia egipteană a fost narațiunea fundamentală a poporului Israel, iar Domnul Isus și-a început lucrarea anunțând că a venit să „vestească prinșilor de război slobozenia.” Scriptura ne învață că Isus Cristos aduce răscumpărarea din robia păcatului, dar în același timp ne prezintă și eliberarea din forme materiale de asuprire. Acest articol explică felul în care tema biblică i-a inspirat pe revoluționarii moderni și aboliționiștii din secolul XIX, precum și pe exponenții moderni ai teologiei eliberării. Subliniind neajunsurile liberaționiștilor (vechi și noi), articolul precizează în concluzie că avem nevoie de o teologie holistă a eliberării care să abordeze diverse forme de robie spirituală, relațională și materială care sunt frecvente în secolul XXI.”  (articolul integral aici)

Vezi celelalte resurse din seria Cambridge Papers

Pentru a descarca resursa introduceti codul:
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 680
  • Descărcări: 79
Opțiuni
Versetul zilei
Iată acum porunca pe care o dau: Orice om din orice popor, neam sau limbă ar fi, care va vorbi rău de Dumnezeul lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego va fi făcut bucăţi şi casa lui va fi prefăcută într-un morman de murdării, pentru că nu este niciun alt dumnezeu care să poată izbăvi ca El.”
Daniel 3:29
Pune-l pe pagina ta