Cum ma socoteste Dumnezeu Neprihanit?
Autor: Spataru Constantin
Album: fara album
Categorie: Diverse

   Este cel mai important pentru o persoana sa înteleaga bine -cum Îl socoteste Dumnezeu Neprihanit si cine este cel care îi dă această Neprihanire vesnică!

   Deoarece multi considera ca sînt socotiti neprihaniti atunci cand împlinesc cele 10 porunci la perfectiune, desi stiu ca doar Isus a putut face aceasta, ei totusi cred ca prin aceasta, Dumnezeu îi socoteste neprihaniti, apoi alte persoane, chiar si pocaiti, cred ca dacă îsi împlinesc la timp si foarte bine responsabilitatile familiale de sot, sotie, tata, mama, sau de pastor, crestin, sau responsabilitatile cetatenesti, vor fi socotiti neprihaniti de Dumnezeu; realitatea este ca ei stiu ca în Rom.3 :22 scrie clar ca oricine este socotit neprihanit doar prin credinta fara faptele legii si mai adaug eu fara conditia de a împlini toate responsabilitatile tale pe care le ai, perfect. Pentru-ca oricat ai încerca tu, tot nu vei putea întodeauna sa îti împlinesti toate responsabilitatile la timp ;recunoaste, de cîte ori ai ramas în urma cu plata facturii telefonice, electrice, asociatie, rata la banca etc., desi te-ai framîntat, ai cautat sa faci rost de bani dar nu ai reusit; adevarul e ca ne este foarte teama sa nu ni se aduca cuvinte de învinovatire din partea celor din casa noastra sau din partea celor care ne furnizeaza anumite servicii - telefonie, internet, energie, apa etc. Noi vrem sa fim socotiti neprihaniti întodeauna si de oameni dar, uitam caci Scriptura ne spune ca singura neprihanire de care avem nevoie este data doar de Dumnezeu  (Rom.3:21,22). De ce Dumnezeu a hotarît sa ne socoteasca neprihaniti doar prin credinta? Pentru ca El stia foarte bine ca omul nu poate întodeauna sa îsi împlineasca toate responsabilitatile la timpul scadent sau necesar de aceea, cerinta  Lui Dumnezeu pentru  om a este doar credinta în Isus, o responsabilitate care sa poata fi împlinita la timpul necesar sau la orice timp, sa nu poata  spuna la judecata - "Doamne, eu nu am putut face rost de credinta în Isus, nu am avut de unde... nu am fost angajat, nu am avut banii necesari, nu am avut scoala..." . Dumnezeu a cerut ceva la îndemîna oricarui om indiferent de starea financiara, sociala, sanatate, cunostinta etc.

   Cerinta omului pentru semenii lui ca sa îi socoteasca neprihaniti  (adica sa nu-i învinovateasca vreodata) este sa le împlinesti toate nevoile, dorintele, regulile lor si responsabilitatile tale familiale, religioase,ccetatetenesti,cetc. la timpul hotarît de ei si în modul hotarît de ei, si pe ei nu-i intereseaza daca ai banii necesari, sau sanatatea, sau mijlocul necesar pentru acestea- deci, a cui cerinta este mai usoara si posibila? A lui Dumnezeu, si nu a omului, pentru ca poate fi împlinita oricand, chiar daca nu ai nici un ban sau cunostinta ! 

   Concluzie: Nu te frămînta cum sa eviti confruntarea cu toate cuvintele de învinovatire din partea familiei, bisericii, lumii,  pentru momentul cînd nu vei putea să îti împlinesti vreo responsabilitate la timp (poate chiar Dumnezeu nu îngaduie! ) -pentru ca sigur, vor veni !

Io.15:18,Io.16:33

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/96663/cum-ma-socoteste-dumnezeu-neprihanit