Mâna Lui Dumnezeu
Autor: C.Seib
Album: Cum să cultivăm recunoştinţa
Categorie: Diverse

Uneori o vorbă simplă ne face să ne simţim mai bine decât un întreg discurs, dacă acea vorbă a fost rostită la momentul potrivit şi dacă exista deja în noi solul propice pentru a semăna o astfel de sămînţă.

O observaţie pe care am auzit-o şi care îmi face multă plăcere este aceasta:

VEZI ÎN TOATE MÎNA DOMNULUI!

Într-adevăr, este o propoziţie plină de semnificaţie, care ne poate influenţa mult.

De atunci, le-am spus ochilor: " În toate lucrurile asupra cărora vă opriţi căutaţi mâna Domnului!"

Şi au început să fie mai atenţi şi mai grijulii pentru a nu omite asemenea manifestări ale Lui Dumnezeu, care, în marea majoritate a cazurilor, sunt mărunte, subtile, aproape de ochii noştri curioşi şi fără astâmpăr care vor să cuprindă totul dintr-o privire şi nu au răbdare să se fixeze asupra lucrurilor "de nimic".

Când ne oprim să vedem frumuseţea Lui Dumnezeu în detaliul unei frunze, într-o floare plăpândă care înfloreşte pe un munte de gunoi, în natură, în tehnică, într-un bolnav, în gestul inocent al unui copil, într-o persoană pe care o iubim, atunci vedem, de fiecare dată mai uşor, că mâna Domnului a intervenit mai ales asupra noastră, a oamenilor.

Iar când avem această minunată iniţiativă de a căuta să descoperim în noi, în cei din jur, în natură, manifestările Lui Dumnezeu, se nasc  în noi o linişte, o pace, o recunoştinţă nemăsurate.

În puţin timp, începem să ne transformăm în alţi oameni, în ai căror ochi, în a căror voce şi pe ale căror buze se citeşte imaginea Lui Dumnezeu.

Viaţa este un dascăl înţelept şi experimentat! Ea ne învaţă multe.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/83737/mana-lui-dumnezeu