Alergand spre premiul suprem: viata vesnica!
Autor: Titi Aron
Album: fara album
Categorie: Anul Nou

Alergand spre premiul suprem: viata vesnica!

Filipeni 3:12-15

Introducere

- anul care trece , prin cate locuri trece atatea gusturi lasa in urma lui.

- prin faptul ca punctam trecerea unui an si inceperea unui alt an, aratam ca lumea noastra are inceput si sfarsit, diferita de lumea lui Dumnezeu care nu are nici inceput si nici sfarsit.

- fiecare dintre noi ne dorim pastrarea tineretii, sanatatii, lucrurilor bune in viata. Dar toate acestea nu le putem pastra pentru ca nu detinem noi controlul asupra vietii si timpului: este calitatea lui Dumnezeu.

1. Trecand prin lume ti-ai descoperit sensul alergarii in viata?

“Viata nu inseamna a traii ci inseamna a sti pentru ce traiesti.” Nicolae Iorga

- Pavel a descoperit pentru ce traieste-premiul chemarii ceresti=viata vesnica impreuna cu Hristos.

- Biserica lui Hristos stie pentru ce traieste-premiul chemarii ceresti=viata vesnica impreuna cu Hristos.

Va doresc sa va descoperiti adevarata motivatie pentru a trai in anul care vine!

2. Reteta de alimentatie pentru un alergator:

- sportivii au regulile lor de alimentatie pentru a ajunge la performante, pe langa alte antrenamentele si eforturile pe care le depun in acest scop.

Sa alerg:

- alimnetat de dragostea pentru Hristos care m-a apucat el intai,v 12. Incercarea de a iubii este diferita de decizia de a iubii: iubirea este o decizie, chiar daca...

- alimnetat de ceea ce prin credinta vad inainte, uitand de ce este in trecut, v 13.

- alimnetat de dorinta de a ajunge la destinatie, stiind exact care e tinta: premiul chemarii ceresti in Hristos Isus, v 14.

Va doresc sa aveti o alimentatie sanatoasa in Hristos in anul care vine, pentru a ajunge la performanta obtinerii premiului chemarii ceresti! In acest maraton toti alergatorii care vor ajunge la capat vor primii premiul!

3. Valoarea premiului alergarii:

- premiul dupa care alergam este in Hristos. Hristos a fost Mielul care s-a adus pe sine jertfa substituind plata pacatului, sa rezolve problema condamnarii a tuturor la moarte. Iuda la echivalat cu pretul unui rob, 30 de arginti. Pavel l-a echivalat cu pretul vietii lui, pentru mine a traii este Hristos (Filipeni 1:21) dar si detinatorul premiului care va fi dat alergatorului (v 14), adica viata vesnica.

Alergand asemenea lui Pavel, va doresc sa ajungeti la final primind o viata eterna, in Hristos! Nu va urez numai “La multi ani!” pentru o viata de om, ci va urez sa traiti o vesnicie in Hristos!

Filipeni 3:15 Gândul acesta, deci, să ne însufleţească pe toţi, care Suntem desăvârşiţi; şi dacă în vreo privinţă Sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă.

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/64931/alergand-spre-premiul-suprem-viata-vesnica