Totul despre Lucrarea de Marturisire(partea 4)
Autor: Singeorzan Teodor
Album: volumul 4
Categorie: Atenționări și sfaturi

Ce rol are marturisirea.....


15.12.09

Proverbe 28:13

Continuare (Partea 4)..


Daca in lectiunea trecuta am invatat foarte pe scurt,despre prima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,si anume prin ,,PRIVIRE''(ochiul)..in lectiunea aceasta vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin ,,GIND''...

                                                  ,,Gindul si inima omului...''

Citat din..Ioan 13:2...
....În timpul cinei, dupã ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul sã-L vândã....

Cineva spune-a odata ca gindurile omului sint ca si pasarile cerului..
Pasarile cerului nu le poti opri ca sa nu zboare pe deasupra casei tale,
indiferent din ce parte ar veni ele.Insa le poti opri de a-si face cuib in acoperisul casei tale.Acest lucru poti sa-l faci.In acelasi fel asemanator cu acest exemplu,se intimpla si cu gindurile omului.Gindurile vin in mintea omului fie ca vrem,fie ca nu vrem.Ele oricum vin in mintea noastra,fara sa le putem opri...  Fie ca ele vin.. :
1) Din partea lui Dumnezeu..Neemia 7:5..
2) Din partea celui rau ( diavolul )..Ioan 13:2..
3) Din multimea gindurilor noastre..Matei 16:23..2Cronici 7:11..
Ele oricum vin..nu le putem opri sa nu vina in mintea noastra,insa le putem opri de a-si face cuib in ,, inima noastra''..asta o putem face..
Nu stiu daca a-ti cugetat vreodata mai adinc asupra acestui verset anterior din Ioan 13:2..despre felul cum diavolul a reusit sa puna in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul gindul sa-l vinda pe Isus? Eu am cugetat de foarte multe ori la versetul acesta,punindu-mi fel si fel de intrebari cu diferite raspunsuri..
In sfirsit..la urma urmei citind deatitea ori despre aceasta intimplare,am ajuns la un singur raspuns,sau la o singura(concluzie).Si chiar daca am sa gresesc ceea ce a-si vrea sa impartasesc impreuna cu voi in minutele urmatoare,despre felul cum diavolul a reusit sa puna gindul in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul de a-l vinde pe Isus Hristos,totusi a-si vrea sa-mi ingaduiti sa-mi expun macar parerea pe care o am,si in cazul in care cineva este de o alta parere in directia aceasta, astept sa-mi scrie prin comentariu parerea lui diferita pe care o are.
Dupa cum ,,Intelepciunea'' are ca locuinta mintea (Proverbe 8:12),tot in acelasi fel si ,,Gindul'' are ca locuinta mintea (Ezechiel 38:10,Daniel 2:29).
Intotdeauna cind gindurile vin la om indiferent din ce parte ar veni ele,prima traiectorie pe care o are el este ,,mintea''..nu ,,inima''..cum defapt ne arata versetul din Ioan 13:2. Dar care este defapt secretul in versetul acesta care exista,si pe care nu-l cunoastem fapt pentru care gindul diavolului a ajuns in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul ? Ce spuneti..? Eu cred ca intotdeauna cind gindurile vin in mintea omului fie bune sau rele,sau indiferent din ce parte ar veni ele ,,INIMA'' este cea care are posibilitatea de a accepta sau de a respinge gindul.Niciodata gindul nu are acces de a intra fortat in ,,inima'' noastra atita timp cit noi nu dam voie gindului sa intre. (Apocalipsa 3:20)..Nici chiar Isus Hristos nu forteaza ,,usa inimii noastre'' ci doreste sa-i deschidem noi din propria bunavointa a noastra..Si FERICE de toti cei ce deschid ,,usa inimii'' ori decite ori Isus vrea sa intre in inima noastra cu vreun (gind),sfat sau cu vreo invatatura.

Apocalipsa 3:20..(Citez..).. Iatã Eu stau la usã, si bat. Dacã aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.

In momentul in care noi acceptam sau deschidem ,,usa inimii noastre'' gindului fie rau sau bun,odata intrat gindul in ,,inima noastra'' noi intram deja intr-o stare de ,,vointa'' de a savirsi la urma urmei fapta,sau de a o respinge (depinde de alegerea pe care am facut-o inainte).Se prea poate ca Iuda Iscarioteanul sa nu fi primit doar pentru prima data acest gind rau din partea diavolului,de a-l vinde pe Isus.Insa diavolul are atita rabdare cu noi sa ne framinte mintea cu gindurile lui rele (poate saptamini intregi),prin atitea si atitea avantaje pe care probabil ni-le arata in urma acestui fapt incit,deseori acceptam la urma urmei sa ne deschidem ,,usa inimii'' pentru a intra gindul primit de mintea noastra, fiind amagiti astfel de avantajele pe care ni-le-a aratat in urma acestui fapt,si savirsind din propria noastra vointa mai pe urma fapta,macar fiind constienti de urmarile grave a acestui fapt.In felul acesta banuiesc eu ca s-a intimplat cu Iuda Iscarioteanul. El macar ca avut posibilitatea de a respinge acest gind din partea diavolului de a-l vinde pe Isus,totusi in final s-a lasat amagit de avantajele pe care i le-a aratat in urma acestui fapt (si-anume cei 30 de arginti), motiv pentru care a deschis gindului ,,usa inimii'' de a intra,astfel savirsi-nd mai pe urma fapta.Si daca o sa deschideti Cuvintul Domnului in Matei 27:4..o sa observati cum Iuda Iscarioteanul i-si recunoaste vina,simtindu-se vinovat in fata preotilor celor mai de seama zicind cuvintele ,,am pacatuit caci am vindut singe nevinovat''..dar oare el n-a stiut inainte de a-l vinde pe Isus ca ceea ce face el este un pacat..?? A stiut destul de bine..insa avantajele pe care i-le-a aratat diavolul in urma acestui fapt(cei 30 de arginti),l-a amagit,astfel deschizind gindului ,,usa inimii lui '' si acceptind de a intra..ceea ce l-a facut sa savirseasca mai pe urma aceasta fapta..Acesta este defapt secretul versetului prin care banuiesc ca gindul diavolului a intrat in ,,inima '' lui Iuda Iscarioteanul,si nu prin forta..caci altfel ce vina ar mai avea Iuda Iscarioteanul daca gindurile care vin au acces de a intra in ,,inima omului'' fara vointa noastra..? Cuvintul Domnului in 2 Corinteni 10:5 scrie in felul urmator..(Citez..)..noi rãsturnãm izvodirile mintii si orice înãltime, care se ridicã împotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gând îl facem rob ascultãrii de Hristos.
Ceea ce inteleg din nou in versetul acesta este ca noi avem puterea (sau alegerea) de a rasturna ori ce gind rau care vine in mintea noastra din partea diavolului,si care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu,si prin faptul ca noi i-l facem rob ascultarii de Hristos,dovedeste ca nu am acceptat de a-i deschide,,usa inimii'' noastre gindului rau..
Cartea Proverbelor 4:23..scrie in felul urmator..(Citez..) ..pãzeste-ti inima mai mult decât orice, cãci din ea ies izvoarele vietii...
Nu stiu daca cunoasteti toti care este cea mai importanta parte din om..
Oricum chiar daca o sa gresesc,tot am sa va zic parerea mea macar..
Cea mai importanta parte din om este ,,INIMA''..!!
Oare de ce Inima si nu Ochii? (Citez..) Fiule dã-mi inima ta..(Proverbe 23:26) Cred ca a-ti inteles de ce..?
Ceea ce ar trebui sa facem noi permanent,este sa ne pazim ,,usa inimii noastre'' de gindurile sau de invataturile celui rau,pentru a nu accepta de a intra in ea,cu amagiri prin fel si fel de oferte ..insa nu uita..ca sa poti sa-ti pazesti bine usa inimii de gindurile celui rau,se cere cunostinta de Cuvintul lui Dumnezeu..Daca diavolul a venit la Isus Hristos sa-l ispiteasca punindu-i in fata Scriptura,,este scris'' (Matei 4 :6) la tine cum crezi ca v-a veni..?Are atitea si atitea moduri.. Chiar daca diavolul a fost siret,vrind sa-l amageasca punindu-i in fata de-atitea ori lui Isus Hristos atitea si atitea oferte si avantaje pe care le-ar fi primit mai pe urma,in ciuda tuturor acestor lucruri..Slavit sa fie Domnul ca l-a Biruit neascultind si neacceptind ofertele lui ..intradevar era scris ca Dumnezeu v-a porunci ingerilor sai sa-l pazeasca in toate caile lui,si ei i-l vor duce pe miini ca nu cumva el sa-si loveasca piciorul de vreo piatra..(Psalmul 91:11,12).. insa nu era scris sa-l ispiteasca pe Dumnezeu ca Domnului i-i place lucrul acesta,ci' tocmai invers...de a nu-l ispiti..A-ti observat cum diavolul foloseste Scriptura cind vine la noi sa ne ispiteasca..doar cu jumatati de versete ...(ca v-a poruncii Dumnezeu ingerilor sai sa-l pazeasca..asa ca oricum se poate arunca de pe Sfinta Cetate).Defapt diavolul a cautat prin modul acesta de a face ca Isus Hristos sa se sinucida aruncindu-se jos de pe Sfinta Cetate,sa impiedice lucrarea de MINTUIRE A OMENIRII.. dar Isus Hristos a stiut sa-i dea replica tot Scriptural,,este scris''.. (Matei 4:7)..Dar daca noi nu cunoastem Sfinta Scriptura cum credeti ca-i vom da replica inapoi precum a facut Isus..? Vrei sa cunosti care este Vocea Domnului,si care este vocea diavolului? ..In primul rind se cere cunostinta de Scriptura ..asa ca implineste si tu impreuna cu mine ceea ce zice (Psalmul 119:11)..Strâng Cuvântul Tãu în inima mea, ca sã nu pãcãtuiesc împotriva Ta!..si in momentul in care ve-i stringe Cuvintul Domnului in inima ta,ve-i putea foarte usor sa deosebesti Glasul Domnului de cel a diavolului..(sau gindul Domnului de cel al diavolului).
Iata alta dovada care arata ca gindurile care vin din partea celui rau,ne sta in puterea noastra de a le respinge..insa binenteles ca aceasta depinde de alegerea pe care o facem noi..(Proverbe 16:30) (Citez..)..cine închide ochii, ca sã se dedea la gânduri stricate, cine-si muscã buzele, a si sãvârsit rãul.

Ce putem intelege de aici..?
Evident ca in momentul in care noi inchidem ochii sau mai bine zis,(in momentul in care noi cunoastem Scriptura ca e pacat ceea ce ne vorbeste gindul,si totusi acceptam gindul de a savirsii fapta trecind cu vederea (sau mai bine zis multumindu-ne cu cu avantajele care ni-le v-a oferi mai pe urma pacatul),inima noastra este ceea care deja primeste,,vointa'' de a infaptui pacatul, urmind mai pe urma sa savirsim fapta cea rea.
Marcu 7:21..(Citez)..Cãci dinãuntru, din inima oamenilor, ies ,,gândurile rele''...
Aceasta este o ultima dovada care vreau sa o arat ca doar ,,inima'' este cea care face alegerea dintre bine si rau..Accepti gindurile celui rau deschizindu-i usa inimii sa intre..??..nici nu te mira ca faci astfel de fapte urite...Respingi gindurile celui rau in momentul care vin, neacceptind sa-i deschizi usa,,inimii''tale,ve-i primi,,vointa'' din partea inimii tale de a face ce este bine..si-anume,de a implinii Cuvintul lui Dumnezeu traind o viata de neprihanire..
Socotesc ca au fost deajuns atitea dovezi in care sa va arat ca aceasta este cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu''de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin ,,GIND''...

Ca sfirsit al acestui indemn..rog pe cei ce nu prea cunosc Sfintele Scripturi,sa inceapa sa citeasca Sfinta Scriptura..fapt pentru care va putea sa deosebeasca
Gindul diavolului de Gindul lui Dumnezeu'' si mult mai mult ca atit,v-a putea sa-i dea replica inapoi diavolului Scriptural,,ESTE SCRIS''...de ce sa pierim din lipsa de cunostinta dupa cum ne arata Scriptura despre un popor din vremurile vechi in (Osea 4:6),cind defapt putem sa traim asa cum ne cere Dumnezeu.. (Deuteronom 10:12)..?

(Citez..)
..acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tãu, decât sã te temi de Domnul, Dumnezeul tãu, sã umbli în toate cãile Lui, sã iubesti si sã slujesti Domnului, Dumnezeului tãu, din toatã inima ta si din tot sufletul tãu..

Evanghelia lui Ioan 10:4..(Citez..)..Dupã ce si-a scos toate oile,merge înaintea lor,si oile merg dupã el,pentru cã îi cunosc glasul.
Sa ne ajute Dumnezeu sa mergem dupa Isus Hristos..ascultind doar de glasul Lui..insa v-am zis..ca sa cunoastem Glasul Domnului,sau gindurile care vin din partea lui,si pentru a putea merge dupa el,trebuie sa cunoastem mai intii Scriptura ,,Cuvintul lui Dumnezeu''...Doamne da-ne rivna pentru Citirea ,,Sfintelor Scripturi''...pentru a putea deosebi gindul diavolului si gindul lui Dumnezeu..


AMIN..

Daca in lectiunea aceasta am invatat foarte pe scurt,despre cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,si anume prin,,Gind ''..in lectiunea urmatoare vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 3 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui si pentru a pune piedica propasirii noastre spirituale,si anume prin ,,Pofta''...


..Pina atunci Domnul sa fie cu noi....


AMIN...



Singeorzan Teodor

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/41414/totul-despre-lucrarea-de-marturisire-partea-4