PUNE-TE LA DISPOZIȚIA VOII LUI DUMNEZEU, PE CARE NU O POȚI CUPRINDE
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

(Psalmii 139:4) “Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă,
şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.” (1 Samuel 2:3) “Căci Domnul este un Dumnezeu care ştie totul, Şi toate faptele sunt cântărite de El.”

 

Gândește-te la felul minunat, cum Dumnezeu a adăugat câțiva ani la viața lui Ezechia. Acest caz este descris în cartea Isaia 38:1-5: „În vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amoţ, a venit la el şi i-a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Pune-ţi în rânduială casa, căci vei muri şi nu vei mai trăi.’” Ezechia s-a întors cu faţa la perete şi a făcut Domnului următoarea rugăciune: „Doamne, adu-Ţi aminte că am umblat înaintea Ta cu credincioşie şi inimă curată şi am făcut ce este bine înaintea Ta!” Şi Ezechia a vărsat multe lacrimi. Atunci Cuvântul Domnului a vorbit lui Isaia astfel: „Du-te şi spune lui Ezechia: ‘Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul tatălui tău David: «Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale. Iată că voi mai adăuga încă cincisprezece ani la zilele vieţii tale…”

 

Deci, proorocul Isaia i-a prezis împăratului Ezechia, care suferea de o boală de moarte, că va muri. Iar rugăciunea perseverentă a lui Ezechia, ca Dumnezeu să-i adauge zile la viață, este ascultată de Dumnezeul milostiv. Dumnezeu în chip minunat a vindecat acest om, care avea o boală pe moarte. Dar următorii ani după această vindecare, îl caracterizează pe Ezechia, nu din partea cea bună. La urma urmei totul s-a întors spre necazul poporului Israel. Citind despre asemenea situații, te gândești, probabil, dacă Ezechia ar fi murit mai devreme, lucrurile ar fi mers mai bine în viitor? Căci, Dumnezeul Preaînalt cunoștea ceea ce a fost ascuns de Ezechia în acest cadou, 15 ani adăugați la viața sa! (Deuteronom 29:29) Probabil Ezechia nu trebuia să se roage Domnului, pentru ca El să-i adauge ani la viață? Căci Dumnezeu cunoaște totul, toate lucrările Lui sunt cântărite, și analizate din toate punctele de vedere! (Chiar dacă unele acțiuni a Lui Dumnezeu față de noi, ne provoacă suferință și vin în viața noastră pe neașteptate)

 

Este cunoscut un caz din istorie, când în Peterburg, la începutul secolului 20, au fost găsite notițele unei mame, a unui decabrist pedepsit cu moartea, Releev. În ele ea relatează despre cum, la vârsta de 3 ani, fiul ei a fost bolnav pe moarte. Nu a existat speranță, ca el să rămână în viață, iar ea fiind creștină, și-a pus speranța sa în unicul, care poate să facă ceva – Dumnezeu. Dar s-a rugat cu o rugăciune deosebită, nu așa cum ne învață Biblia. În rugăciune toate lucrurile le încredințăm voii Lui Dumnezeu: “Facă-se voia Ta”, dar ea s-a rugat: “Facă-se voia mea.” Apoi ea a văzut un vis: Înaintea ei s-a înfățișat un înger, care i-a zis, că toate lucrurile trebuie să le încredințezi voii Lui Dumnezeu, iar fiul ei va muri, și nu va trece prin multe suferințe în viața aceasta, și va fi salvat pentru veșnicie. Dar ea a continuat să-L roage pe Dumnezeu, ca după voia sa, El să vindece copilul.

 

Atunci în vis i-a fost arătat viitorul fiului ei: copilăria, anii de gimnaziu, tinerețea și spânzurătoarea pe care își va termina viața. Dar mama a rămas hotărâtă. Ce a urmat apoi? Copilul a fost vindecat, iar mama s-a bucurat foarte mult, și a mulțumit la nesfârșit Domnului. Copilul a crescut, a urmat gimnaziul, apoi mama a început să se îngrijoreze, căci i-a recunoscut prietenii săi, din cauza că i-a văzut în acel vis.

 

Sfârșitul acestei istorii este bine cunoscut de mulți: decabristul Râleev, la vârsta de 31 de ani, a fost spânzurat. Avem la ce să ne gândim, nu-I așa?

 

Vedem, că sunt anumite situații în viață, când, cât de straniu nu pare, trebuie să primim cu smerenie voia Lui Dumnezeu cu privire la viața noastră, sau viața acelor oameni, care ne sunt dragi! Să primim toate lucrurile pe care ni le dă, fără să ne folosim de ocazia de a schimba situația în felul nostru – cea mai bună cale! Dumnezeu ne va ajuta să răbdăm suferințele, care sunt pricinuite de boli, și ne va scăpa de frica de moarte, pe noi, care ne punem nădejdea în El, și care credem în aceea, că toate acestea sunt pentru binele celor, care Îl iubesc pe Dumnezeu și sunt chemați după planul Său!

 

De asemenea, Dumnezeu vindecă pe cei ce suferă, și fie ca El să vindece doar dacă aceasta este în conformitate cu voia Lui cea bună, plăcută și desăvârșită! (2 Cronici 16:12) În al treizeci şi nouălea an al domniei sale, Asa s-a îmbolnăvit de picioare aşa încât avea mari dureri; chiar în timpul bolii lui, n-a căutat pe Domnul, ci a întrebat pe doctori. (Nu este păcat să mergi la doctori, dacă este voia Domnului; Dumnezeu a creat medicina) Fie ca El să fie proslăvit în toate! Precum a scris apostolul Pavel, “…Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea. Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig.” (Filipeni 1:20,21)

 

Dumnezeul și Stăpânul vieții! Cunoști toate lucrurile, înainte ca ele să aibă loc! Tu ești Dumnezeul, Care știi totul, și toate faptele Tale sunt bine cântărite! De asemenea sunt cântărite hotărârile Tale cu privire la viața mea! Ai analizat activ viața mea. Ai criteriile tale de analiză. Mai degrabă că analiza pe care ai făcut-o, se deosebește de cea pe care am făcut-o eu. De aceea, mă pun la dispoziția voii Tale, pe care nu o pot cuprinde! Cred în bunătatea Ta și în dragostea Ta fără margini! În numele Lui Iisus Hristos, care m-a iubit, și s-a dat pe Sine Însuși pentru mine, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Bateți și vi se va deschide (Faptele Apostolilor 16)

Autor: Igor Opincă
Traducere: Repalov Veaceslav

Te-ai confruntat cu uși închise în viața ta? De foarte multe ori ne aflăm la o răscruce de drum, când trebuie să înțelegem unde să mergem, unde este acea ușă deschisă, în spatele căreia se află cel mai bun lucru, pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru noi. Hai să aflăm cum Pavel a găsit ușile deschise ale lui Dumnezeu și a intrat în cele destinate lui!

 

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/1938196622933635/

 

 

#credință Ce înseamnă să crezi cu adevărat?

Să privim la 2 secvențe din Evanghelia după Ioan, care ne arată diferența dintre credința mulțimii și credința adevăraților urmași ai lui Isus Hristos. Testați-vă credința și aflați ce fel de credință aveți! Traducere: Repalov Veaceslav

 

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/1960037910749506/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/185118/pune-te-la-dispozitia-voii-lui-dumnezeu-pe-care-nu-o-poti-cuprinde