Slujitorii funinginei
Autor: Marian Condrat
Album: Să învăţăm de la alţii
Categorie: Diverse

Slujitorii funinginei – Numeri 13:32

 

Traim o vreme in care slujitorii funinginei s-au inmultit cum neghina din pilda griului si neghinei. Specialisti in tehnologie, bloggeri, facebookisti, mesteri in ale scrierilor denigratoare, birfitori cu doctorat din bisericile locale, care folosesc cuvintul mijit in venin pentru a distruge imaginea, reputatia, familia, slujirea altora. Pentru a face altora viata grea. Chiar albi fiind, ii innegresc cum stiu ei mai bine.

Pavel scrie galatenilor - Galateni 5:15 "Dar, dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii." – canibalism spiritual! ! !

·         Nu erau oricine, erau capetenii - Numeri 13:3 "Moise i-a trimis din pustia Paran, după porunca Domnului; toţi oamenii aceştia erau căpetenii ale copiilor lui Israel."

·         Au fost alesi dupa o porunca a lui Dumnezeu - Numeri 13:2 "„Trimite nişte oameni să iscodească ţara Canaanului, pe care o dau copiilor lui Israel. Să trimiţi câte un om pentru fiecare din seminţiile părinţilor lor, toţi să fie dintre fruntaşii lor.”"

 

1.        Slujitorii funinginei nu se bucura de bine si izbinda – e adevarat…dar….

·         La tot adevarul ei au cite un DAR pesimist, sumbru, descurajator

·         Oamenii care cheltuie timp sa vada defectele altora de obicei nu cheltuie nimic sa le corecteze pe ale lor.

·         Oamenii puternici motiveaza pe altii, cei slabi ii descurajeaza pe altii

·         O minte sanatoasa nu gindeste rau despre altii - 1 Corinteni 13:5 "nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,"

·         Singura data cind birfitorilor nu le place birfa este cind se birfeste despre ei!

·         99% din infringeri vin de la oamenii care au obiceiul sa fabrice scuze!

 

2.        Slujitorii funinginei nu privesc prin ochii lui Dumnezeu ci prin ochii de oamenilor

·         Nu au pomenit niciodata de Dumnezeu si de promisiunile Lui in raport – NIMIC!

·         V. 32 – au innegrit tara – au dat cu funingine peste promisiunea lui Dumnezeu, puterea Lui, peste tara pe care El le-a promis-o!

·        Iosua si Caleb – trei ori in doua versete!

·         Noi vedem lucrurile, evenimentele, oamenii nu cum sunt ele ci cum suntem noi!

·         Vei vedea doar ce cauti sa vezi!

·         E mare diferenta sa vezi o tara care maninca pe locuitorii ei – v. 32 si noi ca lacuste si Numeri 14:9 – noi ii vom minca ca n-au nici un sprijin!

·         Numeri 14:31 "Pe copilaşii voştri însă, despre care aţi zis că vor fi de jaf, îi voi face să intre în ea, ca să cunoască ţara pe care aţi nesocotit-o voi."

 

3.        Slujitorii funinginei se lupta cu cine nu trebuie

·         Numeri 14:2 "Toţi copiii lui Israel au cârtit împotriva lui Moise şi Aaron şi toată adunarea le-a zis: „De ce n-om fi murit noi în ţara Egiptului sau de ce n-om fi murit în pustia aceasta?"

·         Numeri 14:9 "Numai nu vă răzvrătiţi împotriva Domnului şi nu vă temeţi de oamenii din ţara aceea, căci îi vom mânca. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeţi de ei!”"

·         Numeri 14:10 "Toată adunarea vorbea să-i ucidă cu pietre, când slava Domnului s-a arătat peste cortul întâlnirii, înaintea tuturor copiilor lui Israel."

·         Numeri 13:7-9 – incep raportul la fel dar diferenta este ca este Dumnezeu acolo!

 

4.        Slujitorii funinginei sunt calauziti de un alt duh

·         Numeri 14:24 "Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus şi urmaşii lui o vor stăpâni." – diferit decit duhul celor 10!

·         Numeri 27:18 "Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el."

·         2 Corinteni 11:4 "În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus, pe care noi nu L-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă evanghelie, pe care n-aţi primit-o, o, cum îl îngăduiţi de bine!"

·         Filipeni 1:15 "Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii, din bunăvoinţă."

 

5.        Slujitorii funinginei taie inimile oamenilor - descurajeaza

·         Iosua 14:8 "Fraţii mei care se suiseră împreună cu mine au tăiat inima poporului, dar eu am urmat în totul calea Domnului Dumnezeului meu. "

·         Iosua 14:14 "Astfel, Caleb, fiul lui Iefune, Chenizitul, a avut de moştenire până în ziua de azi Hebronul, pentru că urmase în totul calea Domnului Dumnezeului lui Israel."

·         Numeri 14:24 "Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus şi urmaşii lui o vor stăpâni."

·         1 Timotei 4:15 "Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toţi."

 

6.        Slujitorii funinginei au alta inima

·         Iosua 14:7 "Eram în vârstă de patruzeci de ani când m-a trimis Moise, robul Domnului, din Cades-Barnea, ca să iscodesc ţara, şi i-am adus ştiri aşa cum îmi spunea inima mea curată." – Ei au avut alta inima dupa cum le erau stirile! ! !

·         Matei 15:18 "Dar ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om."

·         Matei 15:19 "Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele."

·         Traim vremuri grele pentru oamenii – 1Tim 3; 1-4

 

7.        Slujitorii funinginei au un sfirsit nefast

·         Numeri 14:36 "Bărbaţii pe care îi trimisese Moise să iscodească ţara şi care, la întoarcerea lor, făcuseră ca toată adunarea să cârtească împotriva lui, înnegrind ţara,"

·         Numeri 14:37 "oamenii aceştia, care înnegriseră ţara, au murit acolo, înaintea Domnului, loviţi de o moarte năprasnică."

·         Numeri 14:38 "Numai Iosua, fiul lui Nun, şi Caleb, fiul lui Iefune, au rămas cu viaţă dintre oamenii aceia care se duseseră să iscodească ţara."

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/182141/slujitorii-funinginei