Totul fără plată
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

   Romani 8:32-34a.”EL care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El toate lucrurile? Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-I socotește neprihăniți! Cine-I va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi! Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos?”

   Ooo, dacă ar fi cu plată mântuirea și toate lucrurile din Împărăția lui Dumnezeu! Dacă ai putea să fii socotit neprihănit pe baza unei plăți în valută, ori să ai șansa să câștigi Împărăția cu relații și cunoștințe, să poți intra dând din coate și călcând în picioare pe aproapele, cum ar fi! ? Da, ar fi bine pentru cei mari și puternici, mai marii lumii acesteia, chiar dacă nu ar crede că există Dumnezeu, oricum și-ar plăti locul în rai, iar oamenii de rând, cei din pătura mai de jos, ar fi lipsiți de Dumnezeu și binecuvântările LUI și chiar de ar crede în El, la ce le-ar folosi? Cine i-ar asculta?

   Dar binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos și Duhul LUI cel Sfânt, care cu atâta înțelepciune a făcut posibilă mântuirea și neprihănirea LUI pentru TOȚI oamenii, mici/mari, bogați/săraci, tineri/bătrâni, regi/cerșetori, TOȚI au ocazia să-L primească pe ISUS în viața lor împreună cu toate lucrurile din lumea spirituală și din cea fizică, FĂRĂ PLATĂ! Asta-i dragostea și dreptatea LUI, planul LUI de dinainte de întemeierea lumii și cine ar cuteza să ridice pâră împotriva lui Dumnezeu? Dumnezeu este acela care în dragostea LUI pentru omul creat, îi socotește neprihăniți și mântuiți, pe TOȚI cei ce cred în Fiul Său, Isus Hristos și-n lucrarea Lui împlinită la cruce, odată pentru totdeauna.   Nimeni nu are dreptul să osândească ”fii” Lui născuți din nou, mântuiți prin har și prin credință, pentru că Isus a murit și noi am murit împreună cu EL, prin credință și Isus Hristos a înviat și noi am înviat împreună cu El atunci când ne-am făcut UNA cu El, prin moarte și înviere. Romani 6. Aaa, își mai iau îndrăzneala unii de aș bate joc de ”fii” Lui, dar sunt în totală necunoștință de cea ce Hristos a făcut la cruce, dacă ar ști, sigur s-ar smeri și nu ar osândi ”fii” de Dumnezeu, doar pentru că ei trăiesc prin legea lor și alți trăiesc prin credința lui Isus. Oricum dacă cu Isus s-au purtat așa cine ar fi ”fii” Lui, să nu-i atingă ocara și disprețul? Și Domnul Isus este de partea ”fiilor” Săi, este la dreapta Tatălui și mijlocește pentru ei, pentru că ei sunt în El și El este în ei, ascunși cu Hristos în Dumnezeu. Coloseni 3:3.

   Mulțumim Dumnezeule pentru dragostea și înțelepciunea TA pentru noi. Ești minunat, ești glorios, ești Cel mai bun Tată, ești Iubitul inimii noastre, Te respectăm, Te adorăm, Te binecuvântăm, Te vom sluji toată viața noastră, ne vom închina și Te vom lăuda cu tot ce suntem doar pe Tine! Cine ne poate despărți pe noi de DRAGOSTEA Ta? Nimeni și nimic. Suntem ai Tăi, prețul a fost plătit de Fiul Tău, un preț neprețuit, nimeni nu-l poate pricepe a fost TOTUL ce trebuia ca noi să înviem din moartea păcatului, care o meritam cu toții. Nimic nu mai trebuie să plătim noi, a-I plătit TU totul.   Ooo cât ne-ai iubit, deși nu am meritat nimic decât pedeapsa veșnică! Slavă Ție, suntem liberi, în Hristos!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/178031/totul-fara-plata