Hristos slava noastră
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

   Coloseni 1:26-27.”Vreau să zic: taina ținută ascunsă din veșnicii și în toate veacurile, dar descoperită acum sfinților LUI, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri și anume: HRISTOS în noi nădejdea slavei!”

   Ce privilegiu pentru noi! Dumnezeu ne vedea în Hristos din veșnicii și în toate veacurile câte au trecut. Dragostea LUI a fost ca noi Neamurile să primim această descoperire. Isus și Biserica LUI a fost taina ascunsă de veacuri și asigurarea pentru noi este că: Hristos în noi este nădejdea slavei. Pavel zice:

   Coloseni 1:28.”Pe El Îl propovăduim noi și sfătuim pe orice om și învățăm pe orice om în toată înțelepciunea, ca să înfățișem pe orice om, desăvârșit în Hristos Isus.”

   Acesta este mandatul Bisericii, născute din Hristos, să-L propovăduiască doar pe El și nu tradiția, să sfătuiască și să învețe în toată înțelepciunea Lui și nu a religiei, ca să ajungă să înfățișeze DESĂVĂRȘIT în Hristos pe orice om. Pavel zice: Efeseni 4:11-15.”pentru DESĂVÂRȘIREA sfinților”. Te întristezi când vezi sfinți născuți din nou încă copii la minte în Hristos și neputincioși pentru a mânca o hrană tare. Evrei 5:11-14. Ooo Doamne, urăsc religia, care distruge creșterea sfinților și oprește mântuirea oamenilor, în folosul datinelor lor. Când un om este născut din nou, Hristos locuiește în el, prin Duhul Sfânt. Apoi cum să nu aibă acest om în el ”nădejdea slavei”? Da, dar trebuie copiii (sfinți) învățați  Efeseni 4:11-15. și din pricină că Biserica și-a greșit mandatul, mădularele suferă, nu au siguranță că sunt mântuiți, vindecați, eliberați, ci așteaptă nădejdea slavei, în veșnicii. Tot ce Isus a rezolvat pentru noi ca să-L putem propovădui cu toată încrederea și îndrăzneala,  acum lumii, lăsăm pe cândva, odată și mădularele Trupului lui Hristos propovăduiesc boala, doctorii, medicamentele și pe HRISTOS? Când sfinții trăiesc în religie măhrama este încă pe ochi, 2 Corinteni 3:7-18. Măhrama este luată doar în Hristos. Ei au crezut, L-au primit prin har și prin credință, dar trăiesc pe puterile și meritele lor. Nădejdea slavei, va fi cândva.

   Când ai siguranța că Hristos este în tine nădejdea slavei este acolo, pentru orice minune, vindecare, mântuire a semenilor, eliberare și propășire în viața personală, familială și-n Biserică și-n lume. Nu mai tremuri în fața celui rău, când puterea învierii lui Hristos este în tine, ci mergi biruitor în Numele Domnului Isus, iar EL trimite, revarsă ”SLAVA” Lui peste noi, și lucrarea la care ne trimite. În acest fel SLAVA va fi trimisă din nou REGELUI care o merită. În acest fel îngerii vor fi la lucru, să aducă SLAVA peste Trupul lui Hristos, să-l binecuvâteze, să-l asculte, să-l crească, să-l multiplice, să-l vindece, să-l elibereze și să ducă din nou SLAVA Celui care trebuie să o aibă: Dumnezeu, prin închinare, laudă, mulțumire, dragoste și iubirea semenilor. Deci ”nădejdea slavei” pentru Biserica LUI, este acum și va fi deplin odată.

   Mulțumim Doamne Tatăl SLAVEI, pentru că Hristos în noi este nădejdea SLAVEI.


 


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/177269/hristos-slava-noastra