Dragostea lui Dumnezeu!
Autor: Raul Pescaru
Album: DRAGOSTEA
Categorie: Dragoste

DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU!

Binecuvantarea Domnului pentru copilul tau. DRAGOSTEA!

          Copilul are parinti – cati copii traiesc fara parinti

          Copilul are parinti credinciosi – cati copii au parinti si totusi nu cunosc adevarata dragoste – care este dragostea lui Dumnezeu.

          Copilul are parinti care se inteleg – care doresc copilul aceasta. Cati copii se nasc fara sa fie bineveniti in acesta lume.

          Copilul are parinti care sunt responsabili – sunt atatia oameni care au copii si nu sunt responsabili pentru aceasta. Copii care nu au ce imbraca ce manca, nu se pot bucura de o viata normala din cauza iresponsabilitati parintilor.

          Copilul are parinti care-l iubesc – cea mai mare nevoie a fiecarui om este nevoia de a fi iubit. Fara dragoste poti sa-I oferi cat de multe copilului, el nu va fi multumit.

( un frate mi-a zis ca cea mai mare realizare a sa pe acest pamant este ca are trei copii si fiecare din ei il cunoaste pe Isus Hristos ca Domn.)

 

Nevoia cea mai mare a fiecarui om este nevoia de dragoste.

          Domnul ne-a dat doua fetite – aprape zilnic o intreb pe Cris “ oare fetitele acestea stiu ca noi le iubim. Ca as vrea sa stie tot mai mult cat de mult le iubim.

 In cartile de specialitate se spune ca una din nevoile fundamentale ale copilului este nevoia de afectiune, mai importanta decat mancarea si curatenia.

           Copilul care primeste dragoste se dezvolta mai repede emotional si rational.

          Capta mai multa incredere in el si devine in viata mai repede mult mai responsabil.

          Ajunge in viata la mult mai multe performante decat un copil care a fost privat de afectiune.

          Copilul inca din primele zile de viata intelege daca este iubit sau nu. Un copil are nevoie de bratele parintilor. El vrea sa simta inca aproape bataile inimii mamei, vocea ei, glasul bland al tatalui si atingerile gingase ale parintilor.

          Copilul care este luat in brate se dezvolta mai repede si este mai sanatos. Strangeti copilul la piept de cand e mic si pana va creste mare.

Si azi simt caldura parintilor cand acestia ma strang in brate si ma mangaie.

De ce din cauza dragotei!

Dumnezeu este DRAGOSTE

1Ioan 4:14-21

 Isus spune: chiar daca toata lumea te uraste, chiar daca toti te parasesc, “Eu nu am sa  te las cu nici un chip nu te voi parasi.”

Intr-o lume dominata de ura, gelozie si mandrie. Plina de atatea sentimente confuze si teroare. Ce maret este mesajul Evangheliei. Dumnezeu este dragoste. Ce frumos sa stii ca cineva este dragoste. Ca undeva mai este dragoste, ca nu s-a terminat.

          Omul cand incearca sa vorbeasca despre dragostea lui Dumnezeu se aseamana cu un copil care vrea sa prinda o stea(neputincios). Si ridicandu-si mana in sus indica directia inspre care cineva trebuie sa priveasca ca s-o vada.

Dragostea lui Dumnezeu este vesnica.

Ier. 31:3   „Domnul mi Se aratã de departe: „Te iubesc cu o iubire vesnicã; de aceea îti pãstrez bunãtatea Mea!” 

Dragostea lui Dumnezeu este neconditionata fata de om.

Dumnezeu te iubeste asa cum esti.

El iubeste omul, insa uraste pacatul.

 De ce Dumnezeu il iubeste asa de mult pe om?

 

  1. PT. CA DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE. (1Ioan4:16)

(Dragostea este parte din caracterul lui Dumnezeu. Este un atribut esential al Sau. -El exista prin Sine Insusi de aceea si dragostea nu are inceput.

-El este etern de aceea dragostea Lui nu are sfarsit.

-Fiindca El este infinit dragostea Sa nu are limite.

-Fiindca este sfant dragostea este chintesenta puritatii absolute.

-Fiindca El este atat de mare dragostea Sa este ca un ocean care nu poate fi cuprins, fara tarmuri si fara fund. In fata caruia ingenunchem in reverenta si in tacere sfanta.)

Dumnezeu te iubeste pentru ca EL este dragoste! Nu pentru ca esti tu cineva. Nu pentru realizarile tale, sau intelepciunea ta. Nu pentru ca esti tu frumos, sau minunat. Nu pentru ca mergi la biserica sau ca il cauti pe Dumnezeu. El te iubeste pentru ca El este DRAGOSTE. De aceea renunta sa te mai falesti cu realizarile tale, cu puterea ta, cu capacitatea ta. Nu mai poza ca un favorit al dragostei Sale datorita neprihanirii tale de sine. Mai degraba recunoaste ca existi ca dovada a dragostei Sale. El iti ofera in fiecare zi atatea semnale ale dragostei Sale incat nu trece o clipa fara dragoste.

 

2. PT. CA DUMNEZEU TE-A CREAT. (Gen. 1:26-28) 

Biblia ne spune ca Dumnezeu este un Creator minunat, care a creat toate lucrurile cerul, pamantul si marea. Care L-a creat pe om dupa chipul Sau. Care s-a plecat inspre el. A suflat in el sufleare de viata – omul devenind un suflet viu. Tarana din pamant – suflet din Dumnezeu. Duh din Duhul Sau.

Omul este foarte important. Cununa creatiei. Pentru investitia unica – sufletul care are valoare vesnica, inestimabila! Omul a fost creat pentru Dumnezeu. De aceea are suflet si duh. Ca as poata fuziona, sa se poata intalni, intelege, uneasca!

Ier. 1:5 Dumnezeu spune in dreptul fiecarui om „Mai înainte ca sã te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunosteam, si mai înainte ca sã fi iesit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, si te fãcusem prooroc al neamurilor.” El te iubeste. Te-a creat si te doreste. Inainte sa se fi intalnit parintii nostrii, El ne cunostea si avea deja un plan cu vietile noastre. El te cunoaste orice varsta ai avea.

 De aceea:

          Dumnezeu l-a creat pe om pentru dragoste. ( PILDA samariteanului,   a fiului risipitor)Nu pentru ura, manie, durere, teroare, robie, ci pentru dragoste absoluta. Dumnezeu vrea sa se daruiasca omului de aceea chiar dupa cadere Dumnezeu merge in cautarea omului si a rascumpararii lui.

          Asa cum tu iti iubesti copiii, care sunt trup din tine, asa Dumnezeu te iubeste pe tine, tu esti parte din El.  

Cautatori de dragoste

Toti oamenii cauta dragostea! Daca ai fost creat pentru DRAGOSTE inseamna ca nu esti intr-o continua cautare a dragostei. Si nu poti fi stamparat cu altceva decat cu dragoste. Bogatul cauta dragoste prin cele de pe pamant.

          Alcolistul cauta dragoste – acceptare in bautura (crede ca sotia nu-l iubeste). Drogatul cauta dragoste, prostituatele cauta dragoste, homosexualii cauta, sinucigasul nu a gasit dragostea. Omul vrea sa fie iubit insa nu stie cine il poate iubii asa cum este. Ca este valoros. Cine vede in tine valorea reala. Doar Acela care ti-a dat-o. Creatorul!

Ill. Un drogat intra intr-o casa de drogati din New York si spune ca vrea sa fie eliberat. Cel de la intrare a luat un creion si o hartie si l-a intreabat tot felul de intrebari - la care acesta iritat, infuriat a explodat. A batut cu pumnul in birou si spune: Vreau sa fiu iubit, vreau sa fiu iubit, sa fiu iubit! Sunt sute de oameni in aceiasi situatie!

          Omul care nu simte dragotea se usuca si moare –chiar daca fizic traieste, el este mort.

Tu cauti dragoste, unde o cauti? Nu uita numai Dumnezeu este dragoste. De aceea doar cand vii la EL esti fericit si implinit pentru ca ai gasit ceea ce cautai. Nu in oameni – desi ar trebui sa fie in Biserica. Nu in lucruri, nu in success, sau in realizari, ci doar in Dumnezeu. Intrii in partasia dragostei desavarsite.

De aceea EL te iubeste asa cum esti, stie cine esti!

Stie ce poti si ce nu poti, stie ca esti nefericit te doreste fericit. Stie ca nu vei  reusii fara El.

 

3.     PT. CA TE-A RASCUMPARAT. (1Ioan 4:19)

“Dar Dumnezeu Îsi aratã dragostea fatã de noi prin faptul cã, pe când eram noi încã pãcãtosi, Hristos a murit pentru noi.” Rom. 5:8 “Si dragostea stã nu în faptul cã noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul cã El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sãu ca jertfã de ispãsire pentru pãcatele noastre.”1 John 4:10

Isus Hristos a murit pe cruce pentru pacatele noastre. El ne-a rascumparat din fata maniei lui Dumnezeu care cerea ca pacatele sa fie pedepsite. Fiindca plata pacatului este moartea. Rom. 6:23

El a suferit pentru ca te iubeste.

Isus Hristos a spus: “Nu este mai mare dragoste decât sã-si dea cineva viata pentru prietenii sãi.”Ioan 15:13

El si-a dat viata din dragoste pentru tine. Biblia ne spune ca Dumnezeu ne iubeste asa de mult incat si-a dat Fiul l-a moarte pentru noi. La omorat pe El ca sa ne de-a noua viata.

Stii tu cat de mult te iubeste Dumnezeu?

A fost dragoste de Dumnezeu care a pus in gura profetului cuvintele: “Noi rataceam cu toti ca niste oi fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui, nelegiuirea noastra a tuturor.” Isa. 53:6

A fost dragoste de Dumnezeu care a facut ca acele cuvinte sa se implineasca, sa-ti dai Fiul la moarte.

A fost dragoste de Dumnezeu care l-a facut pe Isus Hristos sa devina sarac ca sa poata imbogatii pe multi.

A fost dragoste de Dumnezeu care L-a facut pe Isus Hristos sa indure Crucea, sa dispretuiasca rusine si sa-L faca rabdator la toate ofensele pacatosilor.

A fost dragoste care la tintit pe Isus Hristos pe nedrept pe Cruce.

A fost dragostea Sa aceea care L-a tinut departe de a chema 12 legiuni de ingeri in ajutor.

A fost doar dragoste aceea care a strigat la cer “Tata iarta-I ca nu stiu ce fac.”

A fost si ramane dragoste pentru fiecare om care recunoaste ca nu poate traii fara ea. Ramane dragostea lui Dumnezeu.

          La aceasta dragoste nu poti zice nu! Trebuie s-o accepti.

Cum opereaza dragostea lui Dumnezeu?

          Aceasta dragoste transforma oamenii cum n-o poate face nimic altceva in intreaga lume. Puterea acestei iubiri schimba caractere, destine si destinatii. Schimba fata lumii. Aduce pace in mijlocul furtunii.

          #Aceasta dragoste ii elibereaza pe oameni de tirania datoriei. Nu ca trebuie ci pentru ca iubesti! Nu pentru ca esti tu cineva, ci pentru ca asa este El. Crestini robiti de tirania datoriei. Cum arata ei: Vin la biserica nu pt. ca il iubesc pe Dumnezeu, ci din datorie. Sunt chinuiti pentru ca nu iubesc. Nu-I accepta pe ceilalti pentru ca nu-I iubesc. Nu le accepta slabiciunile pentru ca nu inteleg cum opereaza dragostea.

          #Ii elibereaza pe oameni de frica. Ce frica? De a nu fii pe placul oamenilor, de a nu avea destula popularitate. Elibereaza de frica esecului!   De frica falimentului! De frica oamenilor. De frica imprejurarilor, a neajunsului, de frica bolii a vietii si a mortii!

          E liber de robia sistemelor umane, a traditiilor impuse in care nu este Dumnezeu, a invataturii umaniste, a formalismului religios. In care omul e pus sa faca, omului I se cere desavarsirea.

E liber sa traiasca cu Isus Hristos nu silit de altii, ci de voie buna. De ce pentru ca-L iubeste pe Dumnezeu. Pentru ca a fost afectat de Dumnezeu. Nu in afara ci inauntru.

El vine la biserica nu pentru ca cineva il forteaza, ci pentru ca il iubeste pe Dumnezeu. Nu se roaga ca I-a venit randul ci pt ca ii arde inima in el. Nu face nimic silit, impins de la spate, ci ca un act de inchinare. Se dedica lui Dumnezeu – din dragoste. Nu ca sa-l vada oamenii (nu de ochii lumii) -ce mult il iubeste el pe Dumnezeu. El stie ca-L iubeste pe Dumnezeu, nimeni nu trebuie sa-I confirme aceasta.

#Omul afectat de dragoste traieste LIBER.

 Liber de pacat pt ca stie ca numai prin har exista si nu prin fapte. De aceea il iubeste mai mult pe Dumnezeu. Doreste mai mult voia Sa.

Ii iubeste pe frati. Ii intelege, nu pozeaza a sfant si inaccesibil. Ii   i-a pe oameni de unde sunt. E gata sa ridice, sa mangaie, sa jertfeasca. Se daruieste in masura dragostei.

“Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru cã Dumnezeu este dragoste.”1 ioan 4:8

Poti cunoaste ceva despre Dumnezeu, din Cuvantul Sau, insa nu-l cunosti pe El. Nu esti intr-o relatie personala cu El, coplesit de dragoste.

Cine are nevoie de dragoste?

Toti avem nevoie!

Cine poate oferii dragoste?

Isus Hristos poate prin noi!

Dacã zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” si urãste pe fratele sãu, este un mincinos; cãci cine nu iubeste pe fratele sãu, pe care-L vede, cum poate sã iubeascã pe Dumnezeu pe care nu-L vede? 1 John 4:20

Multii suntem sub condamnarea acestui verset! Relatiile noastre ne vand, ne dau pe fata, valoarea cuvintelor. Valoarea credintei se valideaza in masura dragostei revarsata.

 

Rug.

Fie ca Dumnezeu sa ne copleseasca in dragostea Sa incat sa fim miscati inspre ceilalti de dragostea SA. Sa slujim din dragoste. Ca niste oameni cu urechile strapunse ca semn al iubirii. Sa venim din dragoste. Sa cantam din dragoste, sa traim in dragoste. Caci dragostea este legatura desavarsirii. “Dar mai presus de toate acestea, îmbrãcati-vã cu dragostea, care este legãtura desãvârsirii.” Colossians 3:14

AI TU DRAGOSTE LUI IN INIMA TA?

Azi poti sa fii umplut de ea! Vino la Isus Hristos

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/175198/dragostea-lui-dumnezeu