Mînia lui Dumnezeu si soluţia Lui
Autor: IosifMarinMuresan
Album: Mînia
Categorie: Diverse

Mania lui Dumnezeu si solutia Lui!

 

Mania e o reactie declansata de o neconcordanta, de o nepotrivire sau de o nemultumire fata de cineva sau fata de ceva. Reactia poate fi justificata si de drept, dar poate fi si nejustificata si pe nedrept. In ce privesc asteptarile lui Dumnezeu in functia de Creator in dreptul creatiei Lui, toate asteptarile Creatorului fata de creatia Lui sint justificate si de drept.

 

Dupa incheierea actului de creatie, Dumnezeu a facut in mod justificat verificarea finala a acesteia si Biblia ne spune ca toate erau bune, chiar foarte bune. (Genesa 1, versetul 31). Nici un motiv pentru Desavarsitul si Creatorul, pentru Dumnezeu, de a reactiona cu manie si cu suparare, ci mai de graba o multumire si o satisfactie deplina.

 

Lucrul acesta insa s-a schimbat odata cu caderea omului in pacat. Si reactia Creatorului fata de creatia Lui e de atunci pana azi pe drept deseori sub forma de manie. Romani 1, versetul 18 “Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.” Totusi mania lui Dumnezeu ramane doar o secundara a felului Lui de a fi si neaparat de retinut e faptul ca, mania lui Dumnezeu este o reactie declansata din afara Lui, de catre creatie.

 

Pe de alta parte Satan, cel care a dus si duce creatia la pacat, este cuprins de o manie mare impotriva noastra (Apocalipsa 12, versetul 12). Mania lui Satan este o dominanta a lui si una din principalele lui reactii, legate total de caracterul si de soarta lui. Reactii care sint nejustificate si nedrepte (Iov 2, versetul 3). Scopul lui e de a ne duce impreuna cu el pe toti la pierzare. Acest plan diabolic nu se intampla in mod vizibil si in mod apocaliptic si inspaimantator. Ci poate fi atitudinea noastra gresita fata de Cuvantul lui Dumnezeu si ca atare reactille noatre gresite in circumstantele vietii (Matei 13, versetele 1-23). Dispretuirea noastra permanenta a chemarii iubitoare a lui Dumnezeu duce in cele din urma la impietrirea inimii noastre, care nu vrea sa se pocaiasca (Romani 2, versetele 5-10) si prin care ne adunam o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu.  

 

Dar Dumnezeul iubitor I se descopera propriei Lui creatii tot mereu cu ganduri bune si salvatoare. Celui mai bland om de pe pamant Moise, i se descopera Dumnezeu printre altele ca si un Dumnezeu incet la manie! Exod 34, versetul 6 “Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie,” Dumnezeu ii face de cunoscut lui Moise prin aceste cuvinte printre altele, faptul ca El se manie. Dar in comparatie cu indurarea, milostenia, bunatatea si credinciosia care sint descoperite ca si plinatati ale lui Dumnezeu, mania Lui este descoperita ca si un “încet”. Bunatatea, ingaduinta si rabdarea lui Dumnezeu pentru noi, care ne indeamna la pocainta, este prezentata de Pavel in Romani 2, versetul 4 ca si o “bogatie”. Mania lui Dumnezeu nu e o dominanta si nici o principala a felului Lui de a fi. Mania lui Dumnezeu este mai de graba o reactie obligatorie dar importanta a Acestuia fata de noi creatia Lui, reactie care oglindeste pe deoparte dragostea si dreptatea Creatorului Dumnezeu fata de noi, si pe de alta parte faptul ca in creatia lui Dumnezeu exista probleme.

 

Oricum, lui Dumnezeu nu-i place sa se manie. “Nu vreau sa cert in veci, nici sa tin o manie necurmata” ne spune Dumnezeu despre Sine in partea cartii din Isaia cu tema mangaierii la cap. 57, versetul 16.

 

Deasemenea foarte important de stiut e ca mania lui Dumnezeu dureaza in ce-L priveste pe El, pe Dumnezeu si intentia Lui, doar o clipa. In Ps. 30, versetul 5 “mania Lui tine numai o clipa”. Sau asemanator in Isaia 54, versetul 8 “Intr-o izbucnire de manie, Imi ascunsesem fata o clipa fata de tine”. In Psalmi mai gasim, in Ps. 103, versetul 9 urmatoarea “El nu se cearta fara incetare, si nu tine mania pe vecie”. Numai ca noi oamenii, partea cea mai importanta a creatiei Lui, putem transforma pentru noi, prin neascultarea noastra si prin pacatul nostru, aceasta durata scurta numita “clipa” intr-o vesnicie. Intr-o manie vesnica a lui Dumnezeu fata de noi (Ieremia 17:4), mania Lui arzand atunci fata de noi intr-un foc vesnic care nu se va stinge niciodata.

 

Fiul Isus Hristos este solutia indepartarii maniei Tatalui Dumnezeu de peste noi. Cine nu primeste aceasta solutie unica a lui Dumnezeu, ramane in mania lui Dumnezeu. Ioan 3, versetul 36 “Cine crede în Fiul are viaţa veşnică, dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” Sau Romani 5, versetul 9 “Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu.”

 

Concluzie:

 

Dumnezeu nu si-a randuit creatia Lui la manie. (1. Tesaloniceni 5, versetul 9).

 

Satana vrea sa ramanem prin neasculltare fata de Dumnezeu si prin pacat, tot timpul sub mania lui Dumnezeu. Satana stie ca Dumnezeu este sfant „Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne pierzi? Te ştiu cine eşti: Eşti Sfântul lui Dumnezeu!” Marcu 1, versetul 24 si ca neascultarea omului si pacatul il va tinea pe acesta pentru totdeauna sub mania dreapta a lui Dumnezeu. Omul impartasind astfel aceias soarta cu Satan.

 

Isus Cel înviat si credinta in El, e solutia lui Dumnezeu pentru creatie impotriva maniei Lui!  “şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi: pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare.” 1. Tesaloniceni 1, versetul 10.

 

Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/174497/minia-lui-dumnezeu-si-solutia-lui