Credința este...
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

   ”Și CREDINȚA este o încredre neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” Evrei 11:1.

   Deci CREDINȚA, nu este ce se vede, ce se aude, ce se simte, ce se pipăie, ce se miroase. De multe ori, ne-am înșelat, am bătut pasul pe loc, fiind focalizați pe aceste lucruri și simțuri și la urmă am rămas fără rezultat, pentru că nu am avut o credință puternică în ”Cuvântul lui Dumnezeu.”

   CREDINȚA este o încredere, este o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd, dar ne încredem  neclintit și nădăjduim  în ele, fiindcă le avem în minte și în inimă, sădite cu slove neșterse, de Însuși Domnul Isus prin Duhul Lui. Pasiunea noastră este Isus, Cuvântul Sfânt, în care avem promisiunile LUI nespus de mari și scumpe și pe care le mâncăm în fiecare clipă din zi, ca să ne umplem mintea cu adevărul LUI Dumnezeu și în situațiile vieții să putem avea credință, pentru manifestarea lor în vizibil. Noi avem toate binecuvântările de care avem nevoie pe pământ, în locurile cerești în Hristos Isus, Efes. 1:3. însă ca ele să se manifeste în viața noastră, trebuie să avem CREDINȚĂ, o încredere neclintită și o puternică încredințare, că le avem și le vom avea, pe tărâmul fizic. Exemplu:

   ”Căci prin CREDINȚA din inimă se capătă neprihănirea... Romani 10:10. Am încredere, sunt încredințat că în jertfa lui Isus sunt neprihănit și mărturisindu-mi credința cu gura, sunt mântuit. Aceasta este CREDINȚĂ!! Ooo, și câți zic ”cred”, dar nu sunt siguri de mântuire și se silesc să facă fapte bune, ca să o câștige cumva.

   ”...prin rănile LUI ați fost vindecați. 1 Petru 2:24b. EL a luat asupra LUI neputințele noastre și a purtat boalele noastre.” Matei 8:17b. Dacă cred că la cruce sângele LUI a spălat păcatul meu și în Trupul LUI, Isus a purtat bolie și neputințele mele și mărturisesc aceasta, sunt vindecată de orice boală. Aceasta este CREDINȚĂ.

   ”Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, EL L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.”  2 Corint. 5:21. Dacă Isus a fost făcut păcat în locul nostru și noi am fost făcuți neprihăniți în jertfa LUI, am putea crede și declara că noi suntem neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos?? Când credem acest schimb de la cruce, se numește CREDINȚĂ, avem încredere și încredințare în lucrarea LUI și nu mai căutăm să ne punem înainte neprihănirea noastră.   

   Orice promisiune din Cuvânt, în care avem încredere și suntem încredințați că este pentru noi, o vom avea, pentrucă am avut CREDINȚĂ în lucrarea lui Isus, terminată la cruce.

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/165218/credinta-este