Zdrobire, și apoi...
Autor: Zac Poonen
Album: cuvinte asternute cu suflet
Categorie: Diverse

Există speranță pentru toți cei care au eșuat complet, pentru toți cei care și-au ratat viața și pentru toți cei care au ajuns la fundul prăpastiei. De acolo, Dumnezeu poate să te ridice și să te așeze pe înălțimi. Amintește-ți că Dumnezeu încă te iubește, indiferent unde ești și oricât de mare îți este prăbușirea. Dumnezeu își duce la bun sfârșit planurile în privința vieții noastre, lăsându-ne uneori să eșuăm, pentru că există o mulțime de pleavă în fiecare din noi: îngâmfare, încredere în propriile puteri, auto-îndreptățire, și Dumnezeu îl foloseste pe satan să ne facă să cădem, pentru a îndepărta complet din noi această pleavă. Dacă pleava este îndepărtată, vei fi mai smerit, nu te vei mai uita de sus la alții care trec și ei prin eșec și nu te vei considera mai vrednic decât altul.

Să nu descurajați, dacă aveți eșecuri. Sunteti mai departe în mâna lui Dumnezeu. Numai prin mai multe insuccese vom atinge un punct zero, unde vom fi îndeajuns de zdrobiți. Când Petru s-a lovit de fundul prăpastiei, lepădându-se de Isus, el nu a stat întins, doborât, descurajat, nu și-a pierdut credința, ci s-a ridicat, s-a pocăit cu adevărat.

Este minunat să fim copiii lui Dumnezeu! Dacă ne-am predat în mâna Lui, ne leagă de El cu o funie, ca să ne protejeze. Numai după ce suntem zdrobiți, putem fi întăriți destul de mult, pentru a fi în stare să întărim pe alții. Nu există cazuri fără speranță. Există speranță pentru fiecare din noi, pe toată durata vieții noastre. Speranța este pierdută numai prin moarte. Nu vreau să uit niciodată de propria mea prăbușire, din care m-a scos Dumnezeu, dar nici nu îl las pe satan să mă condamne sau să mă deprime, prin amintirea păcatelor mele.

Cum stau lucrurile în cazul tău, fratele și sora mea? A terminat Dumnezeu zdrobirea ta, spulberarea încrederii în tine, mândria? Pentru a-l ține zdrobit, chiar și marele apostol Pavel a avut nevoie de un tepuș în carnea lui. Dumnezeu vrea să ne dea viața, puterea și autoritatea Lui. De aceea, ne lasă să cădem din nou și din nou, până când, într-un final, are loc zdrobirea noastră.

Scopul final al lui Dumnezeu prin zdrobirea noastră este să ne facă fericiți. Tot ce pretinde Dumnezeu de la noi este sinceritatea. Toți oamenii, tineri și bătrâni pot avea nădejde, indiferent de cât de mult au căzut în trecut, dacă recunosc căderile lor, vin cu umilință și se încred în Dumnezeu.

Oricare ți-ar fi căderile, poti face un nou început cu Dumnezeu, dar niciodată să nu eșuezi să te încrezi în El. Dumnezeu nu abandonează și nu renunță la nimeni!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/164352/zdrobire-si-apoi