Nu tu eşti cel ce va pierde în final
Autor: John Piper
Album: Diverse
Categorie: Paște

    "Aveți o strajă; duceți-vă de păziți cum puteți." Matei 27:64‭-‬65

    Când Isus a murit şi a fost îngropat, având o piatră uriașă la gura mormântului, fariseii au venit la Pilat şi i-au cerut permisiunea să sigileze piatra şi să păzească mormântul. Au dat tot ce au avut mai bun - degeaba. Nu au avut nicio șansă atunci, nu există nicio șansă azi şi nu va exista niciodată vreo șansă. Oricât ar încerca, oamenii nu pot să-L ţină pe Isus departe. Nimeni nu poate să-L ţină îngropat.

    Nu e greu să ne dăm seama de ce: El poate oricând să iasă de acolo pentru că nu a fost forțat niciodată să stea acolo. Nu este greu să ne dăm seama de asta: El S-a lăsat calomniat și hărțuit, respins, disprețuit, îmbrâncit și ucis. "Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu" Ioan 10:17‭-‬18.

    Nimeni nu-L poate învinge pentru că nimeni nu S-a putut ridica la nivelul Lui. El S-a lăsat prins atunci când a fost pregătit. Chiar şi atunci când pare că în sfârșit e îngropat de-a binelea, Isus face ceva minunat în întuneric. "Cu Împărăția lui Dumnezeu este ca atunci când aruncă un om sămânța în pământ;  fie că doarme noaptea, fie că stă treaz ziua, sămânța încolțește și crește fără să știe el cum" Marcu 4:26‭-‬27.

    Lumea crede că e gata cu acest Isus - dat la o parte din cale - însă Isus lucrează în locurile întunecate. "Adevărat, adevărat vă spun că dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod" Ioan 12:24. S-a lăsat îngropat - "nimeni nu-Mi ia viața" - şi El va reveni în putere când şi unde dorește El - "am puterea să o iau iarăși". "Dar Dumnezeu L-a înviat, dezlegându-I legăturile morții, pentru că nu era cu putință să fie ținut de ea" Faptele apostolilor 2:24. Isus deține şi azi preoția Sa "prin puterea unei vieți nepieritoare" Evrei 7:16.

    Timp de douăzeci de secole, lumea a dat tot ce a avut mai bun - degeaba. Nu-L poate îngropa nimeni. Nimeni nu-L poate ţine. Nu-L poate face nimeni să tacă sau să-L limiteze în vreun fel. Isus este viu şi perfect liber să meargă şi să vină unde vrea. Încrede-te în El indiferent de situație. Nu tu eşti cel ce va pierde în final.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/162167/nu-tu-esti-cel-ce-va-pierde-in-final