Ce ți-ai propus în acest an?
Autor: Mihai Marius
Album: Începuturi ”noi”
Categorie: Meditație

Motto:

"Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit." 1Cor.2:2

 

Ce ți-ai propus în acest an?

 

 

În viață ne propunem multe obiective, țeluri, scopuri. Și de obicei noile începuturi (de an, de lună, de sămpămână sau de zi) sunt ocazii în care simțim nevoia să ne fixăm obiectivele, scopurile noastre.  

La început de an, gândind cumva la scopurile mele, mintea mi-a fost strămutată într-o clipită la Dumnezeu. Care este oare scopul lui Dumnezeu cu mine???

***

Scopul ultim și desăvârșit al lui Dumnezeu a fost să intre în relație cu omul. Iar mijlocul prin care Dumnezeu Și-a atins scopul acesta este Crucea.

Pentru că Dumnezeu este veșnic, și relația Lui cu omul trebuia să fie veșnică. Așa că, pentru a-Și atinge scopul, Dumnezeu a plănuit un Legământ prin care să cimenteze această relație.

Dar Legământul, ca să fie legământ, trebuia să fie pecetluit cumva sau cu ceva. Dumnezeu ar fi putut să spună, cum a spus și lui Avraam: ”Pe Mine Însumi jur...” și gata! intra în Legământ. Deși era suficient –Cuvântul Lui este de ajuns– totuși Dumnezeu a ales o altă cale...

A ales să pecetluiască Legământul cu Sânge. Și nu cu sânge de berbeci sau țapi, o, nu! Dumnezeu a pecetluit Legământul Său cu omul, stropindu-l cu Sângele propiului Său Fiu. În acest fel a considerat Dumnezeu să-Și de-a Cuvântul – la propriu, pe Fiul Său Isus Hristos – Cuvântul lui Dumnezeu.

Așa s-a ajuns la Cruce. Pentru a intra în Legământ cu omul, Dumnezeu a considerat Crucea ca fiind singurul mijloc prin care se putea scurge Sângele Fiului Său. Astfel că Legământul nu este numai pecetluit cu Sânge, ci și sfințit. Sfințit prin suferință, prin ocară, prin rușine și prin blestemul care au căzut la Cruce peste Fiul Său...

O, cine va putea pricepe vreodată, în chip desăvârșit, ce s-a întâmplat la Cruce? Totuși, când va veni ce este desăvârșit, vom pricepe desăvârșit!

De-acum, odată Sângele scurs, mijlocul –adică Crucea– și-a împlinit lucrarea: Legământul este pecetluit și sfințit pentru vecie!

Dumnezeu a făcut totul pentru a intra în relație cu omul, și l-a făcut în chip desăvârșit și minunat: Legământul este pregătit.

Însă scopul ca să fie atins, mai trebuie ceva. Mai trebuie ca omul, care a privit la toată această pregătire a lui Dumnezeu, să-și dorească să intre în această relație. Însă se înțelege de la sine că pentru a intra în relație cu Dumnezeu trebuie numai prin Legământ, iar la Legământ se ajunge numai pe la Cruce.

Nu există o altă cale pentru a putea intra în relație cu Dumnezeu, decât cea trasată de El: Crucea, Sângele și Legământul. Crucea a vărsat Sângele, Sângele a pecetluit Legământul, Legământul a pus temelia relației. Iar această temelie este Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos Domnul.

Iată cum Dumnezeu și-a dat Cuvântul în acest legământ – pe Fiul Său, Isus Hristos!

Suntem în 2017. Domnul Isus Hristos a trăit 33 de ani și a ajuns la Cruce. Iar de la Cruce și până astăzi sunt 1984 de ani. În toți acești ani, mulți oameni au înțeles dorința și chemarea lui Dumnezeu. Ei au lăsat totul și au venit la Cruce, au primit Sângele care le-a dat viața și i-a adus în Legământ, și au intrat în relație pentru vecie cu Dumnezeul lor...

Acum e rândul tău, al tău cel ce nu ai o relație de acest fel cu Dumnezeu. Îți este greu? Oare îți este mai greu ție, omule decât I-a fost lui Dumnezeu când a văzut pe Fiul Său pe Cruce? Știu că îți este greu pentru că greutatea vine din sfâșierea inimii tale. Dar oare lui Dumnezeu nu I-a fost greu când Și-a rupt Inima și Și-a pus-o pe Cruce, în văzul și disprețul muritorilor cu care –culmea iubirii!– vroia să aibă o relație?...

”O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu!..."

***

Iată scopul lui Dumnezeu pentru om, iată scopul lui Dumnezeu pentru tine, omule. Scopul Lui ești tu!

Dar tu?... Ce ți-ai propus în acest an?

Îți doresc un 2017 binecuvântat! Amin.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/157799/ce-ti-ai-propus-in-acest-an