Duhul Sfânt: auzite vs. relație
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

Cum Îl cunoaștem pe Duhul Sfânt, din auzite, ori din relație? ?

   Cea mai mare pierdere a Bisericii a fost că nu L-am cunoscut pe Duhul Sfânt și cine este El. L-am cunoscut ca pe ”o putere” și când prin cineva, se manifesta vreun ”DAR” al Duhului Sfânt, ori erau emoții de bucurie și extaz, în părtășie, se zicea: A fost puterea Duhului Sfânt. Așa am auzit de la înaintașii noștri și așa am primit. Apoi predici peste predici, despre lucrarea Duhului Sfânt și studii peste studii despre darurile Lui și toate auzite în parte, după cutiuța Bisericii în care am fost. Duhul Sfânt cunoscut ca ”o putere” și nerecunoscându-I Personalitatea și Dumnezeirea Lui, este adus la tăcere și întristare, chiar și în cei născuți din nou și în care El locuiește, pentru că ei știu doar teorie despre El, au auzit despre El, dar nu au ajuns la o relație de viață împreună. Este total diferit, când cunoști pe cineva din auzite și când îl cunoști trăind într-o relație cu el.

   Domnul Isus vorbea când era pe pământ despre ”un alt Mângăitor” pe care Îl va trimite după ce El va pleca la Tatăl Său și acesta era Duhul Sfânt, care este cu noi și în noi, în același timp, peste tot și oriunde ar fi nevoie. Caracteristicile predominante ale Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt sunt aceleași. EI sunt ”UNA”, unitatea dintre Ei este inseparabilă. Duhul Sfânt, nu este inferior Tatălui și Fiului, este Același.

   O, dacă am înțelege marea binecuvântare pe care o avem, să fie DUHUL SFÂNT cu noi, aici, pe pământ. Suntem mai privilegiați decât dacă și acum Domnul Isus ar fi pe pământ, pentru că noi de la cealaltă margine a lumii, cum am putea să-L vedem și să-L auzim? ? Însă Duhul Sfânt este în același timp, în orice loc de pe glob și poate răspunde fiecăruia în parte, oriunde, și deodată. Știe bucuriile, greutățile și cu ce ne confruntăm fiecare, oricând. El ne descopere pe Domnul Isus, ne învață, ne ajută, ne dă daruri, ne mângâie, ne vorbește, ne înțelepțește, comunică cu noi, ne învață cum să ne rugăm și când nu știm, se roagă El pentru noi. Duhul Sfânt ne crește din putere în putere, și ne dă har după har. Duhul Sfânt naște din nou, pe cei ce cred în Domnul Isus, botează cu Duhul Sfânt și umple cu Duhul Sfânt, Biserica LUI. Duhul Sfânt, L-a înviat pe Domnul Isus din morți și odată cu învierea LUI, ne-a înviat și pe noi din păcat la o viață nouă împreună cu El.

   Duhul Sfânt, de 2000 și, ani este pe pământ și locuiește în duhul celui născut din nou, iar trupul nostru fiind Templu Lui. Împreună cu duhul nostru, Duhul Sfânt lucrează la sfințirea sufletului, prin înnoirea minții cu Cuvântul lui Dumnezeu, iar trupul este și el adus la binecuvântarea pe care Dumnezeu i-a dat-o când la creat, vindecându-i bolile, neputințele și dându-i prosperitate în toate privințele.

   Mulțumim Duhule Sfânt, pentru părtășia și împărtășirea Ta cu noi, aici, pe pământ.

  

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/157367/duhul-sfant-auzite-vs-relatie