Stăpânul Slujitor
Autor: John Piper
Album: Diverse
Categorie: Slujire

    "...Ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Lui față de noi în Hristos Isus." (Efeseni 2:7)

    Pentru mine, cea mai uimitoare imagine a celei de-a doua veniri a lui Hristos din Biblie este în Luca 12:35-37, care ilustrează întoarcerea stăpânului la masă la nuntă: "Mijlocul să vă fie încins, și făcliile aprinse. Și să fiți ca niște oameni care așteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni și va bate la ușă. Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui Adevărat vă spun că el se va încinge, îi va pune să șadă la masă și se va apropia să le slujească."

    Pentru a fi siguri, noi suntem cei numiți slujitori - şi aceasta înseamnă, fără îndoială, că trebuie să facem ceea ce ni s-a spus. Dar ceea ce mă uimește în această pildă este faptul că stăpânul insistă să servească chiar şi în veacul viitor, când se va întoarce în toată gloria Sa, "cu îngerii puterii Lui, într-o flacără de foc" (2 Tesaloniceni 1:7-8). De ce?

    Pentru că însăşi inima acestei glorii este plinătatea harului care dă pe dinafară prin bunătate faţă de cei în nevoie. Așadar, El vrea "să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Lui față de noi în Hristos Isus" (Efeseni 2:7).

    Care este măreția Dumnezeului nostru? Care este unicitatea Lui în lume? Isaia răspunde: "Niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se şi cum nici n-a văzut vreodată ochiul aşa ceva: anume ca un alt dumnezeu afară de Tine să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în El" (Isaia 64:4).

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/155560/stapanul-slujitor