Acces direct
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

Gloriosul Domn, Isus Hristos a intrat în gloria Tatălui, deschizându-ne nouă, copiilor/fiilor Lui, acces direct la Dumnezeu.

Marcu 15:37-38. ”Dar Isus a scos un strigăt tare și Și-a dat duhul. PERDEAUA din lăuntrul Templului s-a rupt în două de sus până jos.”

Dumnezeu poruncește lui Moise în Exod, să facă cortul întâlnirii, îi dă proiectul lui și al tuturor lucrurilor care se vor găsi în cort. Printre ele era vorba despre ”o perdea”, care să despartă ”locul sfânt”, de ”locul prea sfânt”.

Exod 26:33b-34. Perdeaua să facă despărțirea între Locul sfânt și Locul prea sfânt. Să pui capacul ispășirii pe chivotul mărturiei, în Locul prea sfânt.”

În Locul prea sfânt locuia Dumnezeu, fiind interzisă intrarea omului de rând. Intra doar, marele preot, odată pe an și sigur cu ceea mai mare curăție care se cerea în Lege. Preotul făcea ispășirea păcatelor oamenilor, în prezența lui Dumnezeu. În locul sfânt, preoții făceau slujbele lor, pentru popor și iertarea păcatelor până anul viitor, și.... În tot acest timp păcatele erau undeva în pustie, munți de păcate. Ca să fie șterse trebuia sânge sfânt, sângele animalelor, doar înmulțea păcatul din an, în an.

Dar la cruce, când PERDEAUA” din lăuntrul templului s-a rupt, gloriosul Domn Isus Hristos, a intrat în prezența Lui Dumnezeu, cu Însuși sângele Său, făcând ispășirea tuturor păcatelor lumii, trecute, prezente, și viitoare. Mă gândesc, preoții, cărturarii și fariseii, or fi cârpit perdeaua până în sabatul viitor?? Poate!! Aveau atât de mari întărituri în mintea lor, vedem asta de cum s-au purtat după moartea Domnului, pur și simplu nu au vrut să-și recunoască înfrângerea, însă sutașul și ostașii romani, L-au recunoscut ca Fiul lui Dumnezeu. Putem să ne dăm seama ce anticrist este; religia?? cu atâta tupeu încercau și încearcă chiar, să fure slava de pe Domnul Isus și să și-o atribuie ei. Cât fură religia și astăzi, slava Domnului!! 

Oridecâte ori, predica din V.T., care este doar o umbră a N.T. se predică și nu este dusă învățătura la Isus, Evanghelia harului Lui și cruce, este doar, ”o predică bună, frumoasă, dar care nu schimbă vieți, pentru că numai Evanghelia și crucea este puterea lui Dumnezeu. Oaa, ce predică bună!! Despre ce a fost??  Despre cele zece porunci, foarte frumos, dar ajunși acasă din start am picat, călcând porunca, pentru că dacă în Lege n-a funcționat, sigur nici acum nu funcționează, însă ascultând-o, ne-am îmbogățit cunoștințele ca să ne putem îngâmfa, iar slava este a cui?? A omului, nici un pic a lui Dumnezeu. De ce nu se pocăiesc oamenii?? Lipsește Evanghelia și crucea, pe care le-am înlocuit cu moralitatea, cu evanghelia noastră, tot din Scriptură; paie, lemn, fân și trestie, care nu nasc oamenii din nou.

Marele Preot în Locul prea sfânt: în duhul omului născut din nou. Locul sfânt: trupul nostru, care este Templul Duhului Sfânt. Dorința lui Dumnezeu pentru poporul Lui, în Exod era să-i facă ”regi și preoți” dar n-a reușit, însă în Hristos cei născuți din nou sunt preoți și regi, care slujesc într-un duh nou, fiecare în parte Trupului lui Isus Hristos. Identitate nouă, în Hristos, copii/fii de Dumnezeu, care aduc umbra V.T. în realitatea N.T., Evanghelia harului lui Isus și crucea LUI, puterea lui Dumnezeu de a naște din nou copii/fii pentru Împărăția LUi în lume.

Mulțumim Tată pentru Domnul Isus, marele nostru Preot, care ne-a dat acces direct la Tine, prin Însuși Trupul Lui, ca să avem marele har și Duhul Sfânt să locuiască în noi, doar prin credință. Fii binecuvântat, Dumnezeul nostru!!!


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/155465/acces-direct