„Este ceasul să vă treziți"
Autor: Necunoscut
Album: Meditații
Categorie: Diverse

  „Ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut". (Romani 13:11)

   Ce înseamnă timpul pentru noi? Un bărbat care a fost închis într-un lagăr de concentrare a fost întrebat odată ce a făcut în tot acel timp. Răspunsul său a fost următorul: „Am supravieţuit.” În condiţiile acelea, nici nu avea altceva de făcut. Pentru creștin însă, supravieţuirea nu este nici pe departe modul de viață potrivit. Noi trăim numai atâta timp cât suntem răscumpărați prin Hristos aici și acum. Trăim prin manifestarea dragostei și purităţii Sale acum. Ne utilizăm posesiunile prin investirea lor în Împărăţia lui Dumnezeu acum. Trebuie să fim onești cu noi înșine acum. Trebuie să fim credincioși faţă de Dumnezeu acum. Trebuie să fim devotaţi lui Hristos acum. Prezentul este tot ce avem.

   Unii așteaptă o fericire care se află întotdeauna în viitorul apropiat, peste o zi, peste o săptămână. Realitatea este că atât vremurile bune, cât și vremurile de criză ne pot apropia de Dumnezeu, fie prin recunoștinţă, fie prin conștientizarea nevoii noastre. Pe unii totuși, vremurile bune i-au purtat departe de Dumnezeu din cauza mândriei, a plăcerilor și a egoismului.

   Acum este timpul să creștem spiritual. Viaţa nu stă în abundenţa lucrurilor pe care le posedăm. Construirea unui nou etaj la casa ta nu-ţi va adăuga vreun centimetru la statura spirituală. Donarea unui număr mare de cărţi valoroase bibliotecii unei universităţi nu-ţi va spori cu nimic educaţia.

   Lucrul esenţial care ar trebui să ne preocupe acum este creșterea până la „statura plinătății” Domnului nostru. Diavolul va avea grijă să nu ne lase să ne dezvoltăm normal. Influenţele rele sunt pretutindeni în jurul nostru și nu ne putem permite să stăm cu braţele încrucișate. Creșterea presupune înfrângerea a tot ce se opune vieţii creștine, presupune aducerea roadelor Duhului în măsură bogată. Creșterea nu este întotdeauna ușoară, dar este esenţială și trebuie să aibă loc acum. Să nu uităm că, dacă nu creștem, murim.

   Lucrurile mai puţin bune și mai puţin alese care ne mănâncă nopţile și zilele, lucrurile zadarnice care ne ocupă orele ne fură din veșnicie. Timpul petrecut acum cu lucrurile care ne ajută să împlinim scopul vieţii creștine ne va fi înapoiat însutit la revenirea Sa și în ziua în care vom moșteni pământul.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/143111/este-ceasul-sa-va-treziti