Anul de îndurare şi ziua de răzbunare
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

Anul de îndurare al Domnului şi ziua de răzbunare a Dumnezeului nostru

Luca 4:18,19,21.''Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor de război slobozirea si orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi si să vestesc anul de îndurare al Domnului.'' şi 21.''Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-aţi auzit.''

   Aceste cuvinte, Isus le-a citit în Nazaret, cetatea unde El crescuse şi în faţa neamului Său. Până la urmă, lucrarea Domnului Isus şi Harul Său au fost respinse de către poporul Israel. Datorită respingerii lor, Harul acesta măreţ, venit prin Isus, ne-a fost dăruit nouă. Nouă ne-a vestit Evanghelia, ne-a tămăduit inima zdrobită, ne-a eliberat, ne-a salvat şi ne-a vestit un an de îndurare al Domnului. În urmă, a închis cartea şi nu a mai continuat cu  ''şi'' o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru'' după cum este textul în Isaia 61:2,3,4.

   Acest ''şi'' care desparte fraza: anul de îndurare, de o zi de răzbunare, ne arată că anul de îndurare, început în ziua aceea în Nazaret încă nu s-a încheiat. Au trecut aproape 2015 ani şi încă suntem în anul de îndurare. Cât va mai fi?? Tatăl nostru cel ceresc ştie exact.

   Apoi Isaia continuă în vers.2c: ''să mângâi pe cei intristaţi; 3. să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi  ''terebinţi ai neprihănirii,''ca să slujească spre slava Lui. 4. Ei vor zidi iarăşi vechile dărâmături, vor ridica iarăşi năruirile din vechime, vor înnoi cetăţi pustiite, rămase pustii din neam în neam.''

   Anul de îndurare al Domnului, este vestea bună în care Evanghelia este primită şi trăită. Însă ziua de răzbunare nu este vestea bună pentru noi, deşi vine cu paşi repezi şi sigur. Noi avem harul să fim salvaţi de acele zile întunecate şi grele aduse de cel rău, în mânia lui şi care vor culmina cu ''ziua de răzbunare a Dumnezeului nostru'' când El îl va sufla cu suflarea gurii Lui pe cel rău şi-l va arunca în adânc pentru 1000 de ani.

   Sunt şi din poporul lui Israel, oameni care au intrat în anul de îndurare al Domnului, dar cei care rămân în împietrirea lor, îi va ajunge mînia celui rău, când se va deslănţui cu toată furia peste locuitorii pământului. Nu va fi uşor, dar Dumnezeu îi va salva, pentru Legământul făcut lui Avraam. El va lupta pentru ei, iar pe cel rău şi oastea lui îi va nimici. El, Domnul, va restaura Israelul, îi va mângâia, şi îi va numi ''terebinţi ai neprihăniri'' şi vor sluji spre slava Lui.

Romani 11:26.''Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: ''Izbăvitorul va veni din Sion şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov.''

   Şi acum, despre noi; Ceea ce Domnul Isus vestea în sinagoga din Nazaret, a ajuns până la noi, iar noi trebuie să ducem mai departe, acea veste bună, să vindecăm, să eliberăm şi să mângâiem. Biserica LUI este Trupul Lui pe pământ, prin care El Îşi continuă ce a început.

Coloseni 1:18a.''EL este capul trupului, al Bisericii.'' Isus este viu şi Biserica Lui este vie şi în stare să-şi împlinească mandatul încredinţat de Dumnezeu.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/142247/anul-de-indurare-si-ziua-de-razbunare