Instituţii oculte -1-
Autor: Iosif Anca
Album: Faptele firii pământeşti
Categorie: Adevărul

   Instituţii oculte - cât şi ce poate diavolul

   Astfel au fost acei VRĂJITORI AI EGIPTULUI care reuşeau să facă unele minuni şi semne - Exodul 7.22 "... vrăjitorii Egiptului au făcut şi ei la fel..." Uneori diavolul îi imită pe slujitorii lui Dumnezeu: Exodul 8.18: "Vrăjitorii au căutat să facă şi ei păduchi prin vrăjitoriile lor; dar n-au putut...'. Foarte bine spune psalmistul "puterea este a lui Dumnezeu". În Daniel 1.20, din nou e evidenţiată puterea lui Dumnezeu: "În toate lucrurile care cereau înţelepciune şi pricepere şi despre care întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici decât toţi vrăjitorii şi cititorii în stele, care erau în împărăţia lui". Un pocăit veghetor este oricând mai înţelept decât zece vrăjitori. Dacă vrei să ceri informaţii de la cineva, dacă vrei să ai de-a face cu cineva, la cine te duci? La acela care este de zece ori mai priceput sau la cel nechibzuit?

   Oamenii lui Dumnezeu sunt de zece ori mai pricepuţi decât ceilalţi.

   Peste ani s-a dovedit aceeaşi realitate: Daniel 5.8: "Toţi înţelepţii împăratului au intrat, dar nu au putut să citească scrisoarea şi nici s-o tâlcuiască împăratului." Ne bucurăm că diavolul era atât de neputincios, numai că oamenii sunt duşi în eroare de el. În vremea noastră, instituţiile francmasonice au preocupări în acest domeniu. Aceştia vor fi probabil primii consilieri ai Anticristului, dar Apocalipsa scrie că vor veni doi de la Dumnezeu care vor fi mai puternici şi vor desfăşura o activitate minunată şi împreună cu Domnul vor birui.

   BALAAM - PROOROCI SAU GHICITORI: un caz care este desigur, un aviz pentru Biserică. Balaam apare sub diferite denumiri fie de prooroc, fie de ghicitor şi se pare că el le-a îmbrăţişat pe amândouă într-o ordine succesivă. "Bătrânii lui Moab şi Madian au plecat având cu ei dauri pentru ghicitor. Au ajuns la Blaam şi au spus cuvintele lui Balac" (Numeri 22.7). Au urmat diferite încercări ale lui Balac de a provoca un efect spiritual negativ asupra evreilor, n-au reuşit însă pentru că Balaam a rămas pentru o vreme în ascultare de Dumnezeu. Ulterior el a căzut în acea rătăcire despre care e scris în II Petru 2.15: "După ce au părăsit calea cea dreaptă, au rătăcit şi au urmat calea lui Balaam fiul lui Bosor care a iubit plata fărădelegii". În Apocalipsa 2.14 apare ca un simbol negativ, "... învăţătura lui Balaam, care a învăţat pe Balac sa pună o piatră de poticnire înaintea copiilor lui Israel, ca să mănânce din lucrurile jertfite idolilor şi să se dea la curvie.' Balaam, din prooroc bun, a ajuns ghicitor, cei de-afară l-au crezut şi înainte ghicitor şi el s-a comportat ca un ghicitor.

   Unii dintre noi, dintre creştini, care au fost lucrătorii lui Dumnezeu pot ajunge să folosească BIOENERGIA în loc de DUH SFÂNT şi să folosească ghicitoria în loc de darul proorociei. Ei pot să îi ducă în eroare pe mulţi.

   VRĂJITOAREA DIN EN-DOR; DEMONI ÎNŞELĂTORI: aici, avem un caz de SPIRITISM din Vechiul Testament. După ce Saul a fost în tinereţe un om evlavios şi i-a scos din ţară pe cei care chemau morţii şi pe cei care ghiceau, spre sfârşitul vieţii, s-a răzgândit, odată cu duhurile care l-au recucerit: "Femeia a zis: 'Pe cine vrei să-ţi scol?'... "Scoală-mi pe Samuel"... 'Văd o fiinţă dumnezeiască cum iese din pământ" ... "Cum e la chip?" ... "Este un bătrân care se scoală şi este învelit cu o mantie'... Saul a înţeles că era Samuel şi s-a aplecat cu faţa la pământ şi s-a închinat.' Samuel a zis: ' Pentru ce m-ai tulburat?"

   În aceste situaţii duhul mediului ocult este cel care acţionează simulând şi influenţând pe cei implicaţi.

   IZABELA: VRĂJITORIA, O PÂRGHIE A PUTERII POLITICE. Pe lângă închinarea la viţeii de aur făuriţi de Ieroboam, prin Ahab şi Izabela, s-a introdus în Israel şi închinarea la Baal şi la Astarteea. Pe lângă aceasta ca şi dovadă că există o strânsă legătură între vrăjitorie şi închinarea la idoli avem textul din II Împăraţi 9.22 - "...Pace, Iehu? Iehu a răspuns: \Ce pace! Câtă vreme dăinuiesc curviile mamei tale, Izabela şi mulţimea vrăjitoriilor ei!" Izabela a fost o vrăjitoare de renume. Cum credeţi că i-a dus în eroare pe cei din Izreel în cazul lui Nabot? Cu vrăjitoriile ei a avut un mare succes. Cum a putut o femeie să introducă într-o ţară legi noi şi să schimbe religia? Bineînţeles făcând apel la vrăjitorii.

   În vremurile de pe urmă diavolul va acţiona la fel. În Apocalipsa sunt prezise aceste lucruri.

   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/141796/institutii-oculte-1