Viața transformată
Autor: Necunoscut
Album: Studii din Biblie
Categorie: Diverse

   Renașterea - nu este pur și simplu niște sentimente calde, plăcute și presupuse la adresa lui Isus. Ea transformă viața. Uneori autorii Bibliei au simțit cu putere apropierile lor de Isus,  dar se întîmpla, că lor li se părea, că sunt departe de El. Cîteodată duhul lor plutea, îndurînd o plăcere nedescrisă, și ei savura cu bucurie prezența Lui, iar uneori deloc nu simțeau prezența Sa.

   Emoții pozitive - nu este neapărat un rezultat important al renașterii. Adevăratul rezultat al renașterii - o viață schimbată. Roada renașterii - nu este emoția, ci ascultarea. Aceasta este văzut în exemplu de viață a ucenicilor după Cincizecime.

   Analizați comportarea lui Petru pînă la moartea lui Isus, după învierea lui Lui și după Cincizecime. Ce observați? Ce schimbări în comportamentul lui Petru a produs moartea lui Isus, învierea sa și Cincizecimea?

      Mat. 26:69-74: Comportarea lui Petru pînă la moarte lui Isus

      Ioan 21:15-19: Comportarea lui Petru după învierea lui Isus

     Fapte 5:27-32: Comportarea lui Petru după Cincizecime

   Revărsarea Duhului Sfînt în ziua Cincizecimii a produs o schimbare dramatică în viața și comportarea lui Petru. Pe un creștin slab, îndoielnic această ocazie l-a transformat într-un creștin plin de credință și de ascultare.

   Odată înclinat la cuvinte nesăbuite și promisiuni goale, Petru a devenit un  bărbat de credință, zelos, un martor îndrăzneț. Este un exemplu măreț la ceea ce poate face Duhul Sfînt pentru fiecare creștin ascultător de Dumnezeu.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/141683/viata-transformata