Binecuvîntata comuniune creștină
Autor: Ion Puiu
Album: Meditații
Categorie: Diverse

   „Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei, ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atît mai mult, cu cît vedeți că ziua e mai aproape” (Evrei 10:25)

 

   Persoanele aparținînd unei comunități religioase, în nici un caz nu ar trebui să neglijeze adunarea comună, deaorece este mijlocul desemnat de Dumnezeu pentru a-Și aduce copiii Lui în unitate, astfel încît aceștia, manifestîndu-și dragostea divină și fiind într-o părtășie creștină, să se ajute unul pe celălalt, să se întărească și să se îmbărbătească unul pe celălalt... Ca frați ai Domnului nostru, suntem chemați cu o chemare divină la o viață sfîntă, fericită. Intrînd pe calea îngustă a ascultării, ne vom întări cu comuniune dintre noi și Dumnezeu. Avînd în vedere că ziua Domnului se apropie, ne vom întîlni frecvent pentru studiul Cuvîntului Său, întărind unul pe altul pentru a fi credincioși pînă la sfîrșit. Aceste adunări pămîntești - mijloace definite de Dumnezeu, prin care putem vorbi unul cu altul, obtinem ajutorul posibil pentru a ne pregăti în mod corespunzător și a dobîndi în adunările cerești împlinirea făgăduinței despre moștenirea noastră.

   Țineți minte: în orice adunare vă întîlniți cu Hristos, Dumnezeul adunării. Mențineți interesul personal unul față de celălalt, căci nu este suficient doar să-i știi pe oameni. Trebuie să cunoaștem pe oamenii în Isus Hristos. Nouă ne este poruncit „să fim atenți” unul către celălalt. Acesta-i laimotivul Evangheliei. Dar laitmovul omenirii - iubirea față de sine.

   Aș dori să-i îmbărbătez pe cei, care se adună în grupe mici pentru a se închina Domnului. Frați și surori, nu vă descurajați din cauza numărului mic. Copacul, stînd singur pe cîmpie, adînc se înrădăcinează în pămînt și mai larg își răspîndește ramurile sale, crește mai puternic și proporțional (egal), luptînd în singurătate cu furtuni și bucurîndu-se de lumina soarelui. La fel și creștinul, lipsit de orice dependență pămîntescă, se va învăța să aibă încredere deplină în Dumnezeu și va găsi tărie și curajul în orice ciocnitură (care vine).

   Dumnezeu să binecuvînteze pe cei împrăștiași și singuri, și Să-i facă lucrători de succes pentru El. Amin

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/137521/binecuvintata-comuniune-crestina