Perfecțiunea...
Autor: Ioan Hapca
Album: Fericiri
Categorie: Meditatii

Perfecțiunea ...

Perfecțiunea percepută de mintea umană este tare imperfectă și relativ extravagantă, dar cine poate înțelege măcar puțin bunătatea lui Dumnezeu își dorește să fie bun ca El.

Cine poate înțelege măcar puțin dragostea lui Dumnezeu își dorește să iubească ca El și cine poate înțelege măcar puțin jertfirea lui Dumnezeu pentru oameni își dorește să se jertfească pentru semeni spre slava Lui.

Cine-L cunoaște măcar puțin pe Dumnezeu este imposibil să nu creadă măcar puțin în El și cine crede măcar puțin în Dumnezeu își dorește să trăiască, măcar puțin din „cum a trăit El”.

Dacă nu ești azi puțin mai bun ca ieri, nu poți iubi puțin mai mult și nu poți trăi, măcar puțin ca El, este pentru că nu crezi măcar puțin în El și aceasta pentru că nu-L cunoști...

În bunătatea și dragostea Lui față de noi, ne-a dat Cuvântul Său scris și-n acesta ni Se descoperă, dar nu ne obligă să citim și să ne interesăm de El.

A lăsat acest lucru numai pentru cine vrea, dar Se îngrijește ca nici unul dintre cei ce vor să nu rămână de rușine!

Dumnezeu ne respectă personalitatea și voința dar ne ajută întotdeauna când vrem să ne ajute și răspunde oridecâteori Îl căutăm și-L chemăm.

În cunoașterea de Dumnezeu și ascultarea de El stă toată știința, perfecțiunea și fericirea oricărui om. Dumnezeu este cea mai mare nevoie pe care o avem în viața aceasta și cea mai mare bucurie și desfătare veșnică.

Cuvântul Lui care este viu și lucrător și Duhul Său Sfânt să lumineze și să deschidă mintea oricărui cititor...Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui, pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti,” Efeseni 1,17-20 

  Ioan Hapca 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/133049/perfectiunea